Mala.di w zasadzie Żelazna i Madalińskiego to dwa takie podobno na równi fajne szpitale. Oba bardzo oblegane. Chyba na żelazną się ciężej dostać tak z ulicy. Jeśli chodzisz do przychodni na Madalińskiego, to ja bym nie kombinowała. Tam też sa pojedyńcze sale porodowe, chyba tylko jedna na 7 sal jest podwójna. Też są ładne i w pełni wyposażone. Plusem Madalińskiego jest np to, że po urodzeniu dziecka nigdzie nie zabierają do badań, ważania, mierzenia itd. Cały sprzęt jest w sali w której rodzisz, i tam się jest przez 2 godziny po porodzie z dzieckiem. Na żelaznej moja przyjaciółka rodziła i dzidzia poszła gdzieś do badań i dopiero jej przynieśli spowrotem po jakimś czasie. To może jest w sumie mało ważne, ale fajnie jak usłyszałam że się nie rozstaję z dzieckiem po porodzie. Oczywiście zrobisz jak będziesz uważała, ale ja bym się trzymała Madalińskiego.
(po pierwsze to przerzucilam to tu i tu odpowiem zeby tam sie zaśmiecać watku

)
ja sie chyba za duzo naczytalam opinii w necie, bo poczatkowo tez wlasnie taka bylam zachwycona tym szpitalem, i tez slyszalam i zreszta widzialam na wlasne oczy jak on jest oblegany... ale gdzies sie natknelam na info ze te sale nie sa pojedyncze do porodów, ze te polozne takie niemile tam czesto bywaja, a lekarze niedelikatni i w ogole.

no ale masz racje w sumie

tam nawet jak pojade i miejsca zbytnio nie bedzie to wieksza szansa ze mnie wcisna skoro tam jest moja lekarka..
tylko musze przestac czytac te glupie opinie

widzialas te sale? maja tam w ogole jakies wanny, prysznice, koła, fotele na ktorych rodzi sie na siedzaco?
karolina, no bo wlasnie, lepiej sie nastawic ze bedzie ciezko, a potem ewentualnie byc milo zaskoczonym... a nie meczyc sie i wspominac te cudowne opowiesci o porodach ktorych sie naczytalysmy i myslec sobie, czemu nam jest tak ciezko...ja czytam i te niemile wspomnienia, by wiedziec ze moze byc bardzo niefajnie, czego moge sie spodziewac...ale w koncu kazdy porod konczy sie przepieknie
edit: znieczulenie przewodowe to inna nazwa zzo?
i co oni okreslaja wskazaniami medycznymi do zzo?