reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Doris jadę do dr.Duderewicza. Poleconego przez Sasana. Jakies badania antyfosfolipidowe mówił że mi porobi .Zobaczymy co powie czy coś poradzi i wymyśli na mnie? :) Wyduszę badań najwięcej ile będzie w stanie. Jeszcze jak go poinformowałam o podejrzeniu zaśniadu to mówił że pobierze odrobinę więcej krwi i odda innej doktor ,która przebada mi kariotyp - mam nadzieję ,że dotrzyma słowa.Ja nie omieszkam mu nie przypomnieć ;)

Witajcie dziewczyny

inka26 - kiedy wbijasz pierwszy zastrzyk??

fondie - ale miałaś przeżycia, o matulu :szok: Ta ostatnia beta jest napewno prawidłowa. Trzymam kciuki za kolejną betę

Strawbelka - kiedy testujesz??

Doris - a to Ci niespodzianka :biggrin2: Rachunek się wyrówna, 2 dziewczyny na 2 chłopaków, super :-) :)

Czesc Dziewczyny,
mam wyniki genetyki:
Termolabilny wariant MTHFR
- Wykazano obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
- Wykazano obecność mutacji A1298C w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
czy ktos tak ma, co to oznacza?..

inka26 - histeroskopie robisz prywatnie czy na NFZ?? Masz jeszcze próbę w programie??

bertha - mutacja C677T dotyczy układu krzepnięcia. Na to są zastrzyki z heparyny m.in. clexanne. Ja te zastrzyki mam w dawce 0,6, są jeszcze 0,4. Mutacja A1298C dotyczy chyba kwasu foliowego, a dokładniej przy tej mutacji kwas foliowy gorzej się wchłania. Tak mi się wydaje, że przy tej mutacji o to chodzi, ale może wypowiedzą się te dziewczyny, które mają tą mutacje...

Bertha kochana mam taki sam zestaw mutacji!
Podobno hetoerozygotyczna nie jest zla...
Ale bylam pare dni temu na konsultacji u hematolog to stwierdzila ze to nic takiego jesli w rodzinie niebylo zakrzepow itd...
Ze na to sie nie bierze Clexanu!!!!!! I ze to nie jest powodem biepowodzen ciazy!!!
I badz tu teraz madry:/:/

reklama
Do góry