• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Podróż z dzieckiem

Witam wszystkich, mam pytanie do was. Ostatnio bardzo często jeździmy w długie trasy do moich rodziców i dla dziecka to bardzo nie wygodne siedzieć przez tyle godzin w foteliku ze zwisającymi nóżkami. Znacie może jakiś fajny sposób żeby temu poradzić? :)

reklama
My zabieramy w podróż ulubione zabawki i książeczki, po drodze wymyślam różne zabawy, żeby mały się nie nudził, ale podstawa to częste przerwy na rozprostowanie nóżek.

Tak, długie podróże to z pewnością ćwiczenie cierpliwości dzieci i dorosłych. Tablet i bajki to podstawa ale kilkuminutowe przerwy są nieodzowne, ze względu właśnie na to niewygodne unieruchomienie w foteliku. Ale ostatnio słyszałam, że do fotelików można założyć podnóżki ale do tej pory nigdzie ich nie wypatrzyłam. Może wy gdzieś trafiliście albo używacie?

reklama
Podróż z dzieckiem zwłaszcza długa to faktycznie męczarnia i dla dziecka i dla rodziców.Kupiłam przed wakacjami mojej córce podnóżek w sklepie dziecięcym i powiem wam,że zdał egzamin.Dziecko nie marudziło tak,że nogi cierpną,generalnie podróż była lepsza niż zazwyczaj.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry