reklama

Porada!

Wiktoria2000

Początkująca w BB
Witam
Potrzebuję porady może to głupie pytanie aczkolwiek nigdy nie obserwowałam swojego cyklu ani żadnych związanych z nim objawami.
A więc..zacznijmy od tego, że zbytnio nie obserwowałam swojej owulacji tego miesiąca ostatnią miesiączkę miałam 12 marca a cykle trwają przeważnie 28/29 dni. Przytulałam się z moim partnerem 17 dnia cyklu i mój narzeczony skończył we mnie. Wyczytałam, że owulacja przypada 14-16 dnia cyklu a objawem dni płodnych powinien być śluz przypominający kurze białko aczkolwiek nie zaobserwowałam takiego śluzu tego miesiąca ponieważ byłam przeziębiona i nie zwracałam na to zbyt dużej uwagi. Brałam antybiotyk. Wyczytałam również, że poprzez antybiotyk owulacja może się przesunąć. Wychodzi na to, że stosunek był 12 dni przed planowanym okresem. W południe 17 dc zauważyłam tak jakby mleczny śluz przypominający raczej czop, wargi sromowe wydawały się być otwarte, pochwa była miękka i nisko ułożona oraz na dodatek miałam ochotę na seks. Czop był bezwonny i gęsty przypominał galaretę i do końca dnia miałam uczucie wilgotności. 4/5 dni po stosunku zaczęłam odczuwać lekkie kłucie jajników i ogólne zmęczenie choć może to być również spowodowane napięciem przedmiesiączkowym. Dodam również, że zawsze przed miesiączką bolały mnie piersi a teraz kompletnie nic nie czuję, jedyne co zauważyłam to ciemniejszy kolor żył na piersiach. Aha i dodam również, że 5 dni po stosunku również było troszeczkę białego śluzu. Czy któraś z Was mogłaby mi poradzić albo chociaż powiedzieć czy spotkała się z czymś takim i okazało się, że jest ciąża? Do spodziewanej miesiączki zostało 6 dni. Testu nie robię ponieważ wiem, że jest za wcześnie aby cokolwiek mi wykazało.
Dziękuję z góry za każdą odpowiedź, miłego dnia dziewczyny!

reklama
Rozwiązanie
W lutym tez podejrzewalas ciaze. Moze warto zeobic jakies badania. Chociaz jak mieszkasz w UK to chyba ciezko bedzie. Ale najprostszym wyjsciem będzie nie nakrecac sie i nie doszukiwac objawow symptomów bo pozniej rozczarowanie. Zycze Ci zeby ten cykl zaskoczyl. Zawszejak dzieje się cos innego niz zwykle to dobry znak.
W lutym tez podejrzewalas ciaze. Moze warto zeobic jakies badania. Chociaz jak mieszkasz w UK to chyba ciezko bedzie. Ale najprostszym wyjsciem będzie nie nakrecac sie i nie doszukiwac objawow symptomów bo pozniej rozczarowanie. Zycze Ci zeby ten cykl zaskoczyl. Zawszejak dzieje się cos innego niz zwykle to dobry znak.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry