reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czekaj czekaj, czy dobrze zrozumiałam - ze betaina czyli to z buraka , zawiera w sobie metylowe formy b6,9,12 ?? Tak to mam rozumieć? :) pewna nie jestem...

reklama
Czekaj czekaj, czy dobrze zrozumiałam - ze betaina czyli to z buraka , zawiera w sobie metylowe formy b6,9,12 ?? Tak to mam rozumieć? :) pewna nie jestem...
Betaina, to z buraka jest "dawca" 3 form metylowych. Czyli tak najprosciej mowiac jak masz ta betaine, b6 b12 i kwas foliowy to tak jakbys miala formy metylowe b6 b12 i kwasu foliowego.

Betaina, to z buraka jest "dawca" 3 form metylowych. Czyli tak najprosciej mowiac jak masz ta betaine, b6 b12 i kwas foliowy to tak jakbys miala formy metylowe b6 b12 i kwasu foliowego.
Ale czy to ze jest dawca 3 form metylowych = ze betaina ma je w swoim składzie ?
Bo potem agnesis napisała, ze zwykle formy tych witamin w tym suplemencie sa tylko pomocniczo wg niej..

W Wikipedii tez pisze ze betaina to dobór grup metylowych. Tylko ze ja nie kumam co to znaczy ze jest dawcą/donorem grup.. Wyciąga je e zwykłych formy b6,9,12, tak?

Ostatnia edycja:
Aha, czyli osobom z mutacja brakuje nie konkretnie metylowych witamin, tylko samych "grup metylowych" (byty niezależne od konkretnego suplementu/witaminy), które proces metylacji umożliwią. Uff... Chyba o to chodziło ;)

Aha, czyli osobom z mutacja brakuje nie konkretnie metylowych witamin, tylko samych "grup metylowych" (byty niezależne od konkretnego suplementu/witaminy), które proces metylacji umożliwią. Uff... Chyba o to chodziło ;)
Czyli jak w tym Solgar masz betaine i zwyla b6 b12 i kwas foliowy, to jakbys miala metylowe formy tych witamin;)

reklama
Juz czytam, ale muszę przedrzeć sie przez kilka stron sprzeczek ;)
Ok, to proszę wytłumaczcie mi czy ten "modulator homocysteiny" można zakupić jako metylowane formy kwasu foliowego, B12 i B9 przy mthfr, czy lepiej ten zestaw z iherb?
Przyznam szczerze, że dla mnie lepiej brać wszystko w jednej tabletce, ale czy jest on sprawdzony?

Do góry