reklama

praca dla męża

agulek80

Fanka BB :)
Witam,
sytuacja wygląda następujaco: mój Mąż ma działalność gospodarczą, chce rozszerzyć swój zakres o "nadzory budowlane". Ja mam uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi.
Pytanie: w jaki sposób możemy rozwiązać sytuację, gdy ja sprawuję nazdór budowlany, gdzie trzeba wystawić fakturę VAT? Mój Mąż może wystawić taką fakturę VAT? Dodam, że nie chcę aby Mąż opłacał mi składki ZUS, chodzi o ograniczenie kosztów.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

reklama
A jaki jest Pani status? Pani pracuje, jest bezrobotna?
To kluczowe w tej sprawie.

Witam,
sytuacja wygląda następujaco: mój Mąż ma działalność gospodarczą, chce rozszerzyć swój zakres o "nadzory budowlane". Ja mam uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi.
Pytanie: w jaki sposób możemy rozwiązać sytuację, gdy ja sprawuję nazdór budowlany, gdzie trzeba wystawić fakturę VAT? Mój Mąż może wystawić taką fakturę VAT? Dodam, że nie chcę aby Mąż opłacał mi składki ZUS, chodzi o ograniczenie kosztów.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Jeśli będę pracowała (nie u męża, bo on nie może mnie zatrudnić ewentualnie może opłacać składki ZUS- tego nie chcemy), mąż może wystawić fakturę VAT za sprawowany mój nadzór (poza pracą na etat)? Oczywiście mąż podpisuje umowę o nadzór.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry