reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

powrót do formy i urody po porodzie

elusl-u mnie tfu tfu z włosami ok, mam b.krótkie i nie nadążam z wizytami u fryzjera-rosną jak szalone, ale za to paznokcie:no:załamka to mało powiedziane-przed ciążą twarde i b.ładne, a teraz pękają, kruszą się, łamią-porażka jednym słowem.

reklama
elus - mi też wypadają włosy ale staram się brać witaminy i czekam aż organizm zareaguje. W końcu przestaną wypadać.
Bardziej denerwuje mnie suchość skóry i czasem mam takie palce jakbym za długo moczyła je w wodzie. Staram się dużo pić ale to póki co nie pomaga.
Poza tym jak tam wasza blizna (kobietki po cc)? Moja już na szczęście bez rewelacji i chyba ładnie sie goi, choć czasami czuje się jakby to było poparzenie. W takim sensie, że skóra jest mniej wrażliwa, choć jeszcze boli.

Ja tez jestem po cc i generalnie blizna u mnie zaczela sie szybko goic, chociaz tez do niedawna mialam podobne uczucie takiego jakby odretwieni. Teraz jest ok, nie boli, nie doskwiera, po prostu tylko jest i przypominam sobie o niej w sumie tylko wtedy jak jej dotkne ;-)

elusl u mnie włosy ilościowo w normie ale jakość pozostawia wiele do życzenia...zawsze miałam zdrowo wyglądające, błyszczące włosy a teraz matowe i jak sianko mimo uzywania odżywki więc się wkurzyłam i ścięłam na krótko. Przeszłam już różne długości włosów więc jakoś żal mi zbytnio nie było, a może się trochę zregenerują...no i nie zamierzam ich jeszcze farbować jakiś czas.
pesca moja blizna już dawno nie boli i jest tak nisko że w ogóle o niej nie pamiętam. Tylko że nadal ma taki czerwony kolor. Myślicie że zblaknie czasem sama czy używacie jakiś maści, kremów??

Misza82, jeżeli chodzi o kolor blizny, to moja też jest dość mocno czerwona. nie stosuję żadnych kremów na blizny, bo nawet gdybym stosowała, to blizna po cc i tak by została, co prawda niewielka, ale jednak. z czasem sama powinna zblaknąć i prawie zniknąć, chociaż może to trwać dość długo, z tego co mówiła mi położna i ginekolog. ja po 3 miesiącach wyczuwam jeszcze takie lekkie zgrubienie wzdłuż blizny, ale do około 6 miesięcy powinno również zniknać. trzeba się uzbroić w cieprliwość:rofl2:

uczucie drętwego brzucha po cc może się długo utrzymywać, ja taki nie swój brzuch miałam do 6 m-cy
ale mojej blizny praktycznie nie widać, tyle że cc miałam 5 lat temu
to też zależy od szycia, ja mam pięknie zrobione, naprawdę nie widać tego szwu, za to miałam wycinaną w dzieciństwie przepuklinę pachwinową i ten szew jest widoczny, mimo że 15 lat wcześniej robiony to duzo gorszy jest
także spokojnie, narazie może być czerwona ale będzie blada

Misza ja stosuje maść contractubex 2 razy dziennie i elocom raz dziennie, z tym ze elocom jest na recepte. Nie stosowalam ich przez prawie miesiac z wlasnego lenistwa i rana zrobila sie mocno czerwona po jakis dwoch tygodniach bez stosowania. Od tygodnia regularnie smaruje i blednie :)

ja zaczęłąm ćwiczyć a jeszcze karmię i okazało się, że nie mogę wrócić do treningów :(. Nie miałąm mleka :(. Spróbuję jeszcze z pilatesem i jogą.... Smutno... Też tak macie? Słyszałam , ze to normalne,bo a. spala się kaloria b. wypaca wodę

kup sobie Emoluim.... albo inny balsam z mocznikiem . są idealne na sucha bardzo skórę... Ja miałąm koszmar i pomogło. Polecił mi dermatolog. Dziecko też używa oliwki z lipidami tej samej firmy, poleciła pediatra

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jesli jestescie zdecydowane cwiczyc w domu, to polecam ćwiczenia z E.Chodakowska. Firma Shape wydała z nią płytki z którymi można w domu poćwiczyc. Tez na youtubie sa filmiki,np. wpiszcie "skalpel" to Wam wyskoczy filmik. Polecam. Mi to pomaga bo sama nie mogłam sobie rytmu narzucic i jak zaczynał miesien boleć podczas ćwiczenia, to już robiłam przerwe (co by sie nie przetrenowac ;-))

reklama
Ja ten skalpel też ściągnełam. Wyglądał lajtowo jak go obejżałam, ale ledwo żywa dotarłąm do końca. Byłam tak mokra jakbym maraton przebiegłą. A kondycję już mam w miare bo na aerobik chodzę dwa razy w tygodniu od 10-01. Miałam zamiar ćwiczyć raz w tyg. ale tak mnie mięśnie bolały przez dwa dni, że odpuściałam żeby na aerobiku nie stękać.
Teraz mam zamiar wrócić do tych ćwiczeń. FAjnie że ćwiczy się razem i Ewka cały czas zachęca. BOlały mnie takie mięśnie w tyłku że nawet o nich nie wiedziałam.

Do góry