reklama
Moja 3-tygodniowa Majeczka ma podobny problem. Od kilku dni buźkę ma wysypaną krostkami, w których gromadzi się ropa. Ja jestem pewna, że to potówki, bo wystąpiły na drugi dzień po mocnym przegrzaniu dziecka
. Lekarz jednak stwierdził, że to trądzik niemowlęcy. Kazała przemywać buźkę rumiankiem i nieprzejmować się. Jednak krostki nie znikają i nie widać poprawy.
Chironom, jestem ciekawa co tobie poradził lekarz. Morze jest na to jakiś inny sposób.
Pozdrowionka
Chironom, jestem ciekawa co tobie poradził lekarz. Morze jest na to jakiś inny sposób.
Pozdrowionka
Witam! Dziewczyny mam rewelacyjny sposób na te zmiany skórne.Moja 5tygodniowa coreczka ma na buźce czerwone krosteczki (z czego niektóre wypełnione ropką). Sama do końca nie wiem czy to potówki czy trądzik niemowlęcy.W każdym razie pomaga na to krochmal. Gotuje 2 szklanki wody i po zagotowaniu dodaje pół łyżeczki mączki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Tym magicznym eliksirem smaruje niuni buzke i schodzi
Moja Karolcia też czasem dostaje potówki.Staram się wtedy nie ubierać jej za grubo i temp. w pokoju zmniejszyć do 22 stopni C.Potówki pod paszkami zasypywałam mąką ziemniaczaną a naszyjce smarowałam sudocrememPomaga też "dopuszczenie " powietrza,czyli poleżenie czasem na golaska.
reklama