reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam.sie i ja;)
Nati a to w.Wawie mieszkasz?
Widzisz to.wszystki zalezy od ludzi n jakich.se.trafi. U mnie polozna olala temat, tetno.skakalo, ale za to lekarz okazal sie super!
Ja teraz albo.w.sw zofii albo na inflanckiei znowu
Ja patologie bardO dobrze wspominam, tam trafila mi sie.sala 2 osobowa;)
Kasia te kapsulki pieknie pachna!;)
Sosnowiczanka j mam.teraz ariela chyba:)
A mialam Cie zapytac, czemu w koncu szybciej z pracy.zerygnujess? Bo pisalas chyba zr dlugo chcrsz pracoaac? Gorzej.sie czujesz.czy tak po prostu?;)
Gosia no nie dziwie sie! Tez bym.sie.wkurzyla!
MalaZosia to na zero syn wychodzi, pochwala i uwaga- nie jest zle:)

reklama
Dzien dobry :) Miki dzis mial spokojna nocke zato kacpus sobie od 3 godzinna przerwe na pogaduszki zrobil :D gp wczoraj stwierdzil, ze uszy czyste, klata czysta, migdalki powiekszone ale czyste wiec to tylko wirusowe ma samo przejsc. Wdalam sie w dyskusje ale glupiego nie przegadasz wiec bede go dalej leczyc tym co mam :/
Gingerbaby swietnie wygladasz :)
Missis 10 dni to szmat czasu - ladnie cie wytrzymali tam. Chcialam cie rowniez przeprosic. Taka ze mnie glupia baba :/ nje chcialam zrobic ci przykrosci. Wybacz :)
Koga miki ma fajny rowerek na 4 kolkach ale on taka sierotka ze nie moze ukrecic :D wiec chyle czola przed twoim smykiem bez pomocnych koleczek :)
Martyna to jak corci ma bezdechy to juz sie robi niebezpiecznie. Dobrze, ze wam sie trafil jakis madrzejszy lekarz. Oby ta nowa kuracja byla owocna i bez ciecia sie obeszlo :)
Gosia wspolczuje sytuacji:/ mogli przynajmniej do ciebie zawdzwonic z info, ze wszystko opoznione.
Sosnowiczka ja bardzo lubie surf w plynie ale nie wiem czy to w pl dostepne??
Dzis na sniadanko toscik z powidlem pyyycha :D w planach upieczenie biszkoptow, ogarniecie chaty a po powrocie chlopa zakupy. Jutro mikolaj a dzieci jeszcze nic nie maja kupione :D

Oj pachną to one extra i długo:)
Dobrze że Miki miał spokojniejsza noc.
Ja dziś na sniadanko kanapki z sałata, serem i obowiazkowo ogor kiszony.

Ja planuje pracować do końca i śmieją się ze mnie ze na kopalni urodze i jak syn będzie to od razu ma zapewnione miejsce dyr :)

Hej, znów na szybko. Zaprać się dorobiłam przez ten remont. Mąż z mamą się pokłócił. Ten pracownik istna porażka, teściowa lepiej tapety kładzie. Zepsuł nam korytarz... eh.. dzisiaj ma skończyć, a miał w środę.

Dobry pomysł z tym rowerkiem biegowym. Musze przedyskutować z L.
Wczoraj miałam dzień płaczu. Czytałam rano forum płakałam, na zakupach oglądałam bombki i też płakałam.

Ja też poproszę o nazwę tych tabletek na uspokojenie.

Przepraszam że nie odniosłam się do wszystkich ale mam spore zaległości i nie dam rady nadrobić

hej hej..ja dziś chyba mogę powiedzieć, że czuję się lepiej..przestało mnie boleć w klacie;)

Aaaaaa dzirwczyny mam wkurw 8 stopnia :/ pojechałam do lekarza a na miejscu sie okazało zew nie ma jeszcze wyników badań i mam przyjść za tydzień... ech kolejny tydzień stresów...

wściec się można bo o takich sytuacjach powinni informować telefonicznie.

hej, ja na chwilkę. Później nadrobię.

W kinie było super! Film strasznie mi sie podobał i niejedna łezkę uroniłam :)

Młody w szkole dziś był niegrzeczny na świetlicy. Najpierw miał spinkę z jednym chłopcem, który się z niego naśmiewał. A potem ścisnął swojego kumpla. Młody twierdzi, że się tak bawili, pani jednak widziała co innego. Dostał więc czarną kropkę. Ale potem czerwoną (to dobra) bo sam z siebie posprzątał w sali, chciał chyba zostawić dobre wrażenie. Więc w sumie poprawił się i karę już dostał w szkole- czarna kropkę.

Legginsy są super. Takie grubsze bardziej jak cienkie spodnie. Tylko te L to za duże. Marszczą się. No ale zostawię bo na zimę jak znalazł a i mimo że za duże to wygodnie z tyłka nie spadają. Panel na brzuch bardzo rozciągliwy. Przypuszczam, że zamówię jeszcze ze 2 pary ale rozmiar M. Jeszcze nie wiem jak po praniu będą się prezentować. Czy się nie zmechacą itd. Ale ciepłe są i wygodne i całkowicie kryjące. Nawet do nich krótką tunikę założyłam tak, że tyłek na wierzchu. Bo czuje się w nich jak w spodniach. Kupię jeszcze z jedne dzinsy ciążowe gdzies na lumpie i dłuższy sweter na mrozy i na razie styknie.

Gosia - szkoda, że nie poinformowali Cię telefonicznie. Ale miałaś to USG genetyczne już?

Z P oglądamy teraz (zaczęliśmy wczoraj) Kill Billa. Bardzo lubie Tarantino. Dziś skończymy pewnie. Młody kończy tosta (dość późno, bo pierwszy się przypalił :))) ) i spać idzie.

super, że film się podobał;) teraz wiem, że warto na niego się wybrać;) co do synka to w końcu to chłopak;) musi czasami się poszturchać:) wolę takich chłopców niż ciamajdki;) fajnie, że jesteś zadowolona z leginsiorów:) może też sobie zamówię. aaa i też lubię Tarantino;) oglądałaś film 4 pokoje?

Hej

Cierpię na wieczny brak czasu...

Po pracy zrobiłam dziś wielkie zakupy.. Normalnie cała chemia mi się w domu pokonczyła w jednym czasie.. Trzeba bylo kupić proszek, plyn do plukania, tabletki do zmywarki, i jeszcze srodek do prania tapicerek bo narożnik woła o pomstę do nieba!

Wogóle w temacie proszku, dziewczyny w czym pierzecie i polecacie??? Ostatnio kupiłam Persil, ale jakoś niedopierał mi niekiedy... Kupiłam Vizir w ktorym prałam od zawsze, ale moze wy polecicie coś dobrego?

Jutro u syna w przedszkolu jest Mikołaj. Alan się strasznie cieszy ze dostanie prezent. Nie mówi co ma sie w nim znalesc czy co by chciał, ma byc poprostu prezent:)

Ustica Ogromne gratulacje. Bardzo się cieszę z ludzie z problemami (czyli tak jak ja) nie poddają się i w koncu wygrywają taką walkę:)

Malutkans Alan popłakiwał tylko w pierwszym tyg wrzesnia, i to pani mówiła ze przy rozstaniu z rodzicem, bo potem juz ładnie bawił sie z dziecmi i nie płakał. Teraz chodzi nawet chętnie. Dziś odebrałam go o 14.30 i wcale do domu nie chciał iść. Jak dalej bedzie tak zadowolony to bedzie siedział troszkę dłużej.
A wy o której godzinie odbieracie dzieci z przedszkola?

Mississ oooo ja warzę i mierzę dokładnie tyle samo co ty :p
Tylko nie wznam wymiarów obwodowych i moze lepiej niech tak pozostanie :)

Kasia ja przybrałam 13 kilo, które w sumie szybko mi po ciąży spadło. Teraz chciałabym tak nie więcej niż 10..

Gosia tez bym sie wkurzyła na brak wyników! Czekanie jest straszne! Ja 5 razy dziennie sprawdzam maila, bo mają mi przysłać wyniki z krwi pobranej do badan prenatalnych.

MałaZosia zamówiłam wczoraj te legginsy, teraz czekam az przyjdą.

Nic trzeba isc spac, dobrej nocy!

ja piorę zwykle w proszki Rex..nie jest drogi a radzi sobie z plamami;) do płukania złoty Lenor;)) też miałam uwalony narożnik ale w sierpniu zamówiłam do domu panią która mi go pięknie doprała;) jest jak nowy ale nie wiem na jak długo. Z małymi plamkami radzi sobie pianka do prania tapicerek w aucie tylko nazwy nie pamiętam a mąż ma ją w garażu. U mojego szkraba też dziś mikołaj w przedszkolu;)

Ja mam kapsułki persila chyba piora fajnie, ale denerwuje mnie to że po praniu w kołnierzu zostaje mi taki Gil chyba z tej otoczki.... jak to wyjmuje to mam zwrot :p
W proszku piore tylko ręczniki i pościel.
Takie zwykłe ubrania np ciemne lubię prac w klebuszku z biedronki tani i się u mnie sprawdza
Co do płynu zakochalam sie na zimę w złotym lenorze hmmmm pachnie jak perfumy suuuper
Ale dzis ciemno jakoś ponuro ble

Fajną tą kieckę kupiłaś i czadowo w niej wyglądasz:) wózek też super. Też uwielbiam złoty lenor;)

Dzien dobry :) Miki dzis mial spokojna nocke zato kacpus sobie od 3 godzinna przerwe na pogaduszki zrobil :D gp wczoraj stwierdzil, ze uszy czyste, klata czysta, migdalki powiekszone ale czyste wiec to tylko wirusowe ma samo przejsc. Wdalam sie w dyskusje ale glupiego nie przegadasz wiec bede go dalej leczyc tym co mam :/
Gingerbaby swietnie wygladasz :)
Missis 10 dni to szmat czasu - ladnie cie wytrzymali tam. Chcialam cie rowniez przeprosic. Taka ze mnie glupia baba :/ nje chcialam zrobic ci przykrosci. Wybacz :)
Koga miki ma fajny rowerek na 4 kolkach ale on taka sierotka ze nie moze ukrecic :D wiec chyle czola przed twoim smykiem bez pomocnych koleczek :)
Martyna to jak corci ma bezdechy to juz sie robi niebezpiecznie. Dobrze, ze wam sie trafil jakis madrzejszy lekarz. Oby ta nowa kuracja byla owocna i bez ciecia sie obeszlo :)
Gosia wspolczuje sytuacji:/ mogli przynajmniej do ciebie zawdzwonic z info, ze wszystko opoznione.
Sosnowiczka ja bardzo lubie surf w plynie ale nie wiem czy to w pl dostepne??
Dzis na sniadanko toscik z powidlem pyyycha :D w planach upieczenie biszkoptow, ogarniecie chaty a po powrocie chlopa zakupy. Jutro mikolaj a dzieci jeszcze nic nie maja kupione :D

widzę, że ciężki dzień się zapowiada;p

Oj pachną to one extra i długo:)
Dobrze że Miki miał spokojniejsza noc.
Ja dziś na sniadanko kanapki z sałata, serem i obowiazkowo ogor kiszony.

Ja planuje pracować do końca i śmieją się ze mnie ze na kopalni urodze i jak syn będzie to od razu ma zapewnione miejsce dyr :)

hehe;d i prawidłowo;d posada byłaby jak marzenie;P

Hej, znów na szybko. Zaprać się dorobiłam przez ten remont. Mąż z mamą się pokłócił. Ten pracownik istna porażka, teściowa lepiej tapety kładzie. Zepsuł nam korytarz... eh.. dzisiaj ma skończyć, a miał w środę.

Dobry pomysł z tym rowerkiem biegowym. Musze przedyskutować z L.
Wczoraj miałam dzień płaczu. Czytałam rano forum płakałam, na zakupach oglądałam bombki i też płakałam.

Ja też poproszę o nazwę tych tabletek na uspokojenie.

Przepraszam że nie odniosłam się do wszystkich ale mam spore zaległości i nie dam rady nadrobić

z tym płaczem tak już jest..ja mam podobnie;d wzruszają mnie takie sytuacje, które przed ciąża były mi obojętne;dd co do fachowca..my przerobiliśmy tylu ludzi, że pod koniec chcieliśmy sobie już odpuścić remont bo tylu było paprańców:(

Hej :)

Ginger - lasencja z Ciebie :)

Mamamm - hormony albo za dużo na głowie. Napij sie meliski :)

Kasia - ja też piorę w kapsułkach Ariel. Uwielbiam je. Uzywam je już (z przerwami) od ponad 8 lat. W PL ich jeszcze nie było ale w UK zawsze kupowałam. Teraz piorę w Vizirze bo mi się skończyły a u nas w Społem tych kapsułek nie ma. Pewnie jutro w Realu zakupię. Tym bardziej, że non stop piorę. Młody i P najwięcej brudzą :) A nawet P więcej :) heh

Lolcia - dobrze, że z Mikim nic poważnego. Wirusówki niestety leczy się długo, ale dobrze, że nie będziesz faszerować synka antybiotykami.

Sosnowiczanka - mam nadzieję, że będziesz z legginsów zadowolona :) Ja sobie po niedzieli jeszcze te 2 pary ale M zamówię. Zobaczymy jak będa wyglądac po praniu.

Wczoraj do kina ubrałam się już na ciążowo. Te legginsy i tunika ciążowa. I czułam się jak mamuśka :/ Oczywiście makijaż zrobiony i na prawdę fajnie wyglądałam ale w ogóle nie czułam sie kobieco. P się zachwycał ale ja mu powiedziałam, że czuję sie jakiś babochłop. Wrrr....

Młody w szkole. Ciekawe co dzisiaj znowu nawywija. Na szczęście jedzie dziś do taty i złapię chwile oddechu, bo zwariować idzie. Codziennie się zastanawiam jaka uwaga będzie albo co zmajstrował na świetlicy - z kim się pobił, pokłócił itd.

A ja się dzis obijam. Obiadu nie robię. Zaraz idę zjeść drugie śniadanie (tradycyjnie owsianka z dodatkami) bo na pierwsze wypiłam kefir :p
Lenia w tyłku mam, że ho ho :)

Witam się i ja porannie ;-) Młoda dzisiaj do przedszkola nie poszła,bo zamknięte,a w poniedziałek mają mikołajki. No a dzisiaj muszę na szybko coś jej kupić i pod poduchę w nocy włożyć.:-)
Sosnowiczanka ja np.odbieram młodą o 14.30 z przedszkola,mają obiad o 12.30,ale ona i tak jak wraca do domu,to jest głodna.:-D
Ja piorę w Persilu,ale chyba przerzucę się na Ariel.I Lenorki też używam,różne,bo pięknie pachną.:tak:
A wczoraj miałam dzień masakryczny..oddałam siusiu na chlamydię (w PL nie miałam tego badania :confused:) do takiej śmiesznej fiolki z jakimś płynem..potem do banku,do urzędu,po corissanta :-D,do domu,potem po młodą,do sklepu,do domu...Dżizasss,a zimno jak cholera.
Miałam dzisiaj iść na pobranie krwi na tarczycę,ale oczywiście zaspałam,bo trzeba być między 8 a 10 rano,więc pójdę w poniedziałek.:happy:
Nic mi się nie chce,na razie piję herbatkę i zaraz będą pewnie jakieś kanapki...też z sałatą,szynką,serem,pomidorkiem i cebulką.:-p A co!!

Kasia to dobrze :D nie bedziesz sie o jego przyszlosc martwila :D
Mamamm to sie wam trafil spec :/ duzo cierpliwosci zycze
Malgos dobre wiesci :)
MalaZosia ja jestem raczej anty na antybiotyki ale on tak okropnie kaszle i mialam nadzieje, ze chociaz na to zaradzi. Ale no coz angielscy gp nie naleza do dobrych specjalistow :/
Aj tam od razu bobochlop :p napewno ogladali sie za toba wszyscy :p
Dobra dzieci chwilowo przed tv a ja sie biore za robore bo mi dnia barknie :D

MalaZosia na pewno wygladalas extra;)

A ja dziś zalozylam te spodnie ciazowe a ze brzuch mam taki nie duży to ta gumę na cycki naciagnac mogę:D R śmiał się rano ze mnie jak zobaczył mnie w nich, ale niech się nabija przynajmniej mi cieplutko :)

Mama mi dzwoniła ze zaspaly dziś z młoda na roraty, a chodzic musi bo komunia w maju i ksiądz patrzy na to jak cholera:mad

Ostatnia edycja:
reklama
Hello

Gosia
To niezle pojechali z tymi badaniami...

Sosnowiczanka
Ja vizir zawsze uzywam.haha no to fajnie ze nie jestem osamotniona ze swoimi wymiarami :-D;-)

Mamuska
No bezdechy sa straszne. Moj mlody mial z dwa miesiace po urodzeniu. Od razu mnie stawial w nocy na nogi. Dzieki bogu mu szybko przeszlo i to pewnie bylo z powodu urodzenia sie miesiac wczesniej.

Lolcia
Za co ty osiolku przepraszasz :-D daj spokoj :-) no dlugo mnie trzymali przez ta zoltaczke i wkurzajace bylo jak laski wychodzily do domu a ja zostawalam. Przyslali mi raz pania psycholog jak sie powylam po obchodzie ze jeszcze zostaje i olalam ja cieplym moczem tylko mnie wkurwili... plus byl taki ze dzien przed wyjsciem mi szwy z brzucha zdjeli i nie musialam juz tam wracac :-) teraz chyba sie bede cieszyc jakbym polezala 10 dni :p bo mlody moj by mnie w domu zameczyl hehe :-) a tak bym troche odsapnela :-)

Kasia
Haha no to nic tylko rodzic na kopalni :-D;-)

Mamamm
Plakalas jak bombki widzialaso_O:-D nie szalej kochana z tym remontem zeby ci sie nic nie stalo tfu tfu! Uwazaj na siebie.

Popijam kawusie, pranie wstawione i mysle co by porobic w chalupie .... chyba jednak poleze :-D bo cos mnie szew ostatnio napitala. Milego dzionka:-)

Do góry