reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też chciałambym bez znieczulenia, choć w moim szpitalu ( i w awaryjnym) można spokojnie wziąć znieczulenie, jeśli oczywiście nie ma przeciwwskazań. :tak:

reklama
ponoć w nasieniu jest oxytocyna:-D trzeba się dużo przytulać, żeby zadziałało:-D już sobie wyobrażam minę pielęgniarek jak im chuchnę na izbie przyjęć:-D
ha ha też się uśmiałam z Twojego połączenia dwóch tematów :-D Gdybym nie przeczytała wcześniej o czym mowa, pewnie bym się głowiła co miałaś na myśli ha ha.
Tak w ogóle witajcie, trochę mnie nie było, a tu na forum tyle się podziało....
Ale co do porodu chciałam napisać tyle, że ja też rodziłam bez znieczulenia i po Oxo i żyję. W niedzielę odeszły mi wody po 21, dla pewności zadzwoniłam do szpitala ile jeszcze mogę w domu posiedzieć i dowiedziałam się żeby na spokojnie po 24 przyjechać. Ucieszyłam się, bo myśl , że córka również urodzi się w niedzielę mnie przerażała... (Ja i moj M jesteśmy z niedzieli, lenie że hej ;-)hihi) Na porodówce okazało się, że wody mi poleciały, ale w trakcie córcia musiała główką zatkać i nie wszystko poleciało i tak dopiero o 8 rano oxo, a o 12.45 już tuliłam malutką.

Dziewczyny a jak Wam mowi Wasza kobieca intuicja ? Ktora z Was czuje ze urodzi wczesniej np w czerwcu a ktora ze termin porodu to lipiec? Ja nie wiem dlaczego, ale jakos mam takie przeczucie, ze maly szybciej przyjdzie na swiat.. Ze termin 7 lipiec to tak z 10 dni za pozno.. ;-) Ciekawa jestem co z tych moim przeczuc bedzie ;-)

ja obstawiam tak gdzieś ze 2 tyg wcześniej....
ale chciałabym, żeby siedziała do 20 czerwca, bo 19 M. ma ostatni egzamin a to już potem będzie wolny :-D:tak:

W poprzedniej ciąży Nina była b. mała, więc wszyscy lekarze mi mówili, że tak szybko nie urodzę, a urodziłam przed terminem z USG. Więc teraz już wiem, że dziecko zna swój odpowiedni czas i przyjdzie, kiedy będzie na to gotowe.
Obstawiam końcówkę czerwca ;-)

My negocjujemy z Małą termin 13.06 :-) Mielibyśmy piękny prezent na rocznicę ślubu :-) T się strasznie nastawił na tą datę, a on ma dziwne wyczucie w tych sprawach więc wcale się nie zdziwię jak w połowie czerwca Jagusia już będzie z nami, bo tata tak powiedział :-) Nie wiem jak on to robi, ale ja planowaliśmy stwierdził, że we wrześniu się uda i faktycznie, potem bez testu wiedział, że tak i nawet płeć nie stanowiła dla niego tajemnicy :-):-):-) wróżbita jeden :-)

Mea, hahha ja też chce 13.06:tak: W moje urodziny:-):-)
Igor urodził sie w terminie z OM:tak: Teraz czuję, ze będzie wcześniej:tak: a termin mam na 30.06:tak:

Łukasz urodził sie idealnie w terminie wg OM :-)
teraz termin mam na 16 ale chciałąbym urodzić 17 w rocznicę ślubu:-) i tak dzidzia zrobi co zechce:-)

Ja też mam termin na 7.07 chociaż ostatnio 10.07...u mnie w rodzinie wszyscy rodzą się 2 tygodnie wcześniej :) Moja babcia tate, druga babcia mame, mama nas i siostra swoją córkę i kuzynka również:) Mam nadzieje, że i mnie sie tak uda, choć mężuś woli Lipiec z wiadomych piłkarskich powodów;) ale bardzo chciałabym urodzić 2 tygodnie przed terminem.
Emilka i tak zrobi jak zechce:tak:

reklama
a ja obstawiam u siebie sierpien :p mam termin na 30 lipca ale wg usg na 3 sierpnia, czuje ze moja bedzie siedziec do ostatnich dni :-p ah marzenie zeby moja dzidzia przyszla na swiat troche wczesniej niz w sierpniu no ale zobaczymy :) a wy o czerwcu piszecie.. olaboga hehe urodze chyba ostatnia!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry