reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć i imiona:)

Byłam dziś u mojej pani doktor-zrobiła mi usg i powiedziała,że będziemy mieli dziewczynkę!Do tej pory byłam prawie pewna, że to chłopiec,a tu taka niespodzianka,ale cieszymy się bardzo, że będziemy mieli malutką Melcię:)W przyszłym tygodniu mamy usg połówkowe i zobaczymy czy doktor potwierdzi,ale pani doktor była pewna więc myślę, że teraz już mogę kupować sukienki:)

reklama
U nas na 90% córcia, wiec moje przeczucia co do synka nie potwierdziły się:) Będzie Aleksandra raczej:) Drugie jeszcze chcę wybrać łagodniejsze. Może jakieś pomysły?

Melania też mi się bardzo podoba tak jak i Ania, Julia, Lena ale tych z kolei za dużo. Nasze typy to Milena, Nadia, Sara, Kalina. Sarka raczej odpadnie bo nazwisko jest na S i jeszcze głupio się kojarzy SS.

Co do popularności imion to w 2009 wikipedia podaje :

Anna Maria Katarzyna Małgorzata Agnieszka Barbara Krystyna Ewa Elżbieta Zofia
Julia Maja Zuzanna Wiktoria Oliwia Natalia Amelia Aleksandra Martyna Nikola

a męskie:

Piotr Krzysztof Andrzej Jan Stanisław Tomasz Paweł Marcin Michał Marek
Jakub Kacper Szymon Mateusz Filip Bartosz Michał Piotr Wiktor Dawid

Najpopularniejsze imiona na świecie – Wikipedia, wolna encyklopedia tu link

a tu macie imiona do wyboru do koloru ;) Kategoria:Imiona – Wikipedia, wolna encyklopedia

śmiesznie jak to się wszystko zmienia-ta moda na imiona-gdy byłam mała to nie znałam żadnej Zuzi poza mną.w szkole byłam tylko jedna i tak aż do liceum-teraz też znam dorosłe to moze ze dwie Zuzie,a małych Zuzi jest zatrzęsienie, podobnie z Zosią,a z kolei jak ja byłam mała to było mnóstwo Agnieszek,Magd,a teraz nie znam żadnej małej Agnieszki.My oboje z mężem mamy babcie Zosie i nasza córcia będzie miała drugie imię właśnie po nich-Melania Zofia,bardzo podoba mi się to połączenie. Sara tez mi się podoba-tylko ja wolę dłuższe imiona.Moja siostra cioteczna też jest w ciąży z córeczką i zastanawiają się nad Różą-i chociaż ja nie dałabym tak córce na imię to nie wiem czemu,ale jakoś bardzo mi pasuje to imię do córeczki mojej siostry.

u nas na polowkowym dzidzia usiadla na pupie i nie chciala pokazac co ma miedzy nogami. Ja niewiele widzialam ale Pani po 10min szukania w milczeniu wkoncu niby dopatrzyla sie siusiaka. Mowi ze nie jest pewna bo ciezko powiedziec jak siedzi na pupce ale wydaje jej sie ze mignol siusiak i go dzidzia chowa... Takze trudno powiedziec czy ma racje czy nie. Ja nie czuje tego kompletnie i dalabym sobie reke uciac ze to nie syn, no ale jak ona tak mowi... takze najprawdopodobniej na ta chwile bedziemy mieli synka :D hihi moje kochane lobuziaki :***

co do imienia to moj P chce Kevin ale jeszcze zobaczymy. Jak ja nie znajde alternatywy to tak zostanie :)

asiunia :-) chlopaki nie odpuszczaja! ale widze, ze u nas chyba nikt nie bedzie mial parki.. jednoplciowe rodzenstwo u kazdej z nas. tak czy inaczej gratuluje :-)

ja, gdybym mieszkala poza granicami pl, dalabym na imie Jim.. strasznie mi sie podoba. ale Kevin tez ladnie - byle nie sam w domu :-D

reklama
oj dziewczynki dziewczynki ciężki wybór co?! mój m wpadł wczoraj na genialny (jego zdaniem) pomysł imienia dla naszej córeczki - Basia... Do mnie jakoś to imię nie przemawia zwłaszcza że mam bliska ciocię Basię.. Mi podoba się Laura :) Milena :) ale powiedzcie co o tej Basi myślicie bo m mnie straszy że to i tak on decyzję podejmie bo będzie jechał rejestrować :D

Do góry