reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Rozmawiałam dzisiaj z moją fryzjerką na temat wypadania włosów - powiedziała, że to naturalne po ciąży. Zaczyna się ok. 3 miesiąca po porodzie i ma potrwać jeszcze ok. miesiąca, choć już powinna się zmniejszać ilość włosów znajdowanych "poza głową";-) Powiedziała, że najważniejsze to stosować dobry szampon i odżywkę, czasem można odpowiednią maskę, ale nie za często, bo może spowodować przetłuszczanie włośow... i tyle. Tak więc czekajmy cierpliwie:-)

reklama
Dziewczyny chciałam zapytać, jak się mają Wasze brzuszki?:-) Ja kilogramy dawno straciłam, ważę mniej niż przed ciążą, ale niestety mam większy brzuszek... Macie może jakieś niezawodne ćwiczenia na mięśnie brzucha? Bo zwykłe "brzuszki" nic nie pomagają... Acha i może jeszcze jakieś ćwiczenia ujędrniające piersi - niestety przydałoby sie poćwiczyć...

Mój brzuszek coraz mniejszy wraca do normy:-) ale ja ćwicze na siłowni od miesiaca spadło mi 4 kg i zdecydowanie widać :tak:
Polecam do ćwiczenia w domu skakanke oraz wstzwie tu zaraz zestaw ćwiczeń

Sylwia no to gratulacje:-) I dzięki za zestaw ćwiczeń. Niby nic wielkiego, ale tylko spojrzałam i poczytałam, a już mnie wszystkie mięśnie bolą;-)

Sylwia gratulacje :)
Ja niestety leń jestem do samodzielnego ćwiczenia, chociaż raz w tygodniu na basen chodzę ale to za mało dla brzuszka - reszta chudsza niż przed ciążą ale talia kiepska- 4 cm na plusie zostały i fałdki :( Na ujędrnianie piersi to wiem ze pływanie ale i ćwiczonka jakieś są. Ja kiedyś trenowałam aikido i taniec - nie zawodowo ale rekreacyjnie i to na mnie działało bo było bardziej towarzysko niż sportowo, ale na razie nie ma czasu, mam nadzieję że jeszcze do tego wrócę :)

Oj ja też uwielbiam ćwiczyć :-) ale niestety przez to że mój małż pracuje na zmiany i jeszcze biega na swoją piłkę, to już dla mnie jakoś czasu nie zostaje :baffled: Nawet karnecik grzecznie w torbie czeka.

reklama
Do góry