reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewcia dobrze ze skończyło się tylko na strachu ja tez pewie od razu bylabym na IP
Pytalas o twardnienia macicy ja mam tak chyba od 15 tygodnia to teraz wiec się nie martw bierz magnez i jak cie złapie to oddychają głęboko nosem a wypuszczaj ustami

Olusia odezwij się !!!!!!

Aditka mam nadzieję ze z Piotrusiem juz dobrze ?

reklama
Własnie jeśli chodzi o buraki, to musze wybrać "mniejsze zło" - bo mam też hiperinsulinemię a buraki (soki, barszczyk, gotowane) podnoszą z kolei insulinę ;)
Ale zakupiłam też betainę, więc dzisiaj zaczynam ją łykać...

Iris dostałam luteinę od Ciebie - masz moją dozgonną wdzięczność :*
Aditka o fenoterolu w kroplówce wiem, tylko, że pół roku w szpitalu przy 2,5 letnim dziecku w domu to dla mnie ostateczność :( Jak nie będzie wyjścia to się położę, ale staram się odpowiednio wcześnie zareagować, może nie będzie takiej potrzeby. Dużo zdrówka dla Piotrusia!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ktore biora/braly Letrox/Eutyrox: jak szybko lekarz Wam zwiekszal dawki w ciazy? Ja biore 25 i za kazdym razem, od samego poczatku kiedy sie o ciazy dowiadywalam dostawalam od lekarza przykaz, zeby zwiekszyc: 4 dni 50/ 3 dni 25 i zastanawiam sie czy to "standardowe" postepowanie.
Dodam, ze moje TSH nigdy, nawet bez przyjmowania tabletek nie było wyższe niż 2.

Ostatnia edycja:
Odnośnie TSH to się kompletnie nie znam sięc pytam: czy wynik TSH =0,85 µIU/ml jest dobry? wydaje mi się, że tak bo powinno byc koło 1 ? dobrze kojarzę?

Esperanza - ja mam przykaz, aby od razu w ciąży zwiększyć tyroksynę o ok. 25%.
Mi po stymulacji do in vitro od razu skoczyło i w ciąży zaczęłam brać sama z siebie zamiast 50 to 75, później poszłam do endo, która powiedziała, że dobrze zrobiłam.

Iris TSH jest super, a badałaś ft3 i ft4? Bo czasem TSH nie mówi wszystkiego. Ale wynik jest świetny.
Esperanza a czemu przepisują Ci eurythrox skoro masz TSH zawsze <2? Rośnie Ci w ciąży? Pytam, bo ja raz miałam nawet 2,33 i nikt nawet nie zająknął się o zbijaniu go lekami.

Ewa, nie badałam. Prof kazał tylko TSH, a gdyby było coś nie tak to dorobić ft3 i ft4 oraz a-TPO. Ale skoro jest dobrze (nigdy nie miałam z tarczyca problemu) to dorabiać nie będę.
Chciałam zrobić jeszcze anty-Xa ale kopara mi opadła, jak pani powiedziała, że kosztuje 150 zł i na wyniki musze czekac 2 tyg (??). Muszą krew wysyłać do jakiegoś innego labu i dlatego tak drogo. Ja znalazłam na necie cenę 68 zł, więc 150 się nie spodziewałam. Muszę znaleźć w łodzi inny lab, który to robi.
Będę w przyszłym tyg na Szczanieckiej to tam podpytam.

Ewa - no wlasnie gin powiedziala mi juz dawno temu, ze w ciazy TSH powinno byc na poziomie okolo 1 i wyslala mnie do endokrynologa. On to potwierdzil i przypisal Letrox 25 i tak biore do tej pory. Jednak jak powiedzialam to Jerzak, to stwierdzila, ze nie ma sensu. No i nie wiem, jak by sie TSH zachowalo w ciazy, bo zawsze bylam na Letroxie. I nie wiem czy teraz kombinowac i to odstawiac czy nie... Nigdy nie mialam z tarczyca problemu...

reklama
Z tarczyca to ciężka sprawa... W trakcie tych złych doświadczeń strat pare razy badałam Tsh. Zawsze poniżej 2 było. Potem nagle kiedyś przypadkiem 2,7. Niby jeszcze ok ale dla starających może to być juz problem. Endo wprowadził mi letrox 25. Jak zaszłam w ciąże od razy zmienił na 50... A potem jeszcze zwiększył co drugi dzień na 75. Za każdym razem sprawdza mi ft4 ft3 i tsh. Gdyby nie problemy z ciąża nigdy nie badalabym tarczycy, bo nie miałam z nią problemu.

Esperanza ja bym sie zastosowała do zaleceń... Bierz 25 przy staraniach, a potem jak zaskoczy zwiększ wg wskazań

Ostatnia edycja:
Do góry