• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Potrzebuję porady

Natasza12345

Zaciekawiona BB
Hej.Potrzebuję porady dziewczyny.Od stycznia tego roku staramy się o dziecko. W kwietniu się udało, niestety w czerwcu miałam wywoływane poronienie oraz łyżeczkowaną macicę,serduszko przestało pracować.Od tamtego czasu nie udało mi się zajść w kolejną ciążę.Co może być nie tak? Byłam na wizycie u lekarza po poronieniu,mówił,że wszystko jest oki.Jednak czy napewno tak jest?Czy jest coś co powinnam robić,a o czym nie wiem?

reklama
Może być mnóstwo powodów dlaczego nie możesz zajść w ciązę.
Hormony sprawdzone ? Monitoring owulacji był, aby wiedzieć, że na pewno masz owulację?

Poczytaj wątek "staraczki", tam jest ogromna dawka wiedzy na temat różnych badań, jakie należałoby wykonać.

A poza tym, to lekarze uznają, że normalna para ma rok na zajście w ciążę.
( Mi lekarz mówił, że co miesiąc ma się ok 20% szansy, że się uda. )
W każdym razie warto już teraz zacząć od badanie hormonów - często dziewczyny mają problemy z tarczycą, więc możesz od tego wystartować (TSH najlepiej, aby było w okolicy 1) ;)

Hej,

Ja jestem w drugiej ciąży po poronieniu, ale nie przyszła mi ona lekko. Biorę hormon tarczycy, na początku ciąży brałam leki na jej podtrzymanie, np. luteinę. Prz staraniach acard, clexane od początku ciąży.

Poprzedni ginekolog kazał starać się i czekać, ale ja nie czułam się bezpiecznie więc poszłam do prawdziwego specjalisty i endo. Polecam takie podejście dla własnego spokoju i bezpieczeństwa maleństwa.

Nie chciałabym przechodzić tego drugi raz...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry