reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

dziewczyny a od kiedy macie problem ze zgagą ( od którego tyg. tak mniej więcej ) bo ja odpukać ale puki co mnie zgaga nie męczy.

U mnie pojawił się koło 32 tygodnia :dry: a tak liczyłam na to, że mnie ominie.
Szczescie w nieszcześciu że dopiero pod koniec, częśc dziewczyn męczy się z nią od początku ciąży

reklama
Witajcie Dziewczyny. Meldujemy sie w dwupaku :)
Też należę do tych ciężko łykających tabletki ;) łykałam asmag forte 3X1 tabletkę, nie jest powlekany ale można go przepołowić ;-). Teraz łykam dalej femibion 2 i żelazo - podczas karmienia też mam je łykać.
Moj max to byl 6 tabletek magnezu, 1 żelazo, 2 tabletki femibion ;)
Karuzela, grattulacje Dziewczynki :)
Myszka84, moja bratowa robiła u niego wszytskie usg i bardzo sobie chwaliła :) Tyle, że ona chodziła jeszcze na plac szczepański, a teraz chyba dr przyjmuje w innym miejscu. Ja też słyszałam same pozytywne opinie :)
Też mam straszną zgagę... mi pomaga żucie migdałów i picie duże ilości wody mineralnej niegazowanej. I staram się jeść małe ilości i nie nażerać się na noc ;)
wiolkast, edita - panowie beda miec wziecie - nie odpedza sie od wielbicielek :)))
zibka, suwaczek ok! :)
na ktg zakladaja karte w poradni i trwa to ze 3 minuty :) wpisujesz osobe upowazniona do dokumentacji medycznej, sprawdzaja ubezpieczenie i wprowadzaja w rejestr pacjentow szpitala.
Natomiast ta ankieta na izbie przyjec porodowej jest wypisywana na maszynie :p ma kilka stron, sa tam pytania o dane osobowe, kogo powiadomic, numery kontaktowe, przebieg ciazy, badania, zawody rodzicow, data pierwszej miesiaczki, ruchy dziecka, kiedy sie obnizyl brzuch itp. Wiec troche to zajmuje mimo wszystko ;-)

Ciekawe jak dziewczyny :-) jak ja zamilknę na więcej niż jeden dzień to będziecie wiedzieć że to to ;-) hehehe

Co do dziewczynek to fakt bardzo dużo się rodzi ale np mój doktorek powiedział, że w styczniu sami chłopcy się rodzili .... więc może to się jakoś wyrówna :-)

Nooo i u Ciebie odliczanie rozpoczęte :) Przyszły tydzien napewno będzie należał do Ciebie :-):-)

no właśnie widziałam tę maszynę. aż dziw bierze, bo obok mają przecież komputer i mogliby to wystukać dużo szybciej ;) ale może to kwestia przyzwyczajenia i braku drukarki ;)

Wesolutka pewnie dlatego długo zajmuje wypisanie tego bo człowiek w stresie i nieprzygotowany na te pytania ;-)
co do ktg to mnie Pani poprosiła o kartę ciąży i dowód osobisty, zaprosiła i podpięła ... jak leżałam musiała sobie wszystko spisać i później do mnie podeszła zapytała kogo upoważniam, jaki zawód, gdzie pracuje, nr tel kontaktowego ... po ktg poprosiła mnie o 2 podpisy i tyle ;-)

Wiola z dnia na dzień jestem coraz bardziej przerażona :szok: że to już tak szybko zleciało ... przecież był czerwiec ... jak zob 2 kreseczki na teście :szok: a tu bandzioszek już taki sporawy i trza się tam wybrać :baffled:

Mogłabym przespać ten dzień ;-) hihiii i obudzić się z Małą w domu :cool2:

aninek a jeśli mogę spytać to duży masz obwód brzuszka? bo ja już mam 90cm i się zastanawiam jaki będę mieć jak zostaną mi 4 dni do porodu ;-)a dodam że jestem raczej niskopienna:-)

Aninek - gdyby to było takie proste :) Noo wsumie mogło by tak być:
- Ma Pani termin na 31.03 - proszę się stawić do szpitala
-1.04 proszę się obudzić, synek czeka na karmienie :)

reklama
a że 01.04 to prima aprilis więc tak dobrze nie będziecie miały hehehehehehehhe ... jakąś dziś głupawkę mam ;-)

Edit w 38t+3d miałam równiutkie 100 ;-) a dziś to nawet nie wiem zaraz sprawdzę ;-)

Do góry