reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Żeromskim

ups to troche przespałam moment startu ale mam nadzieje że i tutaj sprawdzi się stare polskie "lepiej późno niż wcale".

Dzisiaj rozpoczynam masaż krocza, a jutro zakupuje liście malin i kapsułki z wiesiołkiem :tak: i modle się żeby pomogło jak przyjdzie czas ;-).

reklama
kalita liscie z malin to bym kupowala w jakims sklepie zielarskim, zeby miec pewnosc co kupujesz :)
a apropos masaży - dziewczyny lepiej nie eksperymentujcie na tuz przed porodem ze specyfikami w miejscach intymnych, bo gdyby was uczulilo to bedzie problem i niepotrzebny stres.
Kalita mnie w ogole nie twardnial brzuch i mimo odstawienia magnezu nie mialam skurczy :p za to jak sie zaczely tak wszystko rzucilo sie na krzyze...
A magnez trzeba odstawic zeby nie hamowac skurczy i jakas akcja porodowa i postep byl :) bo jak odejda wody a nie bedzie skurczy to pewnie skonczylo by sie cesarka - jest jakis czas na porod po odejsciu wod. inaczej trzeba by chyba jakies prowokacje robic...

Zebym ja takie skurcze porodowe jak skurcze łydek (po odstwieniu magnezu) dostwała to poród w godzine powinien być po :-).

Wesolutka liście zakupiłam dzisiaj w zielarskij i juz po pierwszej filizaneczce jestem i wogule to bardzo mi smakują!! Żaluje ze wczesniej nie spróbowalam.
Na opakowaniu pisze zeby raz dziennie i nie przekraczac dziennej dawki, zastanawiam sie czy w takim razie pić jeszcze jedną filiżanke wieczorem czy nie... Pamietacie jakie zalecenia na waszych opakowaniach były?

Wczoraj rozpoczełam masaż krocza (olejkiem ze słodkich migdalów, ktory uzywam na brzuch i piersi żeby uniknąć rozstępów), a raczej usilne starania zrobienia tego masażu :eek: Nie wiem czy to ja mam za duży brzuch czy za krótkie ręce ale ni jak mi nie szło :eek: Sprobuje jeszcze dzisiaj ale jak efekt bedzie podobny do wczorajszego to chyba sobie odpuszcze bo nie mam siły...

Hej dziewczynki:-)Ja tez zaopatrzylam sie w wiesiołek i chcę jeszcze kupić tę herbatkę, choć mam jeszcze trochę czasu....Co do masażu krocza, też próbuję,ale dziwnie to mi wychodzi..podobnie jak Tobie Kalita:tak: Olejek ze słodkich migdałów jest -jak dla mnie rewelacyjny- do tej pory żadnego rozstępu:-D /odpukać/, natomiast masaż krocza ciężko mi sobie wykonać, brzuszek przeszkadza, a ręce też mam chyba za krótkie:eek: Na razie się nie poddaję......

Aninek widze ze na twoich liściach też pisze zeby raz dziennie, wiec myśle ze o jeszcze jedna filiżaneczke pokusze się wieczorkiem :)

Aisha u mnie olejek również sprawdza sie jak narazie, chociaż niema co cieszyć się za wczasu, czasami rozstepów nie ma calą ciąże a wyjdą 2 tyg po porodzie :crazy:.

Aaaaale mnie boli prawa ręka od prasowania hehehe, zakwasow się nabawiłam, ale juz tylko pościel mi została i będzie wsio czyściutkie i wyprasowane :-):-):-).

Ja tez mam już wszystko poprane i wyprasowane :)
Torby spakowane- całe 2 :) Zmieściłabym się co prawda do jednej, ale jak czytałam mężowi, że niektóre z Was zabierają 4 to kazał mi się do 2 spakować, żeby mi głupio nie było:-D

Ps. ciekawe czego w takim razie nie spakowałam:-p

Margosia, napewno spakowałaś wszystko...ja pewnie też bym się zmieściła w dwie, ale mam tylko takie niezbyt duże torby dlatego tyle tego wyszło. Poza tym, ja muszę mieć wszystko osobno, bo się pogubię jak jakaś głupia :-)
Zostało mi jakieś 10 dni a tam na dole cisza...już jestem taka gotowa, że chyba zacznę się rozmyślać :-D

a jakoś dziwnie mam wrażenie jakby jeszcze tyyyyyyyyyle czasu było... sama już nie wiem, większy niepokój, że nie zdążę się przygotować miałam jakiś miesiąc, dwa temu. A teraz to nawet chyba troszkę boję się dokończyć to układanie rzeczy i porządkowanie mieszkania :) jutro pierwsze ktg w szpitalu, może to mnie troche zestresuje:szok:

reklama
Ja dzisiaj też skończyłam układać, byłam na ostatniej wizycie, odebrałam wynik GBS-a, którego niestety sobie wyhodowałam:-p i zacznę mieć za dużo czasu na myślenie, a jak wiadomo za dużo szkodzi:rofl2:

Anuleczka ja mam pierwsze 4.06 i już nie mogę się doczekać:happy:

Do góry