reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Smile na szczescie tylko 3 godz opoznienia. Moja szwagierka utknela raz na lotnisku na 12 godz i co godz podawali info, ze lot opozniony ale nie mowili o ile. A moj maz sie smial, ze tu powinno byc z gory dla kazdego zapisane 3 razy dziennie paracetamol tak zapobiegawczo :D jak ci w polsce?? Mlody pewnie szaleje :)
Malgos sama nie wiem co to, sa bezbolesne ale czuje jak mi sie brzuch napina. Narazie popijam magnez i chyba nospe wlacze do jadlospisu. Jak sie bedzie powtarzalo to pojde na ten antenatal moze cos zaradza. A apetyt to twoj synek ma zeby parowke i jogobelle chciec na raz?? :D
A ja dzis mam koszmarny dzien. Chlopcy mi tak dali popalic rano, ze miki nawet do przedszkola nie poszedl. Ja sie przy nich poplakalam bo juz mi pomyslow braklo jak ich uspokoic. W dodatku mialam z kuzynka isc do fryzjerskiego bo sobie karte wyrobila i kupic jakas farbe. Nie pamietam juz kiedy mialam kolor wlosow zmieniany bo lubie swoj naturalny ale chcialam cos zmienic i troche podciac to musialam odwolac bo jak z takimi wyjscami gdziekolwiek isc. Ehh teraz puscilam im bajki bo mi lepetyna peka. Czekam z utesknieniem do 2 zeby chlop wrocil.

reklama
Mamuska
To niezle grupa samych chlopcow?? Chyba bym z nimi oszalala:-D:-D;-) ja w poprzedniej ciazy przytylam tylko 6 kg wiec mysle ze teraz tez duzo nie dojdzie. Ale przez to jakas taka oslabiona chodze i to mnie wkurza.

lolcia Dawid często tak je..ostatnio jadł ziemniaki z obiadu z musem jabłkowym ze słoiczka;d a ja przed chwilą wciągnęłam pączka i kiszoną kapuchę;d mniam;dd
chłopaki dali czadu widzę..ja mam jednego i potrafi mnie wyprowadzić z równowagi każdego ranka i przed spaniem.. a co do fryzjera..ja mam zawsze ambitny plan nie ścinać włosów a wychodzi na to, że nie mogę się dochować dłuższych niż do ramion..zawsze mnie diabeł podkusi i skracam;/ świetnie czuję się w rudym, toffi kolorze ale mój E lubi mnie w ciemnych i takie mam.

miss ja w poprzedniej ciąży na tym etapie w ciągu miesiąca przytyłam 4kg a teraz tylko kg..ale akurat tym się nie martwię bo za dużo przytyć nie chcę;) Oby ten szew szybko Ci założyli i będziesz już spokojniejsza:)

mamaAnia dzięki na link. Sporo tych rzeczy, do połowy przebrnęłam. Współczuję choroby oby to była jakaś wersja łagodna.

Sympatyczna79 tabelka super. Dzięki za czas poświęcony dla ogółu. Nawet nie wiedziałam, że tyle nas jest:)

Miss powodzenia w dodzwonieniu się do gina i umówieniu do szpitala. Ja leżę dalej choć przez 2 h musiałam się córką zajmować z rana, nakarmić więc teraz musze nadrobić leżenie. Ja się boje nawet prania wstawić i cokolwiek porobić. Mąż wróci z pracy to się wszystkim zajmie.
Czy te tabletki są na skurcze? Bo koleżanka brała 2 lata temu jakieś tabletki na f.. na skurcze ale nie pamiętam nazwy. A kiedy je wycofali?
Naczytałam się o szwie i strasznie się boję. Chyba wolałabym ten krążek ale w tego co wyczytałam to dopiero po 20 tyg mogą go założyć

Mamamm ty nie śpisz od 4 a u mnie święto i pospaliśmy do 9,15! Pierwszy raz w życiu z Olga tyle spałam:)

Lolcia86 sposoby leczenia w Anglii są dziwne. Paracetamol na wszytsko. Choć mojej córki uratowali oko więc uważam że to i tak lepsi specjaliści od tych z Polski. Oby szybko ból przeszedł.
Ja w poprzedniej ciąży miałam takie stawianie się brzucha od 5 miesiąca. U mnie pomogła no spa i magnez jak się to zdarzało. Jedynie co miałam często badania czy te skurcze nie powodują skracania się szyjki macicy. Na szczęście nic się nie działo.

Myszkajoanna super że z facetem już ok. Po co dodatkowo się stresować w ciąży

Smile super że mąż dotarł bez problemu. 3 godziny to i tak niewiele

Co do wagi to u mnie nadal -3 i co wizyta jest trochę mniej. Ale w sumie dopiero od 2 tyg jem i to jeszcze nie za wiele. Więc mam jeszcze czas na tycie. Wczoraj jak leżałam już wieczorem w łóżku poczułam takie lekkie smyranie w brzuchu. Jestem ciekawa czy to już ruchy:) Czekam na kolejne jeżli to to było.

No i siedze i wyje... :-( zadzwonilam do gina i on w ogole mnie nie skojarzyl ze jaki szew i w ogole i ze mam zadzwonic w poniedzialek o 10. Poprostu sie powylam. Zaraz mu wyatosuje smsa ze zle sie czuje ze millismy ustalic dzisiaj termin ze mial byc przygotowany i dlatego wizyty nie umawialismy a naprawde boli mnie brzuch. A on szybko szybko skonczyl rozmowe bo czasu gadac nie mial. Myslicie ze to chamskie bedzie jak mu napisze wiadomosc?

Ciasteczko
Fenoterol tak na skurcze sa bardzo mocne i bardzo mi pomogly bo mimo szwu mialam skurcze. Ja krazka nie chce bo slyszalam ze moze sie zsunac i infekcje moga sie wdac ja wole szew ale narazie jeatem tak podminowana ze mam ochote mu wystosowac takiego smsa zebu sie nogami nakryl. :-(

Miss a nie możesz jechać do niego do szpitala albo przychodni gdzie przyjmuje? ja bym pojechała. Smsem możesz go wkurzyć i będzie jeszcze gorzej a teraz ma Cię jak najszybciej przyjąć do szpitala. Co za k.... .

Jestem tak wkur...na ze nie macie pojecia :-(

P.doktorze dla przypomnienia Emili Bien szew na szyjke po porodzie w 24tc,w 2 ciazy szew w 16 tc-od 25tc rozwarcie wewnetrzne.Prosil Pan o tel dzis by ustalic termin,a tymczasem w ogole mnie Pan nie kojarzyl.Prosze wiec o termin w miare mozliwosci na wtorek do szpitala poniewaz ostatnie dwa dni nienajlepiej sie czuje i pobolewa mnie spod ze czasem usiasc ciezko-boje sie o szyjke.Biore nospe,mg+luteina.od ostatniej wizyty minely juz 4 tygodnie.Pozdrawiam

Ttakie cos mu napisalam. Niestety nie mam jak pojechac bo z dzieckiem chorym w domu jestem :-( do dooopy

Malgos ja lubie krotkie fryzurki ale teraz chce zapuscic tak do ramion z tym, ze mialam asymetryczna i przydaloby sie podrownac a tak mialam dzis ochote. Ja nie wiem co w moich dzis wstapilo. Najgorsze, ze miki zaczal a kacper poprostu mu towarzyszyl. A jak zaczekam mniejszemu sto lat spiewac to sie rozwyl na amen :D
Ciasteczko tutaj gp i takie byle jakie doktorki to sa na porzadku dziennym. Alr fakt jak juz ci zdiagnozuja chorobe to ntafiasz do prawdziwych specjalistow.
Missis a to cie doktorek zalatwil :/ ja wiem, ze oni maja duzo roboty, dziesiatki pacjeentek ale chyba jakies kalendarzyki czy organizatory posiadaja, zeby co wazniejsze sprawy wpisywac. Zeby ci termin szybko ustalil

Lolcia
Moj dzis szaleju sie najadl... rozrabia jak nie wiem. A co do lekarza to dokladnie ma organizer ma madry telefon co to za problem ustalic termin w kalendarzu i przygotowac sie do tematu? Ja tez pracuje z ludzmi tez sie umawialam... ehh tyle sie placi za wizyte i najgorsze jak oleja czlowieka.

Dla pocieszenia doszlo do mnie dzis nosidelko i laska dorzucila worek ubranek dla dziewczynki :p kurna no jak bede miala chlopca to sie pochlastam chyba ;-) to musi byc znak jakis :-D

reklama
Misiiss co to za dupek, oby się opamietal i dał znać jak najszybciej.

Myszkajoasia dobrze że już ok z mezulkiem.

Ja jeszcze pół godz i do domu. Później coś więcej naskrobie.
Buzki

Do góry