reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo, tsh ładne , a w 21 dc ile byłaś dni po owulacji? Bo może już spadać zaczął? Najwyzszy poziom jest w 7-8dpo. A wg labo dla fazy lutealnej ile wynosi progesteron?

Popieram - wydaje mi się ze skoro 24dc dostałaś @, to w 21dc byłaś 2 dni przed końcem cyklu, czyli jakiś 11dpo. Progesteron mógł już spadać przygotowując się na @.
Ewentualnie brak owulacji i stad szybka @.
Możliwe ze miałaś owu w 10dc?

A teraz... miska w użyciu!! [emoji1]

1504512607-aaaaaa.jpeg

reklama
@bertha @kas90 dzięki tak myślę że owu była ok. 10 dnia cyklu tak czułam, kyrcze tylko wydaje mi się że i tak jakiś niski ten progesteron czy to nie trza się jakoś sztucznie wspomóc???

Hej laski - ja po podglądzie jajek ;) ostał się 1 pęcherzyk 22 mm- dziś Ovitrelle. Od jutra encorton - ale kazał brać 5 mg :/. Ale chyba wezmę Waszym sposobem 10. Aaaa. I nie kazał duphastonu brać :/. Ale chyba wezmę? Co Wy na to?
Jest 1 problem - największego kalibru. Mój chłop jutro rano wybywa do Warszawki i wraca w środę wieczorem. Buuuuuuuu. Zmolestuje go rano, ale obawiam się, zecto będzie za wcześnie :(
@mała79 skoro dziś masz @, to musiała być wczesna owulacja. Prog bada się teoretycznie w 21 dc zakładając ze cykl ma 28 dni. Także badałaś już fazie spadku. Tsh idealne :)
@agatush Ty masz już bliżej niż dalej :) nue stresuj bobofrutka na końcu, bo się zamknięte sobie i tym bardziej nie bedzue chciał wyjść ;)
@roxie123 a jak U Cienie podglądanko?

Hej laski - ja po podglądzie jajek ;) ostał się 1 pęcherzyk 22 mm- dziś Ovitrelle. Od jutra encorton - ale kazał brać 5 mg :/. Ale chyba wezmę Waszym sposobem 10. Aaaa. I nie kazał duphastonu brać :/. Ale chyba wezmę? Co Wy na to?
Jest 1 problem - największego kalibru. Mój chłop jutro rano wybywa do Warszawki i wraca w środę wieczorem. Buuuuuuuu. Zmolestuje go rano, ale obawiam się, zecto będzie za wcześnie :(
@mała79 skoro dziś masz @, to musiała być wczesna owulacja. Prog bada się teoretycznie w 21 dc zakładając ze cykl ma 28 dni. Także badałaś już fazie spadku. Tsh idealne :)
@agatush Ty masz już bliżej niż dalej :) nue stresuj bobofrutka na końcu, bo się zamknięte sobie i tym bardziej nie bedzue chciał wyjść ;)
jak z rana ma 22mm, to pewnie peknie jutro, moze nawet rano. dzisiaj wieczorem dzialajcie, zeby nie przegapic! plemniczki poczekaja chwile!

Pan przystojny wypisał Ci encorton? super ❤️
może też do niego uderzę w tej sprawie w przyszłym cyklu :)
skoro dziś będzie zastrzyk to pęknie pewnie jutro, dlatego sexy dziś wieczorkiem byłyby wskazane ❤️

Mówicie, ze dziś jyz działać? Nie czekać do rana? :) ok.
A pan przystojny bez szemrania encorton wypisał - jemu się zdanie zmienia co wizyte..... powiedziałam mu, ze byłam przygotowana na proszenie, walkę, a tak mnie zaskoczył ;) No ale i tak wypisał 5 mg, a nie 10.
Tylko tego duphastonu mie kazał brać - dziwne
No i w środę rano znów podglad czy pęcherzyk pękł

reklama
@agatush kotek ty nie siedź w krzakach tylko spaceruj a męża to najlepiej w krzaki zaciągnij na bara bara wtedy może ruszy bo trzeba szyjkę rozmasować aaa i niech kończy w Tobie. Działa mówię Ci.

@Liluli podjęłam decyzję. Łazienki na korytarzu nie wytrzymam. Mam obawy że po wielkich trudach zwlokę się z łóżka a łazienka będzie zajęta :no: Wybieram ProF chyba że jeszcze mój łeb mnie zaskoczy i zmienię zdanie,

Wczoraj zostałam wykorzystana przez męża mego (a może ja go wykorzystałam?? - nieważne ) było miło ale już nie wiem czy się zdecyduję chyba że na takie szybkie numerki przed samym porodem. Brzuch mi się napinał ,nie mogłam się obrócić tak bolało.

@bertha mam nadzieję że zaskoczysz wszystkich i stymulacji nie bedziesz musiała mieć.

P.S W poranki takie jak dzisiaj próbuję poczytać mamę ginekolog o wpisie ze stratą dziecka i wiecie co? Nie dam rady . Nie przez łzy , przez to że już tyle razy byłam po stracie swojej i Waszej ,że już mam dość. Chcę patrzeć na historie ze szczęśliwym zakończeniem dlatego zostaję Tu . My wiemy że ciąża to nie tylko szybki numerek i rosnący potem brzuch i płaczące dziecko. Wiemy jak często to są łzy , strach, krew a z zakończeniem różnie bywa. Dlatego kilka razy dziennie zaglądam tutaj i patrzę na Wasze /Nasze szczęśliwe drogi z górkami lub czystą prostą i doceniam to ,że tu trafiłam. dostalam wsparcie , kopa w dupe i parłam do przodu.
Ot taka poranna refleksja. to teraz pytam komu dac kopa??

Pozdrawiam miłego dnia kochane.

@bobasek1990 myślę , że możesz podkręcić trochę prawdę i powiedzieć, że się staracie 12 miesięcy

@agatush kochanie no wierzę, że Michalina się zmobilizuje i postanowi opuścić już mamusi brzuszek. Jesteśmy z Tobą w razie w pisz na pewno pocieszymy , wysłuchamy

@bea25ta ja kopa nie chcę :p. Ja też nie mam siły już czytać takich historii nie chcę chciałbym abyśmy mogły w końcu się cieszyć oglądać ubranka i robić wyprawki. Wierzę , że mala będzie rosła i posiedzi u mamy w brzuszku conajmniej jeszcze 8 tygodni. U mnie też zakaz sexow ale zakaz nadany przezemnie boję się już wszystkiego. Szklanka mleka już wypita z rana teraz dumam co by zjeść haha

Ściskam Was wszystkie

Witam się wraz z deszczowym porankiem [emoji4]

@agatush dzieci zazwyczaj rodzą się po terminie, tak Jak koleżanki radzą weź M w obroty [emoji4] będzie dobrze Niunia będzie na świecie szybciej niż myślisz: *
@bea25ta też staram się myśleć pozytywnie a Wasze ciążę dają mi nadzieje [emoji11] a kopniak się przyda. Ja jadę oglądac jajeczka [emoji23]

A ja nie mam ochoty nic jeść...takie miałam sny ze mnie tylko głowa boli wrrr okropne . Pisze bez ładu składu bo się obudziłam po 5 i śpię na stojąco [emoji23]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@agatush, moja siostra też się tak stresowała, rodziła w koncu po terminie. Jak nic nie ruszy do 7.09 to może popros i masaże szyjki? Jej od razu pomogły i urosziła w niecałe pół godziny :D

Ja dopiero wstałam, jestem przeziębiona:( ale poleżę dziś więcej, powcinam imbir i mam nadzieję, że minie.

@agatush Kochana oby nadszedł ten upragniony dzień .
@kas90 Zdrówka
@mała79 Ja nie pomogę.

@mała79 TSH jak najbardziej ok a progesteron po owulacji chyba ok 10 powinien być tylko nie wiem czy mierzony w tych jednostkach
@agatush znam dużo osób które urodziły dokładnie w terminie może u Ciebie też tak będzie. Wszystkiego dobrego Ci życzę!

@iveo uważaj na środki przeciwbólowe, bo nie wszystkie są dozwolone. Apap możesz na 100%. W przypadku odczynu zapalnego wchodzi w grę również altacet. Ale o wszystkim na pewno zostaniesz poinformowana przy pierwszym szczepieniu.
@kas90 życzę zdrowia. Ach to ta zmiana temperatur na pewno. Wywar z imbiru, cytryny i miodu też polecam [emoji4]
@Porzeczka1234 odpoczywajcie po stresach szpitalnych [emoji8]
@agatush coś nie śpieszy się ta twoja kruszyna ale jeszcze tylko kilka dni.
@Destino gratuluję synka [emoji4] rośnijcie zdrowo.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Wam Dziewczyny :-* Mąż jest wykorzystywany regularnie codziennie od dłuższego czas :-p spacery również zaliczam codziennie, oprócz tego prania, sprzątania i zakupy ;-) oprócz tego skacze na piłce do ćwiczeń... Ja wiem że dzieci rodzą się po terminie, albo w dniu terminu często i cały czas jeszcze w to wierzę, ale stres jest :-/ nawet nie związany z samym porodem tylko właśnie z wszystkim dookoła, z tym przyjęciem do szpitala, z tym czy na siłę nie będą chcieli robić cc... Zobaczymy. Jeszcze raz dziękuję za każde dobre słowo i przepraszam za marudzenie. Wiem że to końcówka i Mała zaraz będzie z nami... Tylko się o nią po prostu boję ;-)

Do góry