reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

HELP co do Aptt.
Morfo ok.
Mocz ok (!) 1 raz zero ketonów, ale katuję się jedzeniem jak różowa świnka..... a na wadze w zasadzie wciąż to samo: + 30 dkg....
Tsh i FT w normie (postęp :) )
Sody, potasy, kreatyniny ok.
Ale APTT 26,1. Norma 24-42. 3 tyg temu 32 :/
@magda1208 na czym stanęło u Ciebie jak Ci aptt spadło ponizej normy???? Komuś jeszcze spadło drastycznie?
Chyba PAI mocno działa pomimo 0,6 i Aspirin cardio 100 :szok::baffled::confused:

reklama
@maa821 to ten tantum rosa możesz się podmywac może złagodzi trochę stan zapalny
@marshia spokojnie- często tak jest - ja zaczynałam od 30 a teraz już się waha 26 nawet 25 na szczęscie nie spada
Malina mówi że póki w normie to ok i nic nie robić. Ale dlatego Ci pisałam że bardzo ważne jest kontrolowac to i ddimery co miesiac.
Malina pow że 3 czynniki są ważne - APTT, ddimery i za mały rozmiar dziecka do wieku ciąży - jak to zaczyna współistnieć myślimy o zmianie p/zakrzepowej dawki

@maa821 dziwi mnie, ze przy infekcji nie masz antybiogramu. Jak ja robie posiew i vos jest nie tak, to od razu mam antybiogram i wiadomo co podac. W ciemno nie powinno sie tego robic. Mi raz lekarz dal lek w ciemno, bo jeszcze nie bylo wyniku wymazu i zupelnie nie trafil. A w koncu to ciaza.

No nie mam właśnie. Trochę to faktycznie dziwne. A gdzie robisz ta biocenozę? W jakim labo? Czy robisz posiew? Bo może posiew jest z antybiogramem? Ja muszę na własna rękę labo szukac i nie mam w tym temacie dużego wyboru wlasnie :(

@maa821 robie posiewy przewaznie. Ja z krakowa to najbardziej lubie w instytucie na sw. Jana. Ale tez robie w alab. Diagnostyka tez robi.
Maa821 nie boj sie, nystantyna nic nie zrobi. Zacznij to co ci napisalam i wlacz rano naczczo pol szkl cieplej wody temp do 40 ° z sokiem z polowy cytryny i kiszonki wszelkiego rodzaju. Mnie pomoglo, a ja mam problemy z nawracajacymi stanami zapalnymi. Ja tez jestem po natamycynie i antybiotyku i czekam na wynik kolejnego wymazu. Grunt to leczyc.

@iveo jest kilka antybiotykow dozwolonych w ciazy, min penicyliny. Ja juz mialam, w pierwszej ciazy 3razy. Pomimo, ze mam uczulenie. Ale to jedyny antybiotyk dzialajacy na moje bakterie i dozwolony w 1 trymestrze.

@marshia mam wizyte po 20

reklama
Do góry