• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Polki -Muzulmanki

Wampirko jeszcze nie tak dawno chrześcijanie się biczowali zwłaszcza w okresie Wielkiego Postu. Był to sposób na umartwianie się9 może nawet tak jest do dziś:confused:). Ja znam dużo lepszy sposób;-)Wystarczy mieć dziecko i człowiek o wszystko się martwi

reklama
Salam dziewczny.
Zakladajac ten watek nawet nie myslalam ze bedzie taki odzew. Bardzo sie ciesze ze takie osoby jak wy interesuja sie i pytaja bo wiekszosc ocenia nas bez wiedzy.
Jesli chodzi o hijab to:
Kobieta powinna byc cala zakryta oprucz twarzy i dloni - tak jest napisane w koranie od czasu jak stanie sie kobieta (okolo 13-14 lat) i nie ma znaczenia czy bedzie pozniej mezatka, wdowa czy nigdy nie wyjdzie za maz. Kobiety zaslaniajace twarze robia to z wolnej woli patrzac raczej na sunne. Zony Mohameda zakrywaly twarze.
Bylam wczoraj na scan i okazalo sie ze to dopiero 18 tydzien ciazy a nie 20. Teraz date porodu mam na 20 czerwca inshallah. Ale widzialam dzidzie mashallah!!!
Pozdrawiam was wszystkie
Pa

Wampirka, patrzac na twoje suwaczki wyglada ze bedziesz miala blizniaki :-D.
Antila, wpadaj czesciej. Milo cie widziec.
(Moja mama tez tak zawsze mowila o dzieciach, ze sie zaluje ze sie nie zjadlo. Ja sie wlasnie zastanawiam ktore pierwsze zjesc):sorry:

Maryamka masz takie śliczne dzieci, więc proszę nie zjadaj ich jeszcze;-):-D
Wiecie mam jedno może głupie pytanie:zawstydzona/y::baffled:Rozumiem zakrywanie ciała, skromność, ograniczenie kontaktu z mężczyznami z poza rodziny.A jak to jest z lekarzami. W Pl większość ginekologów w szpitalach to mężczyźni. Co robicie w takich sytuacjach?O ile w czasie ciąży można chodzić na wizyty do wybranego ginekologa to w szpitalu już takiego wyboru nie ma.
Umm Yasin super przeżycie zobaczyć swojego dzidziusia. A płeć dało się podglądnąć?

Ostatnia edycja:
Islam nie ma generalnie utrudniac zycia tylko je ulatwiac. Niestety to prawda co piszesz ze ginekolodzy to najczesciej mezczyzni. Jak nie ma wyboru, np w szpitalu to trudno.

Tam gdzie rodzilam ostatnio (w PL), w calym miescie nie ma pani ginekolog, wiec w czasie porodu przewinelo sie kilku panow niestety i nawet jeden hydraulik (o zgrozo!!!).

Z kolei jak rodzilam w Anglii to zamowilam sobie pania ginekolog i moj wybor zostal uszanowany. Nie przewidzialam tylko ze goscinnie na "spektakl" przyjdzie 2 neonatologow z inkubatorem dla dzidziusia ...

Podsumowujac. Zasady w islamie zaleza czesto od okolicznosci. Np. jesli umierasz z glodu na pustyni i znajdujesz tylko jakas blakajaca sie swinke i butelke zywca to mozesz zjesc wieprzowine i wypic alkohol ale tylko w takiej ilosci, ktora uratuje cie od smierci glodowej.

Salam aulkaum siostry
I witam ogolnie wszystkie ciezaroweczki:)))

Strasznie sie ciesze ze coraz wiecej kochanych kobitek tu zaglada wow.....
Co do przepisu mam nadziej ze chodzi o szbakije jest to marokanski przysmak....
ale kwadraciki cos takiego jak kratka to chyba pakistanska slodycz......wiet tego nie znam.....
Widzisz wampirko mieszkasz we Francji a tam roji sie od ciasta filo a ja uwielbiam slodkosci z tego wlasnie ciasteczka niestety tutaj kupuje mrozone lol
Ale mi sie flaczki przewracaja glosno tak wiem wiem to nie flaczki to dzidzie sie bija...
A wlasnie jak to kiedy sie dowedzialas ze masz bliznaiki ja tez bym chciala 2 za jednym razem lol inshaallah

co do tego biczowania.....jest to glupota dla mnie rowniez....
gdyz niegdize nie jest powedziane ze mamy sie okaleczac!!!!!!!!A powinnismy szanowac dar od Boga jakim jest zycie i cialo ludzkie....Wszelkiego rodzaju zadawanie sobie bolu Glupota!!!
Tak samo jak ludzie wysadzaja sie w powietrze mowia ze dla Boga!!!!Smiech na sali....Bóg nie pozwolil samobojstw!!!Za to bedzie kara!!!

Wampirko tez tak myslalam....udusze sie...nie oge oddychac.........ale alhamdullilah Bóg mi pomógł i jest superrrrrr
Jednakze miallam taka jedna sytacje iz....
szlam sobie do domku a jeden pakistanczyk wychylil glowe przez okno auta i krzyczal jestes sexyyyyy super i takie tam....ale miallam stracha(((((

Jejciu rybki ja smigam bo kuraka musze do pieca wstawic ale mam nadzieje ze zaraz wlece i opisze slubik hehe inshaAllah

salam aulakum nadia

Tam gdzie rodzilam ostatnio (w PL), w calym miescie nie ma pani ginekolog, wiec w czasie porodu przewinelo sie kilku panow niestety i nawet jeden hydraulik (o zgrozo!!!).

Ale się uśmiałam z tego hydraulika:-D:-D:-DJa na szczęście miałam opłaconą położną i tylko ona była przy mnie poza moim M oczywiście.Na sam koniec przyszła pani ginekolog i neonatolog oraz druga położna. A i jeszcze zaciekawiony moimi krzykami zaglądnął do nas sam ordynator:rofl2:
Miłego Dnia :-)

Salamki
Fasola, nie narzekaj ze masz filo mrozone bo w PL w ogole nie ma a ja tak tesknie za burokiem !!! Tu w Polsce mamy buroki, ale tylko na wsi :)

Antila, a gdzie mialas taka dobra opieke? W PL? To chyba w jakims duzym miescie...

reklama
Chciałam się przywitać , bo podczytuje WAS moje drogie od niedawna a to ze względu na Marymamkę , która poznałam na razie po głosie:-) i mam nadzieje ze wkrótce poznam osobiście, jak również nie miałam bladego pojęcia o tym co piszecie.
Marymamko w Wałbrzychu z tego co pamiętam jest kobieta ginekolog,
a co do buroków to się ubawiłam ze szok, a co to są buroki - ale nie polskie
Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry