G
guest-1714079215
Gość
DziekiJa zawsze wyprowadzam moje wrzeszczące dzieci z miejsc publicznych głównie z restauracji bo uważam że to nie fair żeby inni musieli słuchać ich krzyku![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
DziekiJa zawsze wyprowadzam moje wrzeszczące dzieci z miejsc publicznych głównie z restauracji bo uważam że to nie fair żeby inni musieli słuchać ich krzyku![]()
I tak można by podsumować tę dyskusję. Komu płacz dziecka sprawia przyjemność albo mu to obojętne powinien się zdiagnozować u psychiatry. Wiadomo, że nas boli jak dziecko płacze. Ale na litość boską, co masz zrobić? Zwłaszcza jeśli dziecko chodzi do państwowego, a sama pracujesz w ścisłych godzinach i może jeszcze masz wrednego szefa. Ja mam elastyczne, baaardzo elastyczne godziny pracy, dzieciaki chodzą do raju dla dzieci, a i tak całowałam, mówiłam, że wrócę i zamykałam drzwi do sali. Pamiętajmy, że swoimi płaczami i histeriami utrudniamy nauczycielkom pracę, a dziecku przejście do kolejnego etapu w życiu. Trzeba być wyczuloną na sygnały od dziecka, że jest coś nie tak, rozmawiać z paniami, z dyrekcją, ale jeśli wiemy rozsądkowo, że dziecko nie ma tam źle, to dajmy mu się zaadaptować w swoim czasie. Co ma zrobić taki maluch? Ma usiąść wieczorem z mamą i wywalić profesjonalną psychologiczną analizę swoich uczuć? Nie. Będzie płakał. Wrażliwość jest bardzo cenna, przydaje się w wielu przypadkach w życiu dorosłym, ale trzeba umieć ją dozować.Jest to nieprzyjemne na pewno ale musimy pracować w większości przypadków.