reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

płeć naszego maleństwa

reklama
No pewnie przesady,Osinka,ale jak sie zastanowie,to jest chyba prawda,bo u wszystkich moich kolezanek,znajomych te przesady sie potwierdzaja.Te co mialy dziewczynki skarzyly sie na bardzo zle samopoczucie-mdlosci,wymioty,brzydka skora na twarzy,pryszcze...,a te co czuly sie swietnie i wygladaly swietnie to maja teraz chlopcow.

Zobaczymy :) Mi dziewczyny prognozują chłopca, bo podobno wyglądam kwitnąco (one tak twierdzą) ;) wolałabym być obsypana pryszczami i mieć dziewczynkę ;)

Moja teściowa twierdzi, że wyładniałam, a ja nieskromnie podpisuję się pod tym ;). Powiedziała: to pewnie na chłopaka!! Ja też chciałabym chłopca, chociaż wiem, że i tak nie mam tu nic do powiedzenia ;(
A z tych Waszych teorii o wieku taty i mamy wynika,że jest babeczka.

Nie mogę doczekać się, jak już bedzie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka, bo na razie nawet nie wiem, jak się do niej (go) zwracać.
Dziewczyny w pracy po oględzinach zdjęcia z USG powiedziały, że to już nie FASOLKA, tylko BÓB ;)

Cześć! Nie wytrzymałam i chcę się podzielić historyjką sprzed kilku lat :
Spodziewaliśmy się pierwszego dziecka ,zero przeczuć, ale  rodzina orzekła : chłopiec, wielokrotne USG : chłopiec. Zresztą w rodzinie męża przewaga facecików. Wprawdzie na USG mąż sceptycznie  raz zauważył : taki piękny zarys głowy i to chłopak?
Jak się juz domyślacie na porodówce mówią : ma pani córkę! Troszkę zbaraniałam , ani imienia, ciuszki pod chłopaka... dzwonię do domu przekazuję  niespodzianke dalej. Maż na to : żartujesz- prawda? Słuchaj a jak damy jej na imię?

Przy drugim maleńtasie  lekarz zdecydowanie i autorytatywnie : dziewczynka. Opowiadamy mu  dzieje naszego "syna" co to okazał sie Asieńką. Uśmiechnął się wyrozumiale: poprzednio apartay USG nie były takie precyzyjne... Mąż chodził dumny i blady będę : tatą Joasi i Urszulki. Mamy....Adasia.  :laugh:
Teraz żadne przeczucia mnie i nie męczą , tylko jak zawsze torsje i zawroty głowy :) Lekarz zaproponował określenie  płci - jeśli ma to mu sprawić przyjemność....

hey w ostatni wtorek powiedzieli mi że a raczej lekarz powiedział mi żę na 90% chłopak
w sumie ucieszyłam się że synek ale teraz zaczęłam się zastanawiać że może się pomylił

przy Piorusiu jego narząd był tak czytelny że od 22 tygodnia nie miałam już wątpliwości, i jest chlopak ,teraz bym chciała dziewczynkę, ale nie bede narzekać, usg w 22tygodniu coś wskarze albo bedę miała niespodziankę na porodowce, ale imiona mam przygotowane 2.

ale jak powie na usg dziewczynka - to kupię jedna sukieneczkę (tak na wszelki wypadek)

ja nie mogę doczekać się usg 3d w 20 tygodniu bo pewnie będzie widać lepiej ale teraz jak mi powiedział lekarz że raczej chłopak to niech tak zostnie ::)

kobietki!!!!!!!!! wszystko wskazuje na to ze bede miec CÓRECZKE!!!!!!!!!!...na usg nie było widac sisiorka ( mozliwe ze sie gdzies schował)....słowem....póki co nosze pod sercem NADIE :):):)

reklama
No to super Monika :) u mnie też wszystko wskazuje na dziewczynkę i bardzo byłabym szczęśliwa, ale wolę się na razie nie przywiązywać do tej myśli ;)

Do góry