reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny u mnie nie ma jeszcze serduszka...i zarodka, pecherzyk urosl i jest cialko zoltkowe i to na tyle.. Dzisiaj 6t0d
Dostalam recepte ma zastrzyki z progesteronu, jeden dziennie. Czy ktoras z was ma z nimi doswiadczenie? Jak je podawac? W poniedzialek mam isc zbadac znowu progesteron.

Bardzo sie boje, oczywiscie sie poryczalam w gabinecie. Moja lekarka jest cudowna, przytulila mnie znowu nie wziela kasy, pewnie zal jej na mnie patrzec..Kazala byc w kontakcie i wizyta za tydzien.

Czy myslicie, ze jest jeszcze nadzieja? Nie mam juz sil ile moze wytrzymac jeden czlowiek...
Przepraszam, ze psuje Wam humor ale musialam to z siebie wyrzucic..

Czy wg was wlaczenie sterydu teraz by cos dalo?

reklama
Pixie kochana. Przykro mi, że nie zobaczyłaś jeszxze tego na co liczyłaś. Ale jest ciałko zoltkowe - jak ono jest jest ciagle szansa. Kiedy kazała Ci przyjsc kolejny raz? Za tydzień?
@Funia90 chyba tez długo nic nie widziała? Dobrze kojarzę? I w ogole sporo jest przypadków, ze dopuero pod koniec 7 tyg widać - może później zaszłaś nuz wynika z okresu? Wiesz na 100% kiedy była owulacja?

Kiedys bralam przez kilka dni ale napisalyscie mi wtedy ze to duzo i biore 75 rano co 2 dzien. To teraz mam brac wieczorem z zastrzykiem ? Czy jak?
Pixi za tydzien bedzie zarodek z serduszkiem [emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova oczywiscie ze jest nadzieja. Na serduszko najlepiej chodzic ok 7tc by sie nie stresowac. Spokojnie. Jest cialko zolte to bardzo wazny etap. Na koniec tygodnia bedzie serduszko. U takich malenstw jeden dzien robi ogromna roznice. Wiem ze ci ciezko, ale trzeba bys byla spokojna. Gadaj do dzidziusia niech sie nie wyglupia, matki nie stresuje i w sile rosnie. Pojedzcie gdzies na lono natury i odpocznijcie. To pomaga. Mnie dosc mocno odstresowywalo. Tule malenka[emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do acardu tez się zorientowałam, ze wziełam wczoraj i dziś :/. Mialam brać co 2 dni, ale dni tygodnia mi się pomyliły. Mam nadzieje, ze to nic złego?? Jutro odpuszczę na pewno.
@kas90 Ty brałaś acard od owu - codziennie czy co 2? Muszę znaleźć złoty środek

@pixi.nova głowa do góry. Jesteś na etapie gdzie naprawdę jeden dzień robi różnicę. Jest pęcherzyk we właściwym miejscu, ciałko żółte dobrze wróży. Teraz tylko trzeba cierpliwie poczekać. Nie u każdej z nas serduszko było szybko widoczne. Zobacz na historię @bea25ta [emoji4] też długo czekała na serduszko, a jaki piękny brzuszek teraz ma [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova Ja oglądać serduszko szłam dopiero w 8 tyg bo bardzo różnie się pokazuje
W tak wczesnym czasie o niczym złym to jeszcze nie świadczy że go nie ma

Encorton raz włączyłam na takim etapie ale to nic nie dało ale z tamtą ciaza od początku było nie tak test pozytywny w 35 dniu i bardzo mała beta ok 1000 w 6 tyg. Mi się wydaje że włączenie go nie zaszkodzi a może pomóc.
@marshia dużo osób bierze acard całą ciaze i kilka miesięcy wcześniej bo podobno ułatwia zagniezdzanie wiec na pewno dzień po dniu nie zaszkodzi
Tylko czasem on powoduje krwiaki tak przypuszczamy i dlatego niektórzy co 2 dzień ale 2 pod rząd na pewno nie zaszkodzi to nie ma aż takiej siły jest lekiem bez rp

Dziekuje dziewczyny, wlasnie wzielam zastrzyk prolutex. Napisalam do mojej gin co mysli o encortonie ale jeszcze nic nie odpisala. Ona mowi, ze sama zaluje, ze jak byla w ciazy to tak szybko zrobila usg bo nic nie bylo a ona tak sie stresowala i to rzutowalo na cala ciaze.. Wiem, ze chciala mnie pocieszyc ale mowila, ze bardzo roznie u kobiet to sie pojawia. Nie mam wyboru musze czekac.
Zastanawiam sie czy ten encorton moglby pomoc czy razem nic juz nie zmieni?

Biore duphaston 3x1; Prolutex 1x1, clexane 0,6, acard, metyle, gluckophage; d3; femibion. Czy cos byscie dolozyly? Mowila mi o tym lutusie czy jakos tak zamiast luteiny. Ale to pewnie sie okaze w poniedzialek czy wzrosl progesteron u mnie czy trzeba bedzie jeszcze dolozyc..

reklama
@pixi.nova serduszko ma jeszcze czas :* może pojawić się za dzień , za dwa ... będzie dobrze !
@agatush czekamy :*

Ja dzisiaj zabiegana od rana znowu skręcamy meble , a później jadę na zdjęcia na chrzest także wrócę wieczorem . Pojawił się u mnie płodny śluz , mam nadzieje wielkie ...na owulację chociaż :)
Miłego weekendu dziewczyny , będę Was podczytywać :*

Do góry