reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

marzenka no jakbym o sobie czytała. Ja też się nagadam i naklnę, a jak przychodzi co do czego to siedze cicho albo gadam jakies bzdury. Ale w tej sytuacji musisz pogadac otwarcie. Tak będzie lepiej dla Ciebie. Dasz rade. Wkońcu kobietą jesteś!!!!!!!!!

mamo jak przyjdzie chęć to nadrukuj....to sie pośmiejemy:-D

U mnie pada deszcz......wrrrrrrrrr. Kończe kawe i powoli sie szykuje.....potem jeszcze małą nakarmić i jazda.

dziewczyny smiałam się dziś z wróżbity macieja.....hehheheh co za koleś....:-D

reklama
Bry! Ja piję kawe z padsow tych z lidla. Chociaż właściwie to śmietankę z kawa zamiast kawę ze śmietanką (;
Kasia to kciuki zq mleko że tsk powiem.

Aaa moja mała strasznie się slini... pomyslalabym że na zęby ale to za wcześnie o.o

Wrrr ale mam nerwa i nie pamietam już co chciałam wam przez cały dzień napisać.
Przyszedl dzis list ze spółdzielni mieszkaniowej z informacja ze od 1go lipca podwyzka czynszu o 30 eur bo na podstawie jakiegos nowego prawa czynsz ma być dostosowywany do zarobków. Rzekomo zsumowano nasze zarobki za 2011 i wyszlo ze przekroczylismy prog 43.000 €.

Pomylka myślę sobie. Przecież w 2011 ja oficjalnie tu nie mieszkalam. Wprowadzilam się w listopadzie a zameldowalam sie dopiero w lutym 2012. Mieszkalismy osobno wiec moim zdaniem nie mogą zsumowac naszych dochodów za 2011 i teraz wprowadzic podwyzke no logiczne, nie?

Dzwonimy do spółdzielni. Oni na to nic nie mogą. Dochod za 2012 wezma pod uwagę za rok w lipcu. Dzwonie do belastingu. Tu ta sama spiewka. Wyliczyli tyle i tyle no i nic sie nie da zrobić. Mi juz nie chodzi o te 30 eur to mi to nic nie zmieni ale po prostu czuję się oficjalnie wykiwana przez to państwo. W 2011 miałam inna sytuację, dobre zarobki , inne mieszkanie itd i nie wiem co ma piernik do wiatraka bo teraz nie pracuje.

Marzenka ja mam takiego nerwa ze mogę w twoim imieniu z ta pania porozmawiać :D

Wyzylam sie na torcie dziś.

Ayni ja tez mam od lipca podywzke o 25 e ale nie tylko ja tylko cały blok i to z zarobkami nei ma nic wspolnego tylko w prawie moga co roku jakis tam procent podniesc i podnosz aniby minimalny .... ehh

Madzia a u nas to w styczniu co roku robia podwyzki ale jakies centy. A tu wyczytalam o czym ta pani przez telefon mi mówiła http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/huurverhoging/extra-huurverhoging-hogere-inkomens
Masakra co oni już wymyślają. Kreatywni sa nie ma co... :-/

Ja też dostalam takie pismo, ale nie mialam czasu się w nie dokladnie wgryźć. Ale coś o zarobkach tam jest na 200%....
W ogole to ogladam "Oszukać Przeznaczenie 4" i mam.... ciaryyyyyyyyyyy

u mnie nic nie ma o zarobkach, tylko ze per 1 juli 2013 gaan de huurprijzen van bijna alle woningenn omhoog. no i tyle :)

Ayni o tym co mowisz kiedys juz czytalam ze mimo ze masz np mieszkanie socjalne a wzrosna ci zarobki to maja prawo dopasowac czynsz odpowiednio do zarobkow...

Iskierka ja to ostatnie noce kiedy ide spać włącza mi się film w głowie. Mój na nockach a ja słyszę że coś strzela , coś się rusza i naslu****e ale na dol sie boje zejść. I co z tego ze wiem ze wszystkie drzwi zamknięte. Brrr. Na szczęście już m 4 dni z nami w domu. A sama jestem sobie winna bo oglądam jakieś straszne rzeczy.

A co robicie na koningsdag?

Ja sie dzis odgracilam z huśtawki. Już Adam taki ciężki że ledwo husia. Poczeka na drugie kindje.

Marzenka przesypiasz zmiane ; p

Cześć Mamusie :) My właśnie kończymy sprzątanie bo niedawno wróciliśmy do domu a na podłodze taki syf że szok...trzeba było to posprzątać tzn mąż musi :D Mały dzisiaj wywinął się z krzesła więc było niegroźne" bach " na podłogę i kupa krzyku :/ Poza tym pogoda dalej nie rozpieszcza pomimo słońca nie jest za ciepło :( No nic uciekam do malucha bo gania za tatą i zabiera mu rurę od odkurzacza (muszę uważać żeby się nie pokłócili o to który ma sprzątać :D) Spokojnego wieczoru !

reklama
u mnie nic nie ma o zarobkach, tylko ze per 1 juli 2013 gaan de huurprijzen van bijna alle woningenn omhoog. no i tyle :)
Ja mam nawet kopię pisma z belastingu, że mieszkancy domu pod adresem.... zarobili w roku 2011 ... i tu przedział zarobkowy. Co roku wzrastał nam czynsz o jakieś śmieszne grosze. Zaczynaliśmy w 2008r od 499€, na dzień dzisiejszy mamy 511€ (więc w 4 lata 12€), a tu nagle zonk i czynsz leci w górę o 26€...
Iskierka ja to ostatnie noce kiedy ide spać włącza mi się film w głowie. Mój na nockach a ja słyszę że coś strzela , coś się rusza i naslu****e ale na dol sie boje zejść. I co z tego ze wiem ze wszystkie drzwi zamknięte. Brrr. Na szczęście już m 4 dni z nami w domu. A sama jestem sobie winna bo oglądam jakieś straszne rzeczy.
Ja też oglądam, ale na szczęscie w nocy nie budzi mnie nic oprócz Olivii... Ale tez nigdy nie lubiłam jak mąż miał na noc, a ja sama w domu z małymi dziećmi.... Teraz jakoś mi przeszlo i czasem aż tęsknię do samotności:-D:-D:-D
Ale powiem wam, że się dziś wzruszyłam, patrząc na śpiącą Oliwcię wczepioną paluszkami w mój sweter.... Jakoś tak nagle sobie uświadomiłam ile ją w życiu czeka rożnych wyzwań, wyrzeczeń, radośi i problemów że łzy same pociekły...
Uciekam do haftów zanim się znowu rozkleję.......:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry