reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Bryyy

dzisiaj Konninginedag/Konningdag :) ja pospałam do 12 ale w koncu jakos sie czuje, jutro do pracy buuuuu pogoda średnia moze pojdziemy na spacerek :)

Iskierka Ayni faktycznie, w tym liście o podwyżce czynszu byl toelichting i tam pisało ze podwyzszaja co do zarobkow i tak jak Ayni mowilas ze te zarobki to z 2011 tylko dziwne bo u nas sie nie zgadza... korzystaja z tego i podwyzszaja , zawsze to kasa ehhhh

ja ostatnio narobilam gołabeczków to na 3 dni mielismy no a dzisiaj juz sie mezusiowi nie upiekło i pichci obiadek :)

dziewczyny musze ulozyc menu na chrzest.. ogolnie szalec nie bede.. ale chcialabym zrobic 2 rozne salatki, jakis cieply posiłek, tu pomyslalam o krokietach z barszczykiem no i ciasto wiadomo.... moze cos fajnego podpowiecie?? myslalam o jednej sałatce majonezowej a drugiej jakiejs lajtowej, wiosennej... jakeis ciekawe przepisy ??/

reklama
no dzisiaj za cieplo to nie ma :/ ale...zaliczylismy plac zabaw,dzieci poszalaly teraz odsypiaja...

Madzia ja ostatnio robilam kolezance salatke wiosenna na roczek jej syna i niby wszyscy chwalili z tym ze ona tez jest z majonezem...jest to salatka warstwowa na dol dajesz ryz i smarujesz 2 lyzki majonezu na gore dajesz jajka pokrojone w kostke sypiesz je ziolami prowansalskimi i znowu smarujesz majonezem nastepnie kukurydza majonez tunczyk na gore sypiesz ser zolty starty znowu smarujesz majonezem i gore dekorujesz kukurydza i szczypiorkiem. Robilam to z przepisu ,mialam okazje kosztowac swojego dziela i bardzo dobre bylo. :)

hmmm no mam jeszcze troche czasu do namysłu, kolezanka mi tez proponowała salatke na sałacie lodowej ser feta itd i tak wlasnie nie wiem na co sie zdecydowac:)

U nas tez wielkie nudy dzisiaj... B w pracy bedzie ieczorem i my tez siedzim wdomu... nie chce mi sie nic dalej... :/

Madzia a moze Gyros? bardzo dobre i szybkie. ja robilam salatke warzywna ale zamiast zieniakow byl makaron... wszystkim smalowala i robilm jeszcze taka z selera/piersi/ananasa/kukurydzy/jajka/cebula z majonezem :) uwielbiam ja :)

Hej. My wymeczeni. Z rana poszlismy świętować obchody dnia Królowej/Krola a potem nad morze na piknik. Potem zaliczylismy popoludniowego grilla i zaliczyłam drzemke :rolleyes:
Ku mojemu wielkiemu smutkowi nic nie sprzedawali na mojej wsi a do miasta nam sie wyjatkowo nie chciało.

Dzisiejsze nowe osiagniecia Adama to wyrywanie trawy i mleczy, dotykanie owiec oraz odbijanie główka pilki plażowej :D bardzo mu sie wszystko podobało.

Madzia w tym linku ktory podalam wczesniej z Rijksoverheid było napisane co zrobić jak sie ta kwota nie zgadza. Wtedy belasting przelicza raz jeszcze.

Dobry wieczór.
Wczoraj Olivia dała mamie pospać prawie do 10.00, a dziś już o 7.30 robiła pobudkę. No ale mama dzien wczesniej siedziala do 3.30 i czekala aż nastolatka wróci z koleżanką z Koninginenacht więc obudziła tatę i jemu przekazała najmłodszą latorośl. sama zas wskoczyła do ciepłego jeszcze łóżeczka i spała do...10.00:-D:-D:-D:-D
Ku mojemu wielkiemu smutkowi nic nie sprzedawali na mojej wsi a do miasta nam sie wyjatkowo nie chciało.
Ayni, u nas też dziś nie sprzedawali, bo nasza gmina przeniosła vrijmarkt na sobotę 27.04. U nas na wsi byl wtedy rommelmarkt, a w najbliższym mieście pseudo vrijmarkt (pseudo, bo jakiś dziwnie skromniutki), za to wczoraj i dziś były tylko imprezy z DJ, a na naszej wiosce mini-konkursy....
Wydaje mi się ze organizatorzy liczyli ze większosc mieszkańcow Niderlandow spędzi dzisiejszy dzien w Amsterdamie lub przed TV...
My dziś urządziliśmy synowi jutrzejsze urodzinki, bo jutro oboje z mężem będziemy do późna w pracy. Było więc ciacho, chipsy, winko, prezenty, a na koniec... rozpoczęcie sezonu grillowego:-D
P1050451.jpgP1050473.jpgP1050489.jpg

Załączniki

• P1050451.jpg
    P1050451.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 79
  • P1050473.jpg
    P1050473.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 87
  • P1050489.jpg
    P1050489.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 89
witam w tym słonecznym dniu:tak:
My też mieliśmy podwyżkę czynszu:baffled: w liście pisze ,ze do 33,616 e jest 4%
od 33,614- 43.000 jest 4,5% a od 43 .000 aż 6,5%:baffled:
U nas wczoraj były telebimy i mozna było łazić po flomarku i oglądać :-D:tak:ogólnie kupa ludzi ...

Madziu wiosenna sałatka dla mnie to jakaś lekka typu kapusta pekińska ,ogórek ,pomidor ,oliwki no i może być ser feta:tak: fajnie imprezka się wam szykuje:tak:
Marzenka no takie rozmowy są trudne ,tez tak mam że w domu to mądra jestem a jak przyjdzie co do czego to ...:baffled: ale z wiekiem i doswiadczeniem powoli zaczynam walczyć o swoje:tak::sorry2:
Ayni ale tam u was pieknie :tak: chciałabym się przeprowadzić na wioske:tak:ale nie daleko od miasta:sorry2:
ostatnio byłam u siostry w Vlaardingen i tam takie piekne domki rodzinne zz wielkimi ogródkami mmmm ale też bardzo duzo polaków ..

dzień doberek

a ja na chorobowym..... teraz jeszcze mała chrypie.. ale kupiłam jej syropek i mam nadzieje ze nic sie nei rozwinie z tego :( ehhh

pogoda piekna :)

karola82 no własnie cos mysle na pekince albo ewentualnie na sałacie lodowej z pomidorkami koktajlowymi i seremm feta :) no imprezka sie szykuje a my sie kurujemy hehe

u mnie w liscie pisze to samo :)

Hej dziewczyny! Pogoda rewelacyjna więc od rana siedzimy w piaskownicy. Dziś sie nigdzie nie wybieram bo wczoraj praktycznie cały dzień poza domem. Maluch śpi od 2h więc prawdziwy relax :) Jak wstanie to drugie danie i dalej na taras do zabawy. W następnym tygodniu przyjeżdża moja mama, więc jak maluch będzie szedł spać na noc to z mężem planujemy odwiedzić jakąś fajną restauracje...może jakiś fajne miejsce zobaczyć, może podpowiecie mi gdzie warto się wybrać i gdzie w dobrej atmosferze można zjeść?

reklama
Ale piekna pogoda...zyc i nie umierac...dzis 4 godziny bylismy poza domem...teraz maluchy spia jak wstana to pedzimy na plac zabaw poszlaec trzeba korzystac poki nie pada hehe

My wczoraj rozliczylismy sie z szefem mieszkania,chcial 350 euro za 10 dni ale stwierdzil ze okres rozliczeniowy jest od 25 wiec 15 dni wychodzi i dalismy mu 250 euro i sprawa zakonczona...ale bedziemy mieli ciezki maj ale mam nadzieje ze na dobre nam to wszystko wyjdzie.Oby :)

Widze ze tutaj dzisiaj cisza wszystkie chyba na podworku wiec milego dnia zycze mamuski

Do góry