reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Kalita zgadzam się z Tobą bo oddział ma potencjał ale mimo wszystko super łóżka i odnowione sale nie zrekompensują całej atmosfery... szczerze myślałam , że jestem przewrażliwona ale widzę, że nie jedna opinia potwierdza moje pierwsze odczucia dlatego ani troche nie żałuję , że rodziłam w Żeromskim :)
Aisha_2012
user-offline.png
ja dostałam skierowanie na wszystkie potrzebne badania dopiero po 38 tyg c. ale tak naprawdę zależy to od tego czy np. wcześniej nie będziesz miec skurczy lub innych oznak wcześniejszego porodu... zawsze możesz podpytac lekarza prowadzącego ciąże

Ostatnia edycja:
reklama
Kalita Trudno powiedzieć ale moja Szwagierka twierdzi, że jak mnie widziała ostatnio czyli jakieś dziesięć dni temu to brzuch miałam wyżej :-) a z jakiej części Krakowa jesteś, że do tego nieszczęsnego Narutowicza masz najbliżej ?

Bobiczka mam nadzieje ze i ja bede równiez zadowolona z wyboru Żeromskiego :)

Aśka, ja mieszkam przy os. mozarta, niedaleko placu imbramowskiego, wiec do narutowicza ok. 2km tylko.

Dziewczyny widziałyście w ktorymś sklepie staniki alles mama II, takie miękkie bezfiszbin? Chciałabym zakupić na allegro ale u mnie ze stanikami jak ze spodniami, jak nie przymierze to nie kupie :|.

Przyszła dzisiaj paczucha z allegro, nareszcie mogę zacząć pakowanie do szpitala :D, chociaz z drugiej strony ta torba to juz oznaczenie takiej pełnej gotowości do porodu, a ja juz sama nie wiem. Z jednej strony chcialabym jaknajszybciej, a z drugiej strach... Ale pewnie nie jestem jedyna borykająca się z takimi myślami,

A powiedzcie mi jeszcze, badanie OWA musi być z końcówki ciąży? Ja robiłam je na samym poczatku ciąży i nie wiem czy powtarzać czy nie. GBS i GBS już zrobiony, nie dostalam skierowania tylko na OWA i nie wiem czy to przeoczenie mojej lekarki czy poprostu ten wynik z pierwszych tyg styknie.

KAlita a OWA to kiła? bo jeśli tak, to ja robiłam ją na początku maja drugi raz, natomiast nie powtarzałam HBS i nie wiem czy muszę czy nie, w sumie byłam chyba szczepiona wszystkimi dawkami na żółtaczkę, więc nie wiem czy jest sens powtarzać.
Co do spakowanej torby to u mnie niby spakowana, ale na razie wolałabym żeby grzecznie sobie czekała w kącie i nie było konieczności wcześniejszego korzystania z niej :) jeszcze nadal czekamy na meble, więc lepiej niech się mała nie spieszy:)

Dzieki Anuleczka. OWA to kiła wlasnie. Dopytam o nia jeszcze dzisiaj na SzR :).
Co do HBS to ja z kolei nie robiłam go wczesniej, dopiero niedawno po skonczonym 35tc, ale moja gin mówiła ze od 33tc sie go wykonuje wiec twoje wyniki powinny byc jak najbardziej aktualne :)

Na początku ciąży miałam zlecone zrobić HBS i OWA. Teraz musiałam powtórzyć te badania. Ale zauważyłam, że co lekarz to inaczej.
Wczoraj wieczorem miałam skurcze, nie powiem żeby były delikatne jak muśniecie motylka ;) Niestety, były nieregularne i przeszły szybko. No, ale chociaż wiem, że coś się zaczyna ruszać :-) więc dzisiaj umyłam okna bo mnie energia rozpierała:tak:

Girin coś się zaczyna dziać :happy:
Kalita alles mama II nie spotkałam nigdzie, ale przymierzyłam sobie inne modele w entliczku i mniej więcej wiem co zamówię przez allegro

Ja nie powtarzałam kiły :)
Pytałam Gina o to i powiedział, ze skoro nie jestem w grupie ryzyka (nie skaczę z kwiatka na kwiatek) to nie ma sensu drugi raz robić :)
A HBs też mam tylko z końcówki po 35tc :)

Moja torba leży świeża i wyprana ale nie mam weny jej spakować;-)

Nie mam żadnych skurczybyków i nie wydaje mi się co bym miała rodzić, więc się jeszcze nie stresuję :)

a ja dziś cały dzień mam skurcze, ale w łydce i udzie:szok: magnez łykam, ale na ostatnim badaniu i tak wyszedł niedobór... brzuch co jakiś czas twardy, ale bezboleśnie póki co. Z badaniami to faktycznie co lekarz to inaczej, na początku ciąży jeszcze myślałam, że uda mi się cokolwiek załatwić na NFZ, ale bardzo szybko zrezygnowałam, bo nie dość, że poza jednorazową morfologią, moczem i cytologią niczego mi nie zlecili, to do tego nawet w jakoś w 16 czy 17 tc nie miałam założonej karty ciąży:/

reklama
Moja już spakowana. Kurczę Tymek strasznie dziwnie się wygina, ledwo co w pracy wysiedziałam. Mam takie leciuteńkie pokuwanie tam na dole ale to chyba nie są skurcze. Poza tym bardzo się boję bo od połowy ciąży nie trzymam moczu i martwię się, że nie rozpoznam wycieku wód podowych... Chyba zadzwonię do tej "mojej" Położnej, żeby przyszła jutro i sprawdziła czy rozwarcie większe bo wizyte u lekarza mam dopiero za tydzień...

Do góry