reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Paulina - Lila tez pije tylko wodę źródlaną, próbowała też kompotu mojej mamy i mimo że smakował nie chcę jej przyzwyczajać:tak: i ja tez do piaskownicy Lilki nie biorę bo póki ona piasek zjada to lepiej nie narażać na te wszystkie bakterie.....
spokojnie - umówimy się jak już wrócisz:tak:
Elutka - toż to przecież mówię że schabowe zrobił niedobre:-p ale spoko - jeszcze schab zamrożony czeka na Was:-) przede wszystkim dobry wpływ jak dla mnie to to ze oni się zajmują sobą a my mamy czas na ploty;-) a z tą Hutą toż to wiem że nie na Hucie ale ile Ty tam do niej masz? przejść kilka kroków:-p

a ja przeczytałam pół instrukcji i nawet część rzeczy rozumiem:-D mam nadzieję że ogarnę :tak:

reklama
KAROLA najwyzej umowimy sie na sanki bo kolo ELUTKI chyba jakas mala gorka jest? :D
ELUTKA no tak do Huty kawal drogi masz :D

Paulina u nas na osiedlu też są fajne górki na sanki, tyle że my sanki dostaniemy dopiero pod choinkę a potem zostajemy miesiąc w Ostrołęce więc zapraszam na naszą "dzielnię" stokową około lutego :tak:
Karola to zdrowia dla Córy, a to po tym szczepieniu na różyczkę, ospę itp?
Jak ustalicie coś ze spacerkiem to piszcie, gdzie i o której będziecie się spotykać, jak się uda to i ja dotrę:tak:

No na piechotę do Huty mam jakieś pół godziny, a ulica gdzie mieszkam zaliczana jest do Czyżyn:)hehe
Górka koło mnie jest rzeczywiście bardzo fajna szczególnie dla takich maluszków(moja siostra specjalnie z dzieciakami na tą górkę przyjeżdżała:) nie jest bardzo stroma, teren fajnie ogrodzony i daleko do ruchu ulicznego:)
Karola jestem pewna, że były dobre schabowe :-)Następnym razem nie odpuszczę...a i ciasto oczywiście przywieziemy:) a temat ogarniesz, zdolniacha z Ciebie:) Wysypkę obserwuj i dawaj to calcium, nie zaszkodzi a może pomóc:)
My sanki chyba jakoś wcześniej kupimy coby już na pierwszy śnieg były:) chyba że jak to zwykle ostatnio bywa będziemy mięć pogodę jak na Wielkanoc w grudniu...

Misza - Lila sanki dostanie albo na Mikołaja albo na Święta i nawet nie wiem czy będziemy je przywozić do Krk czy będą sobie "leżakować" u dziadków na wsi.... wszystko zależy od tego czy często będziemy do dziadków przyjeżdżać bo jeśli będzie tak jak teraz że trudno będzie się z Krk nam wyrwać to sanki przywieziemy:tak:
tak - wysypka po MMR nam wyszła - 10 dni po szczepieniu (do dwóch tygodni mogły jakieś objawy poszczepienne wystąpić) i jest wyglądem bardzo zbliżona do odry.....
a Ty masz FB? wyślij mi na priv swój nr tel. to łatwiej będzie się nam zgadać:tak:
aaaa i jeszcze mam pytanie - staraliście się w końcu o to becikowe samorządowe od Miasta Krakowa? bo jeszcze przed narodzinami dzieciaków o tym rozmawiałyśmy......
Elutka - to do Huty masz niedaleko:-p schabowe były właśnie takie sobie - na dziś jest druga tura więc jeśli chcesz to zapraszam:tak: Lila nie zaraża więc nie macie się czego bać<:-p
oooo ciacho - mniam!:-)

ale dziś zimno..... chyba już na drugi spacer się nie wybierzemy - wystarczył nam ten do przychodni.... miałam iść do lekarza z Lilą bez wózka ale jak zobaczyłam że jest tylko 5 st. na polu to stwierdziłam że lepiej pojechać wózkiem bo szybciej będzie.....

Ostatnia edycja:
ELUTKA w takim razie ja tez z Huty nie jestem bo moj blok do Czyzyn nalezy. Ale i tak wszyscy mowia ze ja z Huty :)
KAROLA my juz wrocilysmy z 10minutowego spaceru taka zimnica :eek::eek: co do becikowego, ja chyba dostalam od Miasta bo 3 tys mi wplynelo. Po tysiacu od kazdej instytucji tylko nie wiem dokladnie od jakich. Jedno napewno bylo od Prezydenta Miasta Krakowa. I jedno chyba za to ze jestem w papierach samotna i nieletnia matka. A trzeci tysiac nie mam pojecia.

Sanki tez N. dostanie na Swieta.

Paulina dokładnie! Z tego co wiem 2 Pułku i Dywizjonu to Czyżyny :p
Ja dostałam dwa becikowe, z Urzędu Miasta Krakowa i to takie od Państwa, Ty pewnie dostałaś tak jak piszesz dla samotnej matki, gdybyście byli po ślubie to byś nie dostała :p
Wiecie co, jak patrze na termometr to mi się odechciewa spacerów...ale wyjść muszę , bo trzeba jakąś kolację dzisiaj zjeść:) Karola jak tylko mój organizm załapie, że zima blisko pokierujemy się w Waszą stronę:)

reklama
Do góry