reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A ja powiem tak myśleć jak @marshia 5 lat już od decyzji że staramy się o dziecko za mna laparoskopia , 2 razy hsg, bakterie w nasieniu , 10 szczepień histeroskopia 1,5 roku jazdy do Łodzi po 200 km w jedna stronę 2 aniołki i czekamy na bydluniową. Nigdy niestraciłam wiary, że się uda , że będziemy mieli dziecko.
Także @kiciula musisz uwierzyć , że się uda tylko nie wiadomo kiedy tego nikt nam nie powie. I może pogadaj o szczepieniach z lekarze albo o jakimś innym sposobie leczenia powiedz co myślisz , że nie powtarza badań itd płacimy to też wymagamy bądź po prostu go zmień może warto.

I jeszcze coś dopisze ja też jestem jedyna taka w rodzinie i co zrobisz? Nic trzeba spiąć pośladki i iść do przodu. I ja tu już kiedyś pisałam , że chodziłam do psychiatry 6 -8 miesiący chociaż uważam się za silną osobę też miałam zalamanie może powinnaś kpomyśleć o tej drodze. Ściskam Cię

reklama
Llis91 caly cykl
Zastrzyki do stymulacji koło 400 zł monitoring 300-400 zależy ile jest w cyklu koszty podróży 40 zł za dojazd za 1 monitoring zastrzyk na pęknięcie + 120 zł luteina na 2 fazę bo dostaje utrageston i wychodzi kupa kasy.

Dlatego lepiej refundowane leki zostawić do IVF czy IUI jak się do ivf podchodzić nie będzie.
Dzięki za wsparcie. Wiele przeszliście przez to jesteście silnymi kobietkami. Z wami jak będę to odzyskam siły do walki. Bo muszę ją zdobyć na kolejny rok.
Porzeczka123
Pogadam z Prawnikiem na wizycie o szczepieniach.
Wczoraj natknęłam się na artykul że nk na początku leczenia mogą wzrosnąć bo leczenie ma na celu wzrost przeciwciał hamujących odrzucanie zarodka i nie należy się tym bardzo przejmować tylko badać aktywność nk.
Może coś w tym jest. Zobacze co mi teraz zaproponuje.

@kiciula powiem tak ... ja jestem jedna z osób które szybko się podlamuja , i to sa konkretnie ciezkie dni ...ale dostają zjebke i jest nowy zapał do działania .
28 X bedzie rok od naszej pierwszej straty ...w lutym od drugiej straty miesiąc temu też miałam nadzieję że jednak coś ale nie . Masz prawo na chwilę upaść ale za chwilę trzeba sie otrząsnąć i wstać walczyć dalej . Jakbyś poczytała troszkę ostatnich postów w tył jestem najlepszym przykładem na beznadziejnosc...ale widzisz siła dziewczyn , pomoc i wsparcie dało mi nowe siły do działania .
Wiem ze ta nasza bezradność i wpływ otoczenia potrafi nieźle dać w kość...
Ale zobacz ile tutaj jest sukcesów i to też wywalczonych oczekiwaniem niewiadomą łzami cierpliwościa . Nigdy nie mamy pewności kiedy leki zadziałaja ile to oczekiwanie potrwa czy miesiąc rok pięć więcej czy mniej...trzeba jednak mieć nadzieję że przyjdzie ten szczęśliwy dzień . Jeśli Ci źle pisz ! wyładuj emocje żale to co Ci leży na sercu ... tutaj zawsze znajdziesz wsparcie .
Ale sama w sobie musisz się przełamać i zebrać chęci do działania . Jest nas tu trochę i każda ma swoje utrapienia ale trzeba brać przykład z tych które wywalczyły marzenia ♡

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Roxie123 to prawda jednego dnia można popłakać i użalać się a kolejnego wstać i walczyć. Dziecko to wielkie szczęście. A my je docenimy bardziej niż oni którzy tak nie muszą się starać.
Pewnie za za kilka dni się podniosę. Może po wizycie u immuno coś się zmieni wstąpi we mnie nowa nadzieja. Bo naprawdę ostatnimi czasami zawsze wiedziałam że finał będzie taki sam. Nawet w minionym cyklu nie poszłam na betę aby sprawdzić czy zaskoczyło czy nie i odstawiłam proga. Do tych porażek przywykłam. Choć bardzo bym chciała zmienić nastawienie negatywne na pozytywne. Tylko to jest trudne.

@Porzeczka1234 ale super! Ja to tylko pierwsze pranie prasowalam. Potem już nie bo i w szpitalu ciuszki nie były prasowane a nic się nie działo. Tylko pieluszke pod główkę tak :)

@nevergiveup @Kwiatuszekk23 jak się macie? Na kiedy macie terminy? :)
Widze, ze ktos o mnie wspominał :)
Jestem, żyje, ale ledwo. Wczoraj dopadla mnie grypa zoladkowa. Wymeczylo mnie z obu stron, że wieczorem padlam jak mucha i w nocy jak wstal do wc ogarnilam lekarstwa, zastrzyk i dzieci. Do tego Oliwka mi sie pochorowala. Od czwartku ma goraczke. Dzis powinno byc juz lepiej, a goraczka jeszcze wyższa. Pojechalam z nia na IP. Zbadali mocz i crp i stwierdzili wirusowke. Stosowac leki ktore jej podawalam jeszcze przez 2-3 dni. Jezu jak ja sie o nia martwie. Niby nic jej nie jest oprocz tej goraczki. Ale ja i tak mam dosc.

Hej Dziewczynki!

Czytam Was na bieżąco tylko trochę czasu brak na uzyskanie się - przejrzałam, ale poświęcam vany czas Michasce, zwłaszcza że mój M wrócił do pracy.

Mała rośnie jak na drożdżach. Jeden w niej zakochana po uszy. Ładnie je, nawet daje pospac w nocy - odpukac - nie mogę złego słowa powiedziec.

Ja jeszcze dochodzę do siebie po cc, a zaraz będzie miesiąc. Jak za bardzo dań sobie w kość albo dzwigne coś to czuje to szycie.

@Porzeczka1234 @kas90 czekam z niecierpliwością na Wasze rozwiązania [emoji7] będzie wszystko dobrze - zobaczycie :-)

@Porzeczka1234 ja mam nianię z monitorem oddechu - od początku wiedziałam że go kupię bo Michaska śpi w swoim pokoju a nie z nami. I powiem Ci, że jestem bardzo z niego zadowolona, świadomość jego posiadania bardzo mnie uspokaja.
@Porzeczka1234 a ty jaki masz materacyk dla malej do luzeczka?

Powiedzcie mi lepsze lozeczko mniejsze czy wieksze z funkcja tapczanika?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam łóżeczko z funkcją tapczanika :-* stwierdziłam tak jak dziewczyny że jak mam kupować to od razu takie, które mi (a właściwie Małej) posłuży na dłużej ;-)

Dziewczyny bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki!!!

Buziaki!!

@kiciula Jest cholernie trudno wierzyć jak ma się niepowodzenia. Jednak nie możesz wątpić w wasze szczęście. Ono przyjdzie. Słuchaj Wy na prawde nie staracie się jakoś super długo...Moja mama starała się o siostrę dwa lata.. Też się leczyła i udało się, ze mną nie miała już w ogóle problemu.. w rodzinie nikt nigdy nie poronił a ja zobacz już trzy razy..
Także nigdy nie wiesz co może się zadziać w organiźmie. Czasami coś się odblokuje i dzieciaczki się później rodzą. Np. @Kwiatuszekk23 powyżej, trzy poronienia a teraz trójka dzieci :) Uwierz kochana w Was! Powiedzie się. Co do immunologii pogadaj z Paśnikiem o różnych opcjach dla Was i co z tymi NK może wyjaśni dlaczego tak wyszło.

reklama
Moja sis zanim urodziła. 2 chłopaków też miała. 3 poronienia. Ale u. Jej myślę że u niej to wina mutacji była parę lat temu tego nie badali.
Może człowiek za bardzo chce i dlatego nie wychodzi.
Niektórzy mówią że z wysokimi NK też się zachodzi tylko poronienia są. Może u mnie coś innego blokuje to wszystko. Mąż dopiero od maja ma dobre nasienie. Może to też za krótki czas.

Do góry