• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pocieszcie mnie

dziewczyny po pierwsze witam bo jestem tu nowa.
powiedzcie mi czy znacie przypadki gdzie dzieci sa takie "ktotkie":confused:,moj synek ma roczek i ma tylko 74cm:-(jak czytam ile dzieci maja w tym wieku to on ma bardzo malo:-(dodam ze jak sie urodzil to mial 53cm....................................co sie dzieje??pediatry nie moge sie zapytac bo mieszkam w uk i tu nie widza potrzeby mierzenia dzieci(sama go mierze),znacie takie dzieci male?mam sie zaczac martwic??
za wszelkie odpwiedzi z gory dziekuje.
pozdrawiam.

reklama
Nie wiem czy to tak super mało, sprawdziłam w książeczce zdrowia i mój starszy na 11 miesięcy miał 79 cm i ważył 10 kg dodam tylko że jest teraz wysoki tzn jak na 2 lata (75 cm miał w wieku 8,5 miesiąca)

Chyba nikt Cie nie musi pocieszać bo nie ma takiej potrzeby... :tak:
Moja Juleńka ma 11 miesięcy i ma 75cm wzrostu. Nie uważam że jest mała. Po prostu normalna :tak::-D Nie wiem gdzie czytałaś o wzroście maluszków że wywnioskowałaś że Twój jest maleńki ;-);-);-):-D:-D:-D
Przecież nie wszystkie maluszki są takie same. Każdy ma swoje własne tempo rozwoju i nie można tego porównywać. Przecież wzrost raczej niesie się w genach ;-) nie martw się. Wszystko ok...

kaziutka Po pierwsze każde dziecko rośnie swoim tempem. Jeżeli uwazasz że Twój synek jest nizszy niż rówieśnicy z otoczenia to nie znaczy że ma mało hormonu wzrostu o którym tak teraz trąbi sie na około. Mój młodszy przez pierwsze 7 miesięcy był ciupulki taki że hej. Gdy miał pół roku wyglądał na 2 miesiace w dodaku strasznie szczupły był i zresztą jest nadal. Dzis ma prawie 3 lata i nie ma rówieśnika który był by wiekszy od niego. Ja sama zawsze byłam mała ba najmniejsza w klasie w 1 liceum tak wyskoczyłam ze każdy sie dziwił. Podstawowe pytanie to tez takie, czy jest ktoś niski w rodzinie...Znam dziewczynkę ma 2 latka, ślicznie chodzi ślicznie mówi a jest wielkości niespełna roczniaka rodzice też sie martwili a nie pomyśleli że ma wujka naprawde niskiego. Często jest tak że odpowiedzi na nasze pytania są blisko tylko nie wiemy w nerwach gdzie ich szukać...Mam nadzieję ze pomogłam :-)

dziekuje wam dziewczyny bardzo....moze faktycznie troche za bardzo panikuje:baffled:.
byc moze wcale bym sie tak tym nie przejela tylko fakt ze moja pierwsza corka urodzila sie w 29 tyg.i mierzyla 36cm w wieku 11 miesiecy miala 77cm a synio dluzszy sie urodzil i teraz tylko 74 no ale faktycznie kazde dziecko rozwija sie wlasnym tepem.
co do pomiaru to najpierw mierzylam go na stojaco....jeszcze nie chodzi wiec byc moze nozki ma troche ugiete a niedawno sprobowalam tak jak w przychodni no i wyszlo z cm wiecej:tak::tak::tak:.bedzie dobrze:tak:.
dziekuje wam jeszcze raz.pozdrawiam goraco.

basia-myslalam ze to tylko moj taki jakis maluski:tak:....a skoro ty sie nie marwisz to i ja wlasnie przestalam:tak:.
a na marginesie,mieszkam w uk ale tez jestem z lublina:-D:-):-D:-):-D:-):-D:-),pozdrawiam.

reklama
Dokładnie każde dziecko jest inne:-) Czytając Wasze wypowiedzi to ja powinnam zacząć się martwić, bo mój synek ma 5 miesięcy i mierzy 72 cm, a urodził się z miarą 52 cm:-) Tak więc nie ma się czym martwić:tak:

Pozdrawiam:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry