reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To super, nie często można spotkać takich lekarzy w szpitalu, przejętych swoim zawodem. Mam nadzieje, ze zaraz wrócisz do domu i będziesz o Was dbała.
Czyli jednak dziewczynka, nie miałam nosa,że wygląda jak mój Franek ;-)

reklama
W sumie to lekarz z na 100% płci nie potwierdził. Stwierdził tylko, że nie ma siysiaka i na 100% będziemy wiedzieli na polowkowym. A to juz za 4 tyg :) jednak nie udalo mi się doczekać bez usg do polowkowego ;)

Podobno heparyne powinno podawac się wieczorem (ja mialam rano) z uwagi na większą możliwość wystepowania zakrzepow w nocy w pozycji leżącej (logiczne więc dlaczego dostawalam rano?) A acard w odstepie 12 h od heparyny zatem rano ;) ale to już wiedziałam wcześniej od dziewczyn (nie od profesora). Encorton rano do posiłku (ale to też już tutaj przerabialysmy) . Luteine mam 2 razy dziennie po 2 tab zeby nie powodowac odruchow wymiotnych 3 razy dziennie.

No siusiak już raczej nie urośnie :) U nas na genetycznym powiedział, że prawdopodobnie chłopczyk, a na połówkowym przyłożył sondę, zabrał (miałam ekran przed sobą) i zapytał czy chcemy znać płeć, przyłożył jeszcze raz "patrzcie". Jaja jak berety :) Przepraszam za słownictwo, ale nawet my widząc pierwszy raz dziecko w tym wieku na usg nie mieliśmy wątpliwości. Akurat tak się ułożył :) Płeć nie ma dla nas znaczenia wiadomo, wtedy czułam, że to chłopczyk, teraz nie wiem. M mówi, że skoro daje mi tak żołądkowo popalić to dziewczyna ;)

Ale o acardzie nie wiedziałam, lece zaraz wziąć. Bo zawsze brałam wieczorem, a na noc robiłam zastrzyk z clexane. Szit, nie wiedziałam...

Dziewczyny podczytuję Was czasem, jeśli któraś jest zainteresowana to mam do oddania encortoni luteine pod język
Co, do heparyny i acardu sama po długich miesiącach leczenia w końcu wyjaśniłam u hematologa do którego chodzę, jak z godzinami przyjmowania tych leków, czy rano- czy wieczorem? Powiedział mi, że heparyne w zastrzykach to rano, bo sprawdza się działanie badanie po 4 godzinach od zastrzyków i acard też rano. Nie ma żadnych problemów z łączeniem a takie rozdzielanie, że jedno niby na rano a drugie na wieczór, to zabobony.Generalnie mam do niego zaufanie, bo to jedyny specjalista, którego u mnie się poleca w mieście i nie tylko...dostanie się do niego prywatnie w tym roku już jest niemożliwe;/

Nut w późniejszej ciąży skoki ciśnienia (a zwłaszcza nadciśnienie) są niebezpieczne. Natomiast ja na samym początku ciąży po encortonie miałam zwiększone ciśnienie. Normalnie mam 90/50 a wtedy miałam 130/70. Jak odstawiłam encorton to wszystko wróciło do normy.

Nafoczka mnie w tym roku ominęło badanie bilansu, uzgadnianie kont, sald itd :) A też co roku to przeżywałam, 2 lata temu mieliśmy mega kontrolę to nawet byłam na prochach i cieszyłam się że akurat nie jestem w ciąży. Na szczęście jak wrócę w maju to będzie po wszystkim:) Też jestem księgową.

Ja acard, encorton brałam rano a wieczorem fraxiparinę.

Iris
u mnie w 15tc moja ginka na bardzo kiepskim USG stwierdziła dziewczynkę i się nie pomyliła. Tak już zostało:) Ale faktycznie w Gamecie dopiero w 20tc lekarz z całą pewnością potwierdził płeć:-)

Modlimy się wszyscy za Pietruchę i Juleczka....

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny Julian odszedl byl silnym walecznym chlopcem. [*]
Niech ich anioły mają w opiece swoich rodziców.

edit.
Dziewczyny Agnieszka jest osoba osoba ktorą podziwiam ktora daje tyle szczęscia i radości na codzień, jest tak dzielna i waleczna osoba że brak mi słów dlaczego los robi im taką krzywdę.

Aga Najszczersze kondolencje i wyrazy współczucia.
Niech anioły mają Was w opiece w tym trudnym czasie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry