reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

powrót do formy:)))

Ja przytylam jak narazie 12kg, a rozstepy mam w dziwnych miejscach np. na samym dole posladkow w kierunku cipki!!!:szok::szok::szok:
Moze i dobrze, bo na brzuchu i piersiach nie mam(jak narazie).
I wlasciwie to piersi mi nie urosly za duzo tylko brzuch strasznie bo 103cm,
mam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:....zobaczymy jeszcze miesiac!!!!

reklama
Ja przytylam jak narazie 12kg, a rozstepy mam w dziwnych miejscach np. na samym dole posladkow w kierunku cipki!!!:szok::szok::szok:
Moze i dobrze, bo na brzuchu i piersiach nie mam(jak narazie).
I wlasciwie to piersi mi nie urosly za duzo tylko brzuch strasznie bo 103cm,
mam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:....zobaczymy jeszcze miesiac!!!!

103????? Kochana ja mam już 112cm!!! :szok:
a przytyłam "tylko" 10kg....

U mnie juz 20kg na plusie czyli 78 mam nadzieje ze szybko to zrzuce bo we wrzesniu trzeba wbic sie w suknie slubna:szok: Do rozstepow na piersiach juz sie przyzwyczailam cale cycki mam w paski, bardziej martwi mnie to ze zaczynaja pojawiac sie na brzuchu, ktory w obwodzie ma juz 105cm

no to sie przyznam - 18kg na plusie... Planowalam max 15 bo zacyznalam od wyzszej startowej niz przy poprzendiej ciazy) a tu nic z tego...
Znajac siebie to oprocz spacerow z wozkiem to nie zrobie nic zeby to pozrzucac - jak cos zejdzie samo to dobrze, a jak nie to w nosie mam - i tak juz nie planuje zadnych powycinanych kostiumow kapielowych :-D Rozstepy mi sie w tej ciazy tez porobily (w poprzedniej ciazy nie mialam...).

No trudno... daje sobei luz - baba po 30-ce z dwojka dzieci jzu nei musi jak dla mnie idealnei wygladac - ja sie tam nie przejmuje - tzn. przejmuej sie i bede jeczec i marudzic ze jestem gruba ale na tym sie skonczy :-D

Ja mam 15 na plus,chociaż nie wiem gdzie to mam.Bo przytylo mi sie tylko w tylku ,a chudziutkie nózki dalej mam.Co do brzucha to mam w pępku 94.Więc nie wiele.Ale ja należe do tych drobnych.I zaczynałam z 10kg niedowagą w stosunku do mojego wzrostu wiec nie jest tak zle.Nawet jak mi z 5kg zostanie to bedzie dobrze.Chociaz pewnie mi zleci bo ja z tych anemicznych kobiet jestem.

U mnie 11 na plusie jak byłam na pierwszej wizycie u gin to powiedziała że przy mojej wadze i figurze jak przytyje do 11 kg to krótko po porodzie nie powinno być śladu po zbędnych kilogramach. No i przytyłam te dozwolone 11:-D Przy czym słodkiego to się nażarłam w tej ciąży chyba za całe dotychczasowe życie. Wcześniej lubiłam słodkie ale od czasu do czasu a tu codziennie musiała być nowa dostawa:-D. Tabliczka czekolady schodziła prawie na jednym posiedzeniu:szok:Całe szczęście że budowę i przemianę materii odziedziczyłam po tacie, mama przytyła 22 kg ze mną w ciąży i cały brzuch w rozstępach, tak ją załatwiłam :-( U mnie są dwa rozstępki ale trochę z własnej głupoty w miejscu gdzie są dziurki po kolczyku w pępku (młodzieńcze lata :-D) wypchnęło mi porządnie pępek i od tych dziurek poszły dwa rozstępy ale mam nadzieje że jak pępek się schowa to i one nie będą takie widoczne.

Aha i 105cm w brzuszku. Synuś spory, na USG był zawsze 2 tyg. do przodu rozmiarami a że twardo trzyma się terminu to i o 2 tyg. większy wyskoczy:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
ja o dziwo rozstępów brak ale smaruje się od 4 miesiaca codziennie po 2 razy. Mój Ł mi kazał być stystematycznym :p
Wczoraj zakupiłam elancyl krem bo teraz mogą się pojawić szczególnie na bioderkach bo tam miałam skłonności w okresie dojrzewania..O cycki sie nie martwie bo mam takie małe ze szok :p

Do góry