reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Prezenty, prezenty... :)

No to kask mam już z głowy, a raczej Oliwka, bo wszystkie dostępne na rynku są na nią za duże :wściekła/y: Jakąś małą głowę ma Oli, albo nikt nie przewidział, że w tym wieku dzieci mogą się tak niebezpiecznie odpychać na odpychaczu :-(
Jestem znowu w pozycji wyjściowej, nie wiem co jej kupić na Gwiazdkę. Małżonek mówi mi, że nie trzeba było jej kupować wszystkiego bez okazji :dry:

reklama
Kasiad skad ja znam to gadanie ale jak sie oprzec prawda?? ostatnio chrzestna Szymka byla w smyku i pani chciala jej pomoc cos wybrac na mikolaja i poroponowala mase rzeczy a ona tylko odpowiadala to ma to ma to ma to tez ma. no i pani zrezygnowala i sobie poszla:-D ale zamowilam jezdzik z chicco tego nie ma moze to go troche rozrysza i postanowi sam wstac lub chociaz usiasc to bylby mega prezent dla mnie.:-:)-D:tak:

karola-04 a nie jest przypadkiem tak, że Twój Szymek nie siada sam, poniewaz nauczyliście go, że ktoś go sadza? I nawet nie wie, że może sam usiąść bo zawsze ktoś go sadzał jak się tego domagał? Po prostu mały leniuszek z niego i tyle :happy2:
Ja na Twoim miejscu spróbowałabym po prostu przestać go sadzać. Niech leży i marudzi i domaga się siedzenia ale nie sadzać go tylko czekać aż sam się nie postara. Bo tak to on chyba nie ma motywacji żeby się trudzić i samemu uczyć.... łatwiej przecież zapłakać to mama posadzi :tak:
Inna sprawa, że do teoretycznie dziecko ma czas na naukę siadania do ukończenia roczku z tego co pamiętam, więc nie powinnaś się tym jeszcze martwić.

no właśnie mam pytanko dziewczyny: czy wasze dzieciaczki umieją siadać tak z leżenia na pleckach?? bo mój smyk to jak leży na pleckach i chce usiąść to przerzuca się na brzuszek i na kolanka i wtedy siada dopiero.

no właśnie mam pytanko dziewczyny: czy wasze dzieciaczki umieją siadać tak z leżenia na pleckach?? bo mój smyk to jak leży na pleckach i chce usiąść to przerzuca się na brzuszek i na kolanka i wtedy siada dopiero.
Kuba od jakiegoś tygodnia i nie zawsze mu się uda.Czasem tak śmiesznie bokiem i łokciem sie podpiera.

Oli siada i z czworaków i z leżenia, ale z leżenia nauczyła się dużo później.

reklama
dzieki dziewczyny, znaczy sie muszę czekać...
tylko HUbek nawet nie próbuje siadać z lezenia, odrazu na czworaki sie przerzuca... chyba nie powinnam sie martwić narazie co?:confused:

Do góry