• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Polki -Muzulmanki

Salam
Jesli chodzi o algierska kuchnie to ja chyba moge pomoc, moj maz jest algierczyliem. Nadchodzi ramadan i w tym czasie najpopularniejsza slodkoscia bedzie kalbel luz. Musze poszukac przepisu, teraz nie mam czasu ale napisze pozniej. Mozesz rowniez poszukac cos na internecie.:-)

reklama
Salam aleykom siostry mam na imie Yasmin, jestem tu nowa szukam przyjaciol w tej samej wierze co ja:blink:Muzulmanka jestem dopiero od miesiaca, w nastepnym tygodniu planuje slub z chlopakiem ktory pochodzi z afganistanu:-)

Salam
Mam przepis na kalb el louz
i kg semolina (srednia lub gruba)
500gr cukru
250 gr margaryny
buteleczka wody pomaranczowej lub rozanej. wszystkie skladniki zmiksowac na wolnych obrotach, wlac na foremke i piec 30 min max ( kolor zlocisty na wierzchu). Potem zalac zalewa : 1.5 l wody i 500 gr cukru zagotowana uprzednio. Zalewac powoli bo ciasto ma to 'wypic'. Mozna udekorowac migdalami.Powodzenia

witam slonka

salam aulakum

Przepraszam ale z braku czasku niewchodze na forum..

Nauczylam ssac mala cycusia alhamdullilah ale teraz kolejny problem brak mleczka tzn jest ale nieduzo....:baffled:
Prosze jak macie jakies sprawdzone sposoby dajcie znac:confused::confused::confused:

uciekam polulac Maryam:):-D:-D:-D:-D

a mialam nieziuziac:no::-):-):-)
Niech ALLAH subhana wa ta ala Make month OF RAMADAN EASY FOR ALL OF U...
salam aulakum

reklama
Fasolko duzo pij, jedz duzo zup ale uwazaj co jesz. Nic z cytrusow, wzdymajacych potraw, a o pikatnych mozesz pomazyc jesli lubisz. Dawaj mala do piersi jak najczesciej. Im wiecej bedzie ssala tym wiecej ty bedziesz miala pokarmu ( min 7 razy w ciagu dnia). Pozdrawiam was. Jesli chcesz miec duzo pokarmu nie powinnas poscic. Ale jesli zdecydowalas robic ramadan to niestety mleczka nie przybedzie niestety bo nie ma z czego. Wiec decyzja nalezy do ciebie.
Salam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry