• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Problem z odpieluchowaniem.

czarownicazkotem

Zaciekawiona BB
Dziewczyny mam pewien problem z moim synkiem😪
Pod koniec sierpnia bez żadnych problemów i dosłownie w pół dnia załapał że lepiej sikać na nakładkę niż w pieluszkę, ja już byłam z niego bardzo dumna, były w nagrody, ordery z naklejek za sikanie, rozrywka że spłukiwania wody w toalecie itp. Nie mieliśmy też problemów po za domem ale ten pojawił się gdy Szymek złapał zapalenie pęcherza ok 2 miesiące temu. Od tamtej pory nie chce słyszeć o nocniku czy nakładce bo boi się że będzie go piekło podczas siusiania. Nie pomagają nawet rozmowy, że nie ma się czego bać a tak się stało bo brzuszek był chory. Młody niebawem kończy 28 miesięcy a stoimy w miejscu i tak naprawdę nie jestem go w stanie niczym przekonać że sikanie w pieluchę wcale nie jest fajne😓😓

reklama
Przeczekaj. Mój syn miał podobny moment, w trakcie gdy już odpieluchowanie całkiem fajnie szło, zlapał infekcję i wylądowaliśmy w szpitalu. To spowodowało regres. Po jakimś czasie sam ponownie polubił się z nakładką. Zaproponuj noszenie majteczek treningowych zamiast pieluszki. Możecie kupić pisuar dziecięcy i celowanie do niego może okazać się fajną zabawą.

Pod koniec sierpnia bez żadnych problemów i dosłownie w pół dnia załapał że lepiej sikać na nakładkę niż w pieluszkę, ja już byłam z niego bardzo dumna, były w nagrody, ordery z naklejek za sikanie, rozrywka że spłukiwania wody w toalecie itp. Nie mieliśmy też problemów po za domem ale ten pojawił się gdy Szymek złapał zapalenie pęcherza ok 2 miesiące temu. Od tamtej pory nie chce słyszeć o nocniku czy nakładce bo boi się że będzie go piekło podczas siusiania. Nie pomagają nawet rozmowy, że nie ma się czego bać a tak się stało bo brzuszek był chory. Młody niebawem kończy 28 miesięcy a stoimy w miejscu i tak naprawdę nie jestem go w stanie niczym przekonać że sikanie w pieluchę wcale nie jest fajne😓😓

Odpuść, 2.5 roku to wcale nie jest dużo.
Tylko go stresujesz i zniechęcasz. Spokojnie 3-4 rok życia jest jeszcze okej więc ma dużo czasu.

Nie. To jest bzdura. Nie ma takiego obowiązku i przepisu.
Odpieluchowalam dziecko na plus minus 4 latka. I normalnie chodziła do żłobka i do przedszkola
Niewiem nie każde przedszkole przyjmuje tu gdzie mój syn chodzi dziecko 3letnie musiało być odpieluchowane. Żłobek to co innego tam małe dzieci są to i inne wymagania są. Też zależy od miasta bo wszędzie jest inaczej

28 miesięcy to mało jak na odpieluchowanie. Nie każde dziecko jest gotowe albo ma różne etapy. Mój syn odpieluchował się w dzień dopiero 4 miesiące przed 3 urodzinami. Wcześniej nie był gotowy i nie zmuszałam.

Niewiem nie każde przedszkole przyjmuje tu gdzie mój syn chodzi dziecko 3letnie musiało być odpieluchowane. Żłobek to co innego tam małe dzieci są to i inne wymagania są. Też zależy od miasta bo wszędzie jest inaczej

A ja Ci mówię, że jest to niezgodne z prawem nie przyjąć takiego dziecka. I nie, nie zależy to od miasta.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry