reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@kas90 oczywiscie ze mleczka jej wystarczy,z piersi to nie picie,tylko normalnie jedzenie,to ze jej zageszczas to TWOJA indywidualna sprawa,niektórym tylko piers starcza :-) wiec tym sie nie zamartwiaj! Co do skazy,to tak naprawdę ciężko ja stwierdzić,ordynator pediatrii akurat prawie wykluczył skaze u mojego syna,choc juz od rodzinnej jadł nutramigen,bo ta po wygladzie stwierdziła ze ja ma. A jak wiesz moj syn ulewal strasznie,i nadal ulewa,ale lekarz stwierdził ze skoro przy nutramigenie nie bylo zadnej poprawy,kupki ma jak ja to mowie plastelinowe podobno bardzo dobre,bez sluzu,bez krwi,ta sie moze pojawic przy zaparciach,wiec nie mozna tego mylic,i dziecko dobrze przybiera na wadze,to zapewne nie ma,ja dodam ze mój syn ma silnego atopa,i lekarze mówią ze tak poprostu ma,niektóre dzieci maja inne nie! Ciezki temat. Moje corki miały rzeczywiście skaze,to glownym objawem było to,ze po zjedzeniu troszku mleka z butelki,zaczynały krzyczeć i kopac nogami,o jedzeniu nie bylo mowy,karmiac nosilam na rekach i lulalam. @Porzeczka1234 moj syn budzi sie nadal do jedzenia w nocy praktycznie co 3/4 godziny,nieraz jest caly przesikany,chlopcy podobno tak maja,wtedy musze go calego przebrac,w tym czasie smieje sie do mnie,i gada po swojemu,i jest juz calkiem wybudzony,ale ja konsekwentnie klade go spac,gasze światło,czasmi powierci sie chwile,dam ze dwa razy cumelek,i zasypia,wiem ze gdybym brala go na ręce,i bawila sie z nim,to stalo by sie to dla niego rytuałem,a na to nie moge pozwolić,wiec mysle ze wszystko mozna wypracowac,bo potem czlowiek padal by na twarz,a dziecko zaraz niestety wszystko wykorzysta :-)

@kas90 kochana kup sobie ten delicol ja daje od soboty I już jest na prawde super odboja mniej, kupki kilka dziennie wzdecia skurcze znikneły te krople jak @melania86 napisała rozkładają laktozę. I mam jeszcze tą biogaje 5 kropel dziennie te specyfiki mi doradziła położna I pielęgniarka spróbuj

@Funia90 to się przygotuj życie zmienia się p 180 stopni. Kochana meble zlozyłam pod koniec września zeby wywietrzały bo są drewniane. A pościel ubrałam 3 tygodnie przed terminem

@agatush moja chyba ma ten skok na rekach spi w łóżeczku płacz ile to trwa?

@monia0208 musi być dobrze. Czekam na wieści

@nafoczka kciuki za biopsję

@bentula dalej się budzi jak ty to wytrzymujesz ja już lekko padam co 3 godziny się budzi jedzenie + odbicie przebranie to ok 1 godz. Ona chciała się bawić ale dałam ją do łóżeczka puściłam evana i zasneła. Ja bym nie dała radu się z nią bawić czasem ledwo zyję :)

Ostatnia edycja:
@kas90 kochana kup sobie ten delicol ja daje od soboty I już jest na prawde super odboja mniej, kupki kilka dziennie wzdecia skurcze znikneły te krople jak @melania86 napisała rozkładają laktozę. I mam jeszcze tą biogaje 5 kropel dziennie te specyfiki mi doradziła położna I pielęgniarka spróbuj

@Funia90 to się przygotuj życie zmienia się p 180 stopni. Kochana meble zlozyłam pod koniec września zeby wywietrzały bo są drewniane. A pościel ubrałam 3 tygodnie przed terminem

@agatush moja chyba ma ten skok na rekach spi w łóżeczku płacz ile to trwa?

@monia0208 musi być dobrze. Czekam na wieści

@nafoczka kciuki za biopsję

@bentula dalej się budzi jak ty to wytrzymujesz ja już lekko padam co 3 godziny się budzi jedzenie + odbicie przebranie to ok 1 godz. Ona chciała się bawić ale dałam ją do łóżeczka puściłam evana i zasneła. Ja bym nie dała radu się z nią bawić czasem ledwo zyję :)
Różnie i niestety to zależy od dziecka u niektórych dzień dwa, u innych około tygodnia... I to po prostu trzeba przeczekać :-(
Dzwonilam do poloznej, jutro mam wizyte u lekarza bo i tak szczepienie. Polozna mowi ze to potowki skoro nie suche i lagodnieje np od dmuchania. A jak ulewa to tym bardziej w tych miejscach sie robią. I wygląda to tak samo jak krostki pod nosem jak dlugo ma smoczek. Doradzila mi zeby jeszcze probiotyk kupic.

@Funia90, ja chcialam miec wszystko gotowe na miesiąc przed, torbe do szpitala tez.

Dziewczynki, ona wlasnie nie jest wymagajacym dzieckiem. Jak ją nie boli to moze sama poleze sobie, je i spi, przekochana. Z ciekawosci rano wzielam ją do siebie do lozka do spania i tez ją mordowało.
U nas tak jak i Porzeczki - przeciw wzdęciom 2 razy dziennie plus probiotyki raz dziennie.... Trzymam za Was kciuki :-*
Dziewczynki dziś jadę do dr strasznie się boję, mdli mnie dziś od 5 rano nie wiem czy to z nerwów czy dzidzia daje znać że jest ok ,Boże tak strasznie się boimy ,ja nie przeżyje jak sie okaże że jest źle [emoji24]modlę się i proszę Boga żeby było dobrze, tak sie zapowiadało dobrze ,dr tydzień temu mówił że super beta i progesteron a teraz taki strach proszę o modlitwę i kciuki [emoji22]
Będzie dobrze - kciuki zacisniete!! :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia bardzo mi przykro, wiem, ze dla Ciebie to bardzo trudny okres, dla kochanej mamy również. Wierze, ze wszystko będzie dobrze. Trzymam za Was bardzo kciuki ! Nie załamuj się proszę. Kochana bądź dobrej pomyśli.

Dziewczyny, dziękuje Wam za wyrazy współczucia. Nie zdawałam sobie sprawy, ze strata tak bardzo boli i będzie potrzeba długiego czasu bym mogła się pozbierać i z tym żyć. Obecnie jest mi wciąż ciężko. Staram się i mi nie wchodzi. Wierze, ze to wszystko stało się po coś.

12.12. Wizyta u Paśnika. W sob jadę do gin, ciekawe co mi powie. Mam nadzieje, ze zostanę już przy nim i nie będę zmuszona do kolejnej zmiany. Moze w końcu będziemy mogli mu w pełni zaufać

@monia0208 kciuki za wizytę mocno zaciśnięte
@nafoczka oby to nic złego nie oznaczało
@Ilis91 w ciąży ciągle coś kłuję, boli, ciągnie [emoji4] spokojnie będzie dobrze
@roxie123 zaczynasz nowy rozdział, w końcu na swoim [emoji4]
@kas90 przykro mi, że maleńka ma takie problemy
@bea25ta jak się czujecie? Czekamy na foteczkę córeczki [emoji7]
@anetkruczek pozdrów doktorka

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Porzeczka1234 kochana,tak jak mowisz,zanim zrobie flache,nakarmie,odbije,i przebiore,jest do godzinki. Jesli jest to 5 nad ranem,to odrazu ide robic lanapki dzieciom do szkoly i sniadania. Bywa z W ciagu dnia mam kilka strasznych kryzysów zmeczeniowych,a położyć nie ma sie kiedy. Noeraz bywa tak ze spie po 4 godziny w nocy,i to z przerwami,na codzien nie mam męża,wiec jak on idzie spac,myje naczynia,niekiedy sprzatam,kapiel,i wtedy sie budzi,wiec karmienie. Niedlugo maz wraca,i ciesze sie najbardziej na to ze wreszcie pospie ;-). Te skoki rozwojowe daja w kosc,moj przy nich potrafi jesc co poltorej godziny flache,budzic sie w nocy z krzykiem,ogolnie to trudny czas,ale mija,i wraca do nas to kochane dziecko z przed skoku :-)

Do góry