reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Martiwi mnie po prostu ciągle bolący brzuch i plecy, boję się żeby to nie było nic złego.

Missiiss gdzie jesteś? Umieramy tu z niepokoju o Ciebie.

Archea czekamy czekamy ;) juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc bączka ;)
co do usg to na nfz sa tylko trzy... wiec nie dziwi mnie to ze tak ci powiedziala.. tzn dziwi ale wiem jak jest moje kolezanki laczyly np wizyty na nfz z prywatnymi bo inaczej to mozna oszalec widzac swoje dziecko 3razy. A jak sie nie uda płci sprawdzic? nie mysla w ogole ci na górze...
W Holandi jest jeszcze gorzej bo ciazy do 12 tyg w ogole nie uznaja i zostawiaja taka kobiete i maluszka w jej brzuchu na pastwe losu... nawet sie nie podtrzymuje takiej ciazy jak u nas np luteiną.
Mnie od rana telepie z zimna :( mam nadzieje ze sie nie rozchoruje. ;)

Jestem jestem nie cala godzinke temu dojechalam do domu.

Maluszek nasz tictak z bijacym serduszkiem ma 5 mm i wg tego 6 t i 1 d. Pecherzyka nie mierxyl ale w ogole to ma tak szajcowaty sprzet ze masakra szukal samego pecherzyka chyba z minute :-\
Zla jestem bo mnie pouciskal wszedzi az mnie bolalo. A tydzien temu zarodka nie bylo tylko pecherzyk i od razu go widziala i takie wyrazne bylo. Zreszta ona robila mi usg na samolocie a on na kozetce i pewnie dlatego tez ciezko vbylo go znalezc pod warstwa mojego tluszczu. Fajnie ze wam karte juz zaklada ja w kazdej ciazy mialam zakladana okolo 10 tc i teraz tez tak pewnie bedzie. Gin od razu powiedzial ze moze byc zle zmierzony bo bardzo kiepsko go widzial przez sprzet. A jak mi grzebal powiedzialam mu niech czaruje ta magicZna rozdzka na dziewczynke to wybuchl smiechem ;-) kurcze i tak sie ciut martwie ze moj tictac taki maly wg om to 6 t 5-6 d a tu 6i1... w sumie owu bylo 16-17 dc no ale... zobaczymy kolejna wizyta 21-24 musze zerknac w grafik. Ide spac i dziskuje za kciuki :-)

Super Missiiss ze wszytsko dobrze, grunt ze serduszko bije a wiadomo jak to w pomiarach :)
Ale Nas nastraszylas :> ale w sumie zapomnialam ze tyle drogi musisz jechac więc wcale się nie dziwie :)
Jutro mozesz napisac czy cos Ci powiedział odnosnie plamień a tym czasem dobranoc i odpoczywaj tam z maluszkiem :)

Martucha tak oczywiscie ze rzadziej ale wiesz - w 11 tyg. już się robi badanie USG odnosnie przezierności karkowej itp. a przeciez też do 12 tyg nie wiedziałąbym czy malcowi bije serduszko czy wszytsko dobrze, dla mnie to ewidentnie z kosmosu to wzieła.... tragedia

Dzieki :-)

Archea
Dzis jak na zlosc a moze i dobrze plamien nie mialam... nawet wziernik czysty... rano resztki z wczoraj pewnie byly. Wiec nie widzial ich. Wkurzylam sie ma jego sprzet bo babka mmiejscowosci obok mnie ma lepszy o wiele

reklama
Witam przyszłe Mamy!
zajrzałam tu jak tylko okazało się, że również oczekuję mojego pierwszego maleństwa. Termin, jak sobie policzyłam, to początek czerwca. Mam jednak mnóstwo obaw a odnoszę przykre wrażenie, że ginekolodzy nie bardzo interesują się ciążą na tak wczesnym etapie. Mam nadzieję, że będę mogła dzielić z Wami swoje radości i pomożecie mi rozwiać moje największe obawy :)

Do góry