Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Hej, też jestem ciekawa jak teraz sytuacja się przedstawia. To Twoja pierwsza ciąża? Rodziłam w Pucku poprzednie dziecko, ale 6 lat temu, więc teraz nie mam rozeznania niestety.
Dobrze, ale chyba bardzo chciały przyspieszyć położne poród, bo późno przyjechałam. O 21:30 około. No i nie chciałam oksytocyny, a chyba dostałam podwójną dawkę przy 6-8 cm rozwarcia. Tak mnie poskręcało z bólu, że masakra, no i za szybko to wszystko szło, więc mnie nacieły. Ah i za nim doszłam na porodówkę, to mi przebiła jedna położna pęcherz płodowy. No ale dopięły swego, bo chwilę po 22 było po wszystkim. Co było fajne, to to, że miałam dziecko przez 2 godziny po porodzie na sobie, nawet przy szyciu i rodzeniu łożyska, nie został wykąpany, pomogły mi położne go przystawić, no i choć starszy oddział, to warunki były super. Miałam salę dla siebie.Tak to moja pierwsza ciąża. Jestem z Gdyni wiec najbliżej mam do Redłowa. Zastanawiam się tez nad UCK ma dobre opinie ale podobno jest tam dużo porodów i mogą nie mieć miejsca
W Pucku chyba tez oddział po remoncie? Jak wspominasz 6 lat temu?
A czy patrzą tam na plan porodu?Czy można rodzić na czworakach np. Bo ja bym tak chciała i czy można uniknąć oksytocyny?Polecam uckrodziłam wcześniej na Zaspie było ok ale teraz uck jest pięknie wyremontowany warunki super no i kadra też wiadomo świetna
![]()
Ojej to nie wiem ale myślę że jak nie ma przeciwskazan to tak. Ja zaczęłam rodzic w nocy będąc już na oddziale oksytocynę dostałam dopiero po urodzeniu pierwszego dziecka (to były bliznieta) mogłam chodzić blisko łóżka mimo że byłam podłączona do sprzetu (pomiaru tętna.) Plan porodu mysle ze respektują to już chyba taka norma (sama nie miałam ). Faktem jest jednak ze tam się dość trudno dostać, już naprawdę trzeba rodzicA czy patrzą tam na plan porodu?Czy można rodzić na czworakach np. Bo ja bym tak chciała i czy można uniknąć oksytocyny?