reklama

Poród SN czy CC?

U mnie zzo kosztuje 450:szok:
problem mam taki że jezeli w tym szpitalu nie bedzie miejsc to w dwóch pozostałych mam marne szanse na zzo a bardzo mi zalezy
w jedny jest akcja SIŁAMI NATURY :eek:
a w drugim przeludnienie i nie maja czasu na zzo

reklama
dziewczyny ja wam wspolczuje z tymi szpitalami, domyslam sie ze zzo to znieczulenie w kregoslup (epidural?).

Co do porodow silami natury, porod ze znieczuleniem tez jest silami natury, tyle tylko ze mniej boli.

Madziara skoro wymyslili cos takiego jak znieczulenie, to po cholere teraz wracac do epoki kamienia łupanego?
bez sensu troche. :eek:
zamiast ułatwiac to utrudniaja kobiecie w ciazy zycie :eek:

MADZIARA a to prywatny szpital? czy panstwowy? to jest takie narzucanie woli pacjentowy, demokratyczny kraj chyba tylko w nazwie.

Ja piewrsze dziecko rodzilam bez znieczulenia i plakalam i zwijalam sie z bolu prawie caly porod. Moja bratowa pierwszy porod miala podobny, na drugi dostala zzo (epidural) i powiedziala ze nie ma porownania, wtedy kobieta jest w stanie cieszyc sie porodem i przyjsciem na swiat dziecka a nie jest zajeta ublizaniem mezwoi( mnie sie to zdarzylo). Tym razem ja tez si ebede chciala cieszyc ;-)

Madziara skoro wymyslili cos takiego jak znieczulenie, to po cholere teraz wracac do epoki kamienia łupanego?
bez sensu troche. :eek:
zamiast ułatwiac to utrudniaja kobiecie w ciazy zycie :eek:

Wiem ze sensu to to nie ma ale tak robia chodze w tym szpitalu do szkoły rodzenia i załamałam sie tym co ta Pani opowiada a jak zapytalam o zzo to...........troche sie zdziwiłam:szok:
pani powiedziala ze kiedys to sie w polu rodziło i kobiety zyly a teraz znieczulenie dodala oczywiscie jakie szkodliwe kolezanki malo wtajemniczone posłuchały i zgadzaja sie na taki poród mam nadzieje ze nie bede musiala tam rodzic

reklama
trzeba bylo pani powiedziec ze kiedys dziewczyny w polu rodzily i duzo z nich umieralo, dzieci byly duze i wiele kobiet nie bylo w stanie ich urodzic. Ta pani powinna historie poczytac, chyba nie chcialabym zeby ona byla moja "nauczycielka" ... taki czlowiek nie powinnien miec zdania, tylko byc neutralny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry