reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Witam sie. Ostatnio mam malo czasu na zagladanie gdziekolwiek jesli chodzi o internet :szok: praca sie namnozyla, az brzeczy jak w ulu :-D

Nie wiem juz kto to pisal, Iskierka? Dam fotke malej, a ze slubu nie dam bo tam bym musiala meza wycinac, a nie chce mi sie:-D moge wam dac moja w sukni slubnej jak chcecie. ale sukienka bez rewelacji ze tak powiem;-) wybralam najzwyklejsza jaka tylko mogla byc. jakos tak nie lubie przepychu na slubach i weselach :confused2: wole tak bardziej skromniej:-):tak:

Marzena sandalki znajdziesz w Van Harenie, ale chyba dla dziewczynek wiekszy wybor niz dla chlopcow.
Agss nie martw sie, pamietaj ze Twoja malutka jest wczesniaczkiem, wiec ma prawo robic wszystko w swoim czasie, pozatym nie jest powiedziane ze od tego i tego dnia musi juz robic to czy to. Nie denerwuj sie przede wszystkim, jesli masz jakies zastrzezenia to idz do CB tak jak Ewela napisala i tam sprawdza. Gdybys potrzebowala to ja mam w rodzinie od meza tez lekarke ktora siedzi w CB. mozesz pisac smialo w razie watpliwosci, przekaze jej:tak:

Moje dziecko juz chodzi, ale co chwile upada, smiesznie to wyglada :-D dobrze ze jak mielismy remont domu to zdecydowalismy sie tez na remont w ogrodku i nie mamy juz prawie wcale patio tylko trawe, Oma moze biegac i kolan za bardzo przy upadkach nie zedrze :)

Co tam jeszcze hmm.. a gdzie Karola? nie widze jej postow w ostatnim czasie :eek:

reklama
hallooo dziewuszki.

Taka godzina a tu jeszcze ani jednego postu? hmm...korzystacie z pogody? heh...
Ja sprzatam od rana...okna itp...i mylam okna balkonowe i kutwa moje zajebiste dziecko wypierdzielilo buty od Oliwki przez balkon-zatrzymaly sie na daszku u sasiada ale najlepsze jest to ze pod nami nikt nie mieszka i nie mamy jak zabrac tych butow :/ i cos czuje ze sie pozbylismy adidaskow :( a takie fajne....
wrr...i jak tu sie nie denerwowac

Nic ide dalej sprzatac

cześć laski:)

wcale nie jest dzis tak upalnie a to za sprawą chłodnego wiatru... plany basenowe na tarasie wzieły w łeb ale impreza wodna odbyła sie.... w salonie hihii przy panoramicznym oknie było prawie jak na krytym basenie hihihi

potem byłysmy zobaczyć na festynie koło domu ale jakos nudno, a moje dziecko nie do zdarcia.... spać nie chce :)

test pieluch z AH uwazam za pozytywny, z pewnościa wróce do tych pieluch, a poniewaz nie chciało mi sie dzisiaj zapychać do AH to kupiłam pod domem pieluchy z bumbliesa.... kolejny test przed nami... z wyglądu przypominaja dizajnem pampersy dry ... juz pierwsza pielucha na pupie....
mleko z kruidvata sie przyjeło ale jeszcze waham sie nad powrotem do nutrilona z tego wzgledu ze mleko z kruidvata zlepia mi sie w butelce i zatyka smoczek.... czytałam duzo na ten temat i wiem ze niektorym tak sie robi a innym nie i nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy, o tyle mnie to wkurza ze jak mała płacze i chce mleko a zatka sie smoczek to jest ryk... a potrafi sie zatkać kilka razy pod rząd...
tyle u nas...

a co u Was ???

marzenka a nie macie wędki albo cos w tym rodzaju??? mojemu bratu kiedys jeansy spadły do sasiada na dół, i łowili na wędke hehe ale sie udało :)

Witam.
U mnie młyn niesamowity. Ciągle coś.....roboty masa....sprzątanie, gotowanie, pranie....w dodatku mała marudzi i jeść nie chce za bardzo. Dziś zjadła tylko troche grysiku rano i potem spagetti a popołudniu dosłownie kilka łyżeczek kaszki gruszkowej z płatkami kukurydzianymi.....za to pije dużo. Wydaje mi sie, że znów ząbek będzie wychodził. Karol sie uspokoił, juz jest grzeczniejszy i jest taki jak był kiedyś. Ciesze sie z tego bardzo.
A mój Ł zrobił mi dzis niespodzianke. Jakiś czas temu mówiłam mu, że fajne senseo widziałam w tv i potem w jakiejś ulotce z blokkera. I dzis jak wróciłam z pracy to Ł spytał czy przejedziemy sie zobaczyć to senseo jakie ma funkcje ile kosztuje itp. I pojechaliśmy, a w sklepie on mówi, żebym wybierała jakie chce:-) I kupiliśmy:-) Od razu skoczylismy po saszetki i jazda do domu robic kawe! Pychota!!!!!!! Alez ja uwielbiam kawe......

marzenka no to wyskakuj na ten daszek:-) jakoś wejdziesz spowrotem:-D

madziula moje dziecko tez nie do zdarcia dziś.....padła dopiero godzinke temu i ciekawe do której będe sie z nią dzis mordować.....

berni byłam dzis w Leunen....czyli niedaleko....mogłam Cie nawiedzić!

Oooo Madi ty nie dobra!!! :D jak moglas się nie odezwac :D

Ja tez takiej kawki bym się napila, sama poluje na jakiś dobry ekspress do kawki ale na razie nie mam na niego ;/ inne wydatki teraz...

Alex tez mało co je przez to cieplo, dużo owocow mi idzie i wody/soczku :) mamy już prawie 5 zabkow bo dwojka u góry z lewej strony prawie już jest :)
Dzisiaj kilka razy puscil się od stolu i stal dobre kilkanaście sekund :D

Cześć laseczki.
Ja jak zwykle późną porą, jak już prawie wszyscy śpią. Prawie wszyscy to znaczy Olivia i Michał (syn). Mąż oglada KSW 23, ewelina (starsza córka) siedzi i udaje ze robi zadanie, mama rozwiązuje krzyżowki, a ja... ja dziś trochę nadrobiłam internetowo, to znaczy poodpisywalam na zalegle maile:-D Wczoraj wreszcie skonczylam pamiątkę komunijną (spóźnioną, ale co tam, liczy się gest) i dziś mam dzien przerwy od haftu:-D:-D:-D tak się cieszylam ukonczeniem tego haftu, ze z tej radości.... zlamalam ramkę, probując go oprawić:baffled: W poniedzialek musze kupić nową....
Muszę się pochwalić ze wczoraj odebralam wreszcie nowe okulary... Kosztowały mnie całe 49€ w PEARL - jakas mega promocja:-D:-D:-D Wprawdzie nie mają tych wszystkich bajerów (antyrefleksy itp), ale najważniejsze ze jej mam :-D:-D:-D:-D

Dziś dzien spędziliśmy na ogródku. Trzeba było wykorzystać piękny sloneczny dzień. Szkoda tylko, że wiał taki przeraźliwie zimny wiatr... No ale za to pranie schło błyskawicznie i moja pralak miala dziś baaaaaaardzo pracowity dzień.
W ramach obiadku zrobiliśmy sobie grilla - szaszłyczki z polskiej kiełbaski, pieczona kaszanka z polskiego sklepu, pieczony chlebek, a do kompletu sałatka z pekinskiej kapusty, mniam ;) Do tego wszystkiego przepyszna Sangria.... pychotka:tak:

mleko z kruidvata sie przyjeło ale jeszcze waham sie nad powrotem do nutrilona z tego wzgledu ze mleko z kruidvata zlepia mi sie w butelce i zatyka smoczek.... czytałam duzo na ten temat i wiem ze niektorym tak sie robi a innym nie i nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy, o tyle mnie to wkurza ze jak mała płacze i chce mleko a zatka sie smoczek to jest ryk... a potrafi sie zatkać kilka razy pod rząd...
Madzia, powiem ci że jak dlugo używam mleka z Kruidvata, to grudki zrobily mi sie tylko 2 razy. I nawet zastanawiałam się z jakiej przyczyny... Doszlam do wniosku ze to temperatura wody. Jak wsypuję mleko do wrzątku to potem mam problemy. Teraz przeważnie robię pól na poł - 90ml zimnej, przegotowanej wody i 90ml gorącej i jeszcze mi się grudki nie zrobiły.... butelkę mam zwykłą, kruidvatowską (taka gruba 250ml), smoczek pasujący do butelki (nie Avent) z 4 dziurkami....

Okej spadam spac, dobranoc.

Dziś coś chłodniej....chmury takie jakby miało padać:-( Może sie poprawi.
Sofija zrobiła mi dziś pobudke przed 6-stą......wwwrrrr a tak mi sie spać chciało:wściekła/y:i trzeba było wstać. Dziś na śniadanko śledzik:-)i kawka:-)

berni oj ja niedobra.....byłam w Leunen tylko na chwilke, żeby odebrać eetstoel dla małej, bo w końcu na marktplaats zakupiłam. I szczerze z tego pośpiechu zapomniałam, że Ty tak blisko jesteś....małpa ze mnie:-) Super, że Alex sam staje:-)Moja mała też tak robi, stoi i sie czyms bawi albo nawet nie wie, że stoi bo jest czyms zajęta. Wczoraj polowała na naszego biednego psa:szok:i tak sie rozpędziła, że z wrażenia kroczek do niego zrobiła!:szok:

marzenka jak tam adidaski??Wylazłaś po nie??:-):-D Ale Ci zazdroszcze umytych okien....ja sie jeszcze nie wyrobiłam z oknami. Ale i tak pewnie moje dzieci zrobią od razu grafiti i znów będą wyodbijane paluchy....

Iskierko szaszłyki.....mmniam! Ale bym zjadła. Smaka robisz:-) Trafiła Ci sie dobra polska kiełbasa.....ja z Pl przywiozłam taką ochydną, że byłam w szoku. Naprawde niedobra była. I super, że wkońcu masz okulary:-)

Trza sie zaraz za obiad brać........

hej

no faktycznie coś jakos buro za oknami :(

Iskierka ja nie robie wrzątku, nalewam wode nie gazowana i dolewam gorącej, nie poł na poł , wieksza polowa wody z butelki i reszta wrzatku.... butelki mialam do tej pory etosowskie a teraz kupilam identyczne w prenatalu tyle ze z obrazkami bo tamte juz mi sie znudziły tyle czasu :) smoczek mam etosowski z jedna dziurka (bo nigdy nie znalazłam wiecej ) do tej pory nie było problemu , moze powinnam zmienic smoczek.... chodzi o to ze ja mam te chude wysokie butelki i nie za wiele smoczkow pasuje... rozglądne sie jak bede w sklepie :) chociaz nie wiem czy sie oplaca na 1-2 butelki dziennie :) zobacze :D

madi tak szybko za obiad ?? ja to zaraz lece robić sniadanko:)

madziula mój Ł wraca do domu około 13-stej i chce miec już na tą godzinke obiad gotowy. Normalnie to tak wczesnie nie robie, ale w niedziele zawsze zabieram sie z rańca za gary. Narazie to szukam pomysłu na....obiad, ale chyba gulasz zrobie. Ja już sniadanko wciągnełam i sie zapchałam. Wczoraj na wieczór posprzątałam i znowu syffffff eehhhhh.

A mała taka marudna........

reklama
Do góry