reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Luranuk ja tez mialam rozjazd pomiedzy wymiarami glowki, a reszty cialka (glowka o dwa tygodnie starsza wg. usg), a na dzien dzisiejszy wszystko sie juz ladnie wyrownalo, podobno takie odchylenia to norma :-) ale podobnie jak Stopi zrobilam dodatkowe usg, zeby miec pewnosc :-)

reklama
Hej dziewczyny ja już po wizycie.....

a wiec na ktg male skurcze ale to jeszcze nie to
główka niunki w kanale oraz rozwarcie na 2 cm-tak jak byc powinno powiedzial pan doktor.....
wiec wszystko wporzadku jak cos to nastep. wizyta za 2 tyg. a jak cos bedzie sie dzialo to za tydzien.....
mam sprawdzac ruchy dzidziusia,a jak by wody odeszly to jechac na pogotowie....
Niech niunka jeszcze posiedzi troszke i da mamie poodpoczywac a co tam......

Pozdrawiam :-):-):-)

Wiatraczek chodzi wiec się chłodzę w ten upał.....

luranuk a masz wydruk z usg - ten z cyferkami?
u mnie jest coś takiego
bpd 94 -> 40w2d +-25d
to oznacza że główka jak na 40 tydzień +- 25 dni czyli ponad 3 tygodnie różnicy może być
fl 67 -> 34w3d +- 21 d
ac 317 -> 35w6d +- 19d

zobacz u siebie - pewnie też masz takie rozstrzały, pamiętaj, że po pierwsze sprzęt jest niedokładny, jak się dziecko porusza, to też ciężko złapać dobry przekrój a przez to wychodzą różnice w milimetrach [a to się przekłada na dni i tygodnie]
a poza tym dziecko może mieć nieco inny kształt główki - albo bardziej podłużna albo okrągła i wychodzi że jest większa, to są rzeczy których nie sprawdzisz w taki sposób

daisy gratuluję wizyty

Fioletowa ja tez miesiąc temu miałam taka różnice pomiędzy główka, brzuszkiem a nóżka....
I całą ciążę wychodziło, że będzie duże dziecko
(termin usg 3 lipca) a ostatnio się okazało, że wcale nie koniecznie.(usg termin 20 lipca) gdzie z OM jest na 10.
To jest tylko maszyna a nasze maluchy i tak rosną po swojemu.

Ja już po wizycie z niunią wszystko dobrze byłam na KTG bo lekarz czuł dziecko a nie mógł jego usłyszeć za tydzień po następne zwolnienie jeżeli nie zacznę rodzić
Wyniki w normie

Moja kolezanka wczoraj urodzila 5 dni po terminie i dziecko to kruszynka 2600 wazy.Wiec na pewno nie masz się czym przejmować.

ANTKOWA - Ciebie to tylko tutaj lapie. Ty wczoraj mialas byc u swojej ginki?? I co, jak wizytya?? Melduj sie!!!! Bo od wczoraj chodza mi po glowie mysli, ze juz urodzials lub zaczelas rodzic. Ja dzis jade na Inflancka, to przeszukam cala porodowke i Cie tam znajde cos czuje !! :-) :-) :-)

DAISY, SLONCE gratuluje udanej wizyty :-) Ja dzis tez na KTG potem wizyta, tylko ze dopiero wieczorem....

reklama
dziewczyny a ja nie mialam ani razu KTG, wy dostajecie na to skierowanie od swojego gina, czy same się zglaszacie czy co ? moj gin nawet nie wspomniał o KtG:-(

Do góry