reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny mam do oddania bony znizkowe na badania w invimedzie wazne do konca 2019 r - moj juz robil te badania
30% znizki na badanie rozszerzone nasienia
30% na fragmentacje DNA nasienia
30% na badanie nasienia HBA
50% na badanie AMH
30% na badanie nasienia msome

jak ktos chetny zapraszam na priv :)

edit

zostalo juz tylko 30% na badanie nasienia msome

Ostatnia edycja:
Marshia ale to wychodzi mniej wiecej jeden wlew w tygodniu ? ja mam miec co 2 tyg a dawki podobne do twojej
mialas tez sterydy ?
Miałam enciorton 15 mg do 15 tc, potem schodziłam z dawki do 20 tc. Miałam heparynę 0,6. Aspirin cardio. Gluckophage do samego końca ciąży. Wlewy miałam od bety co 3 dni do serduszka. Potem co tydzień do chyba 11 tc. Potem co 10 dni i ostatnie 2 miały 2 tyg przerwy. Oczywiście nie idealnie co do dnia, bo czasem wypadała niedziela, czasem pielegnuarka nie mogła przyjechać. Także tak „mnuej więcej” to wypadało. I dawka 100 ml na 500 ml soli - triche zawsze trzeba było wylać, żeby się mieszanka zmieściła do butli.

Nie było mnie miesiąc. Nie nadrobię wszystkiego, ale tak na szybko.
@Gannka gratuluję córeczki - pamietam cię :)
@Wikunia7 ja mislam 16 wlewow z intra. Od owulacji do 16 tc. Córeczka ma 8,5 miesiąca :) to 6 ciąża i pierwsze dziecko.
@Apsik1981 strasznie dziwne dawki masz rozpisane. Ja brakam 100 ml intra w 500 ml soli.
@Charlotte21 gratuluję ciąży.
@Marthi @bertha @mala79 @czarna_mala @burczuś za Was wciąż nieustanne kciuki.
@Marthi docenism ten mały cud każdego dnia i każdej godziny :). Mówię po tysiąc razy dziennie, ze kocham. Często zbiera mi się na płacz ze szczescia :)
Mam 200 ml Intralipidu w 4/5 dni cyklu przygotowującego do transferu czyli z lekami
Potem w dni transferu 200 ml,
Kolejny wlew w dniu pozytywnej bety,
A potem co 3 tygodnie aż do końca 1 trymestru.
Ja miałam nk mam dobry. Ale jest problem z zagniezdzeniem się zarodka. To nie jest na zabicie wysokiego nk.

@Marthi [emoji173]
Myślę, że to, że się pamięta to nie znaczy, że się rozpamietuje dniami i nocami. Pamiętamy o naszych zmarłych Babicach, dziadkach, rodzicach... I nic w tym złego, więc dlaczego mielibyśmy nie pamiętać o naszych dzieciach ? Myślę, że trzeba zmienić podejście i pamiętać o dzieciach, jako o osobach które były, A nie o tym, że coś nam w życiu nie wyszło, że się nie udało, że ktoś zawinil itp... Tak jest łatwiej.
Ja nigdy nie zapomnę o swoim synu, a co więcej, zamierzam też powiedzieć o nim swoim dzieciom. W końcu to był ich brat.

@Marthi, @nadzieja2018 przepracowałam dość dobrze swoje straty, a mimo to często myślami jestem z moimi dziećmi. Zawsze z uśmiechem mówię o moich maluszkach nawet obcym. Ponieważ mam dzieci po przejściach to często pytają który poród i wtedy mówię, że to moje żyjące a mam jeszcze dwoje Aniołków.
Tak jak @Oczekujaca123 pisze, pamiętanie nie oznacza rozpamiętywania. Nie tylko z bólem mozna wspominać swoje dzieci. Ja też chcę moim maluchom na ziemi powiedzieć o tych w niebie. W mojej rodzinie to nie jest temat tabu. Wręcz przeciwnie. Razem z m często jesteśmy z naszymi maluchami, wszystkimi. Rozmawiamy, pamiętamy.... W tym roku też wyjątkowo wszystko dookoła przypomina. Nawet zdarzyło się, że ktoś przypomniał nam, że nasza dziewczynka miałaby już 6lat, a krasnalek 4,5. W domu by pamiętać rośnie drzewko oliwne na część naszej Oliwki. To prezent dla mojego M na jego pierwszy dzień Taty. Obchodziliśmy go pomimo tego, że nie było w domu dzieci.
Potęga podświadomości nie polega na odcinaniu się od samego siebie i swoich przeżyć. Raczej polega na transformacji sposobu myślenia z tego negatywnego, czarnego i zanurzonego w żałości do wyswobodzenia się na rzecz myśli pogodnych, jasnych pozytywnych. Ale to nie dzieje się na zasadzie odcięcia od tego co negatywne, a raczej na uczeniu się podchodzenia do życia i doświadczeń w sposób bardziej otwarty, gotowy na doświadczenie pozytywów pomimo trudow, na patrzeniu w przyszłość z nadzieją. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie choc to chaotyczne mysli

Ostatnia edycja:
@Destino wg mojego rozumowania napisałaś dokładnie to co wczesniej @Nadzieja2018 ;) więc mysle ze jak najbardziej wszystkie rozumiemy. Zadna z nas nie wypiera tego ze byly ciążę, byly maluszki, ktore człowiek kochał i na ktore czekał bo to tak oczywiste jak to ze ziemia jest okrągła. Wlasnie chodzi nam o to co napisałaś, co wczesniej napisała @Nadzieja2018 :) trzeba patrzeć w przyszłość z nadzieją i wiarą że bedzie dobrze.
Ja głęboko wierze w to ze wszystkie ktore tu walczymy o cud macierzynstwa w koncu nam sie uda ;)

reklama
Do góry