Aniastaraczkaa
Fanka BB :)
Cześć, w posiewie moczu wyszły mi dwie bakterie: Corynebacterium spp oraz Staphylococcus koagulazo-ujemny, czy jest to groźne ? A badanie ogólnie moczu wyszło dobrze, wszystko w normie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jezeli leukocyty wyszly w normie to radziłabym powtórzyć posiew. Moze to byc zanieczyszczenie probki. Przy zakazeniu układu moczowego prawie na pewno bylyby podniesione leukocyty. Pisze prawie bo nie jestem lekarzem, ale taką informację dostalam od nefrologa.Cześć, w posiewie moczu wyszły mi dwie bakterie: Corynebacterium spp oraz Staphylococcus koagulazo-ujemny, czy jest to groźne ? A badanie ogólnie moczu wyszło dobrze, wszystko w normie.
Leukocyty wyszło w normie tak :/Jezeli leukocyty wyszly w normie to radziłabym powtórzyć posiew. Moze to byc zanieczyszczenie probki. Przy zakazeniu układu moczowego prawie na pewno bylyby podniesione leukocyty. Pisze prawie bo nie jestem lekarzem, ale taką informację dostalam od nefrologa.
No właśnie na posiewie było ze wyhodowano te bakterie i bez antybiotykogramu.A robiłaś antybiotykogram?
Jaki wzrost wyszedł?
Bakterie raczej znikąd się nie biorą. Także moim zdaniem będzie do przeleczenia.
Najlepiej niech zadecyduje lekarz, ale ja bym powtorzylaLeukocyty wyszło w normie tak :/