Kateflower
Zaciekawiona BB
Apropo cc, przerażają mnie blizny po cc. niby malutka kreseczka, a koleżanka po cc ma kreche od biodra do biodra :O
To ja już wole moją rzeźnię między nogami.
To ja już wole moją rzeźnię między nogami.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
W Poznaniu na Raszei masz wybór czy chcesz być nacinana czy nie - leżała na sali z dziewczyną, która nie wyraziła zgody.Mam pytanie. 3 lata temu rodziłam sn i zostałam nacięta. Bardzo źle, w zasadzie do samego odbytu, nawet mądra pani doktor nie trafiła w skurcz i czułam każdy mm nacięcia. Rane szyli od godz 15 do 18... Na prawdę cierpiałam przeokropnie, miesiąc na pupie nie usiadłamW styczniu czeka mnie drugi pród i moje pytanie brzmi:
Czy są jakieś Panie, które nie wyraziły zgody na nacinanie przy drugim porodzie?
Czy naturalne pęknięcie może boleć podobnie, czy któraś z Pań ma porównanie ? Bardzo proszę o odpowiedź, martwię się, nie boję się porodu ale to nacinanie mnie przeraża, a wydaje mi się, że naturalne pęknięcie, nawet jeśli ma się pojawić, to raczej nie tak wielkie jak to co zrobili mi ostatnioPozdrawiam
Szukam pomocy w znalezieniu lekarza, z którym można umówić sie na cc w Poznaniu. Jestem obecnie w drugiej ciąży po długiej przerwie spowodowanej pierwszym porodem (6lat temu). Był to przedwczesny poród kilkunastogodzinny, który skończył sie kleszczami. Jestem bardzo drobna i szczupła, synek na szczęście był malutki 2700 i nic mu sie nie stało po tych kleszczach. Dodam ze tak rodziła dwukrotnie moja babcia, mama rownież po dwóch patologicznych porodach, w tym jednym pośladkowym, i długim pobycie na patologii ciąży. W tej chwili jestem w 6 miesiącu i nie biorę pod uwagę porodu fizjologicznego. Czy ktoś moze polecić dobrego lekarza, z którym nożna umówić sie wcześniej na cc? Rozumiem wszystkie mamy preferujące porody siłami natury, ale po traumie kleszczy, powikłaniach, w tym problemach z siedzeniem przez trzy miesiące po porodzie, wiem ze to nie dla mnie.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W Poznaniu jest Kowalska. Przyjmuje na solnej. Prywatnie i ma nfz
No właśnie mój poród pierwszy trwał 3 godziny i byłoby super tylko te nacięcie się nie udało...Mój pierwszy poród nie był tak straszny, jak przeżycia innych kobiet. Bo urodziłam po 5 godzinach. Bóle zaskoczyły mnie podczas snu, a nad ranem synuś już był z nami. A poród odebrała sama położna bez lekarza. Na szczęście była bardzo miła i instruowała mnie cierpliwie, jak mam oddychać. Teraz jestem w drugiej ciąży i czytam niektóre komentarze i zaczynam się bać coraz bardziej.