reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja bym swojej małej dała Natalia , no ale to by było za piękne abyśmy obydwie tak samo się nazywało, tym bardziej że mojego męża siostra też natalia to by były 3 o takim samym nazwisju :/ Ja myslę o Idze, kiedyś marzyłam o Amelce, ale tak teraz dużo dziewczynek ma Amelia że to mnie przeraża, pójdę z dzieckiem na plac zabaw , krzyknę "Amelka" i 5 dziewczynek do mnie przyleci :/ Więc będzie Iga
a dla chłopaka no nie mam zielonego pojęcia. Chciałam kiedyś Łukasz, ale nie wiem już :/

reklama
Mój mąż wczoraj wymyślił sobie Antoś ...ale ja w życiu tak dziecku nie dam na imię nie podobają mi się takie dawne imiona. Teraz to czuje że będzie wojna już na całego z wyborem :-)

Ja też cały czas mówiłam "on". Męża siostra mi cały czas zwracała uwagę dlaczego tak mówię skoro może być też ona...chyba to się czuje w podświadomości no bo z ostatniego USG wychodzi że chłopak.

A ja Wam jeszcze taka ciekawostkę napiszę. Przeczytałam ostatnio, że istnieje astrologiczny sposób sprawdzania płci dziecka (tzn. takich sposobów jest wiele, ale większość to takie bardzo trudne obliczenia, jakieś cykle Jonasa i takie tam, ja się nie znam, tylko czytałam). W każdym bądź razie napiszę tu o takim prostym sposobie. Podobno na płeć dziecka ma wpływ położenie księżyca i znaki zodiaku. Sprawdzamy, więc na jaki znak zodiaku przypada czas kiedy doszło do zapłodnienia.
Znaki zodiaku dzielą się na żeńskie: Byk, Rak, Panna, Skorpion, Koziorożec, Ryby, i męskie: Baran, Bliźnięta, Lew, Waga, Strzelec, Wodnik.
Więc analogicznie znak męski=chłopiec, znak żeński= dziewczynka :-D.

Drugi sposób obliczania to do wieku daty narodzin mamy np. 26 lipiec dodajemy tyle dni ile lat miałyście w momencie zapłodnienia np. 29 czyli mamy 24 sierpnia czyli Panna = dziewczynka (to jest akurat mój przykład :-)).

A tutaj dla ułatwienia daty występowania znaków
Znaki Zodiaku → daty, charakterystyka, powiązania

Dodam, że w przypadku Franka się sprawdza w obu sposobach wyliczeń :-D:-D.

Zapraszam do zabawy w chwili wolnego.

no i znów chłopak ;) hehe wg pierwszego sposobu, a drugiego nie czaję czyje urodziny, nasze?

Betunka, mi tym drugim sposobem przy I ciąży wyszła dziewczynka, a mam chłopca:-D:-D
Teraz też wychodzi dziewczynka:tak: drugim sposobem, a pierwszym wychodzi chłopak
:szok::szok::szok::szok: cos jest nie tak :-D:-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry