reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Jeszcze jedno pytanko do Karoli:-) jakie są szanse, że steryd lepiej zadziała na komórki nk niż szczepienia moze mogłam zrobic jednak te wlewy przed starankami?

Gogac85 właśnie wiem, że jesteśmy skazane na metodę prób i błędów, dlatego właśnie waham się nad szczepieniami, czy nie zaryzykować najpierw z leczeniem u Jerzak, jeśli to by się nie udało (odpukać!) to pozostaną mi szczepienia....., bo jeśli jedno i drugie nie pomoże to już nie wiem gdzie szukać pomocy....
Ja już miałam prowadzoną ciążę na sterydzie, nie pomoglo - nawet Jerzak stwierdziła, że mogło zaszkodzić, bo nk mam 12%, a przeciwcial też zadnych nie mam..
apropo sterydu, to póki co każdy lekarz mi mówil, że to właśnie on obniża NK;) ale jak do tego mają się szczepienia, nie mam pojęcia...

Potrzebuję namiary na dobrego immunologa na śląsku najlepiej na nfz, będę wdzięczna za pomoc
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Znalazłam dr. Bujaka z Katowic , opinie ma kiepskie, może ktoś u niego był ?

Gogac teoretycznie szczepienia nie powinny mieć żadnego wpływu na komórki NK. One mają tylko pobudzać procukcję specyficznych p/ciał ( w tym przypadku hamujących), tak działają wszystkie szczepionki. To, że w badaniach kontrolnych NK są niższe,... cóż, może to przez inne leki... Steryd to zupełnie coś innego- ma działanie immunosupresyjne, czyli wycisza cały układ immunologiczny ogólnie mówiąc , w tym NK .
Gosiu nie odradzali Ci sterydu i szczepionek przy tym upierdliwym EBV?

Inka ja nie znalazłam dobrego immunologa na śląsku.Chyba dobry jest Sydor z Krakowa.Ja byłam u niego raz,ale z tego co wiem to alternatywa do niego chodzi i niedługo ma kolejną wizytę.
Dziewczyny czy Wy miałyście silne bóle jajnika po owulacji?

Dziewczynki bardzo dziękuję za wiarę we mnie, choć ja już przestałam wierzyć.

Gogac
- moje starania trwają już 6 miesięcy, przeszłam nawet etap luzowania na wakacjach i nic z tego
Co do podawania wlewów u dr Dubrawskiego - warunkiem jest oznaczenie IgA, musi być w normie bo inaczej nie poda. Nie wiem dlaczego.
Poza tym potrzebuje on dodatkowych badań, których Malinowski nie wykonuje - jeśli chcesz to skrobnę Ci na priva.
Byłam rok temu u niego na wizycie i dostałam kartkę z wykazem badań. Możesz się rozejrzeć ile mam już wykonanych.

Myślę, że u mnie jest jakiś głębszy problem. W najbliższym czasie mam wizytę u gina może wpadnie na jakiś trop.
Najbardziej boję się że mam jakieś niedrożności po zabiegu , brrrr.... -

Karola - a Ty na co masz encorton?

Ja encorton i pozostałe leki (poza kw.foliowym na mutację) mam na wszelki wypadek:) Nie chciałam ryzykować i zabezpieczyłam się na wszystkie znane sposoby:) Nigdy nie miałam żadnych p/ciał, komórek NK nie badałam (i tak nic by to nie zmieniło).. Teraz na wszelki wypadek leżę od 7 mies:)

reklama
magdach ja tez mam sporo badań zrobionych które potrzebne mi byly do szczepień chętnie zweryfikuję je z twoją listą od Dubrawskiego czekam na info na priva:-)

Do góry