reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bardzo chciałabym dziewczynkę-a przeczucie mówi że będzie synuś.
Oczywiście płeć nie ma znaczenia-byle było zdrowe :-)
Ja dużo kupuję na allegro-już nie raz zgryzłam zęby na oszustach więc staram się wybierać tych w miarę :-)

reklama
Pozdrowienia z oddzialu ginekoligiczno-polozniczego:) od wczoraj napinala mi sie macica, a że mój gin jest na urlopie to umowilam się na jutro rano z koleżanka ktora pracuje na tym samym oddziale, że przyjadę i zrobi mi usg i ktg. Oczywiście nie wytrzymalam... pojechalamo o 18 a jak uslyszeli o napinaniu macicy w 26tyg, 2 poronieniach itd to kazali się położyć.. wg mnie macica taka jak zawsze(podobno napięcie wzmożone) i moj gin nic nie mówił jak tak byla, szyjka 35-37mm ( "urosła" 7mm od ostatniego razu;) tylko podobno ujscie zewnętrzne trochę przepuszcza... no cóż mam podłączona kroplówkę z magnezem a rano mają pobrać mi wymaz na posiew i biocenoze a później zrobić małemu usg z pomirami.. chociaż tyle dobrze ze się przebadam:)

Mój gin póki co nic złego w tym nie widzi, te skurcze mogą się pojawiać już po 20 tyg, ważne żeby szyjka się nie skracała. Moja mimo napinania trzyma, mam tylko zwiększoną dawkę magnezu, nospy mam unikać , brać tylko w ostateczności. Póki co po większej dawce mg jest dużo lepiej i napinania są bardzo rzadkie.

Ja takie niewielkie napinania mam od 20 tyg właśnie i mój gin też nic na to nie mówił zwiększył magnez a o nospie myśli podobnie do twojego.. moja szyjka okazała się dłuższa niż ostatnio a i tak mnie zostawili... na wszelki wypadek.jak dla mnie to brzuch mam mieciutki.. no cóżchyba przedobrzylam:)

Karola to było do przewidzenia że Cie zostawią w szpitalu;-) U mnie też tak jest że jakbym pojechała to bach, od razu na oddział. Każda dodatkowa pacjentka to jest kasa jak złoto dla szpitala a jesteś w ciąży więc mogą Ci wszystko powpisywać :D Pisałam niedawno że zastanowiło mnie dlaczego mój niecały 3 dniowy pobbyt w szpitalu tyle kosztował (podglądam na stronie NFZ) i okazało się że powpisywali mi procedury których nie miałam....Bo za punkt dostaną kasę z NFZ. Wiem coś o tym bo pracuje w szpitalu w księgowości i wiem jak to funkcjonuje. Ja jak ostatnio się nie zgodziłam zostać w szpitalu to kazali mi wypełniać jakieś deklaracje - masakra. Ale wiem że w każdej chwili mogę jechać i od razu idę na oddział;-) Tak jak piszesz - przynajmniej Cię przebadają. Ja tylko raz miałam takie uczucie napięcia i to już dawno, dzień przed moim powrotem do pracy ze zwolnienia. Od tej pory się to nie zdarzyło i oprócz bóli w szyjce i w spojeniu łonowym nic mi nie dolega;-) Może dlatego moja ginka nawet nie kazała mi łykać magnezu??

Z takim wywiadem polozniczym raczej zostazwiaja chociaz na obserwacje. Jakby sie cos dzialo to by mieli problem wtedy... A punkty pewnie swoja droga...:-)

Adidka dajesz Piotrusiowi HMFdo mleka z powodu niskiej masy?? Zostalo mi 10 sztuk z nutrici moze potrsebujesz. Ja jej podala w 2 bo ona mase ma dobra i moj pokarm wystarczajaco kaloryczny.
Moja kluseczka wazy juz 3430 :) wlasnie od 24 jej sie spac nie chce :)

Kochana, my bebilonu dla wczesniakow uzywamy, zaraz na 1 wsakujemy bo mysle ze 3kg juz przekroczylismy :-) takze dziekuje za pamiec :-)

Ja od wczoraj mysle czy moj synek leku jakiegos nie ma, po godz17 zaczyna byc tak niespokojny i placzliwy ze glowa mala... Kolki raczej nie ma bo pryczki sa, kupka tez... Przechodzi po 20... Jak jest przytulony. I mysle czy to nie lek ze szpitala jak wtchodzilismy kolo 19?? Sama nie wiem...

reklama
Enya czy się waham może i mozna tak to powiedziec. Chce tego bardzo ale tez nie wiem czy sie uczepic wilczynskiego czy jerzakowej- zeby chociaz te opinie lekarzy byly zgodne a tak to taka loteria:/ wkurza mnie to i rozwala i dlatego sama nie wiem co mam dalej ze soba zrobic:/

Do góry