reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Emiete pewnie bedzie tak dlugo tez jak karmisz...ja nie karmie juz prawie 2 miesiace piersia i jeszcze mam ten problech chodz o jakies 40% mniej...

reklama
:no:

Mam ten sam problem co ty emiete włosy wychodzą mi garściami poza tym też są wszędzie na poduszce, podłodze w całym mieszkaniu i to co mówi Patrycja mnie :szok:przeraraża bo w końcu też zostane łysa mam zamiar jeszcze jakiś czas karmić piersią tym bardziej że mojej córuni cycuś bardzo smakuje.

No właśnie kakaw ja też jestem tym przerazona:confused: ponieważ też chcę karmić małego jak długo tylko się da tym bardziej ,że przez najbliższe pól roku nie wracam do pracy i jestem w szoku:szok: może ktoś zna jakies domowe sposoby.

Dziewczyny mi zaczęły wypadać strasznie 4 m-ce po porodzie ale już jest lepiej!!!Mam nawet pełno takich małych odrostów :) Śmieję się że wypadły te które wyrosły nadprogramowo bo mi w ciaży naprawdę bardzo szybko włosy rosły i zrobiły się o wiele grubsze. Nie wiem czy samo się unormowało czy kuracja pomogła ale zastosowałam szampon Vichy na wypadanie włosów (drogi ale ja nie chodzę do fruzjera więc chociaż na szampon zaszalałam :) ) i jem tabletki skrzypowe, cały czas biorę tez witaminy dla karmiących . Tylko skrzyp powinno brać się 2 razy dziennie a biorę raz - albo rzadziej jak pamiętam :)

A ja musze zdradzić mój sekret mi nie wypadł ani jeden włos:-) , cały czas od ciąży łykam witaminy Prenatal Complex i dwie tabletki magnezu z wit b6 a myje szamponem Dove intense care plus odżywka glisskur w sprayu i wszystko super:-D

Ja też kupiłam ten szampon, obcięłam włosy i biorę witaminy... Wypadają mniej, ale czy to zasługa tych specyfików, to nie wiem. Może co miało wypaść to wypadło i tyle. A z odrastającymi włosami BAŚKA to wiem co masz na myśli - ja mam sztywne włosy i do 3 cm mi sterczą, więc te, co mi odrastają wyglądają pod światło jak aureola :) Ale dobrze - niech rosną :)

Ja i tak uważam - i tak słyszałąm - że to głównie hormony a nie brak witamin. Z tym że brak witamin by to nasilał. A witaminy i tak biorę bez przerwy odkąd się dowiedziałąm że jestem w ciąży. Najpierw Feminatal, teraz prenatal

reklama
Do góry