reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

Emilko moja urodziła się i ważyła 3660 i mierzyła 53 cm,więc prawie identyko.

Pedro,to dobrze,że z usypianiem już si,Mała już się dostosowała do Was,a Wy do niej i potrzeby wszystkich zaspokojone. Nie martw się na zapas serduszkiem Ani,zobaczysz wszystko będzie dobrze;-),głowa do góry.

reklama
katiaa ty w za krotkiej koszulce a ja po 2 godzinach parica mialam tak dosc ze stalam obok lozka (parlam w przeroznych pozycjach na koncu na stojaco- to wlasnie przynioslo u mnie oczekiwany efekt) z koszula na cyckach zarzucona czyli z tylkiem na wierzchu...chodzily polozne, lekarze, salowe, mamusie z tatusiami na nastepne porodowki lub z porodowek schodzacy- mi bylo juz wszytsko jedno ;-)

dziki instynk włazi w kobiete, mi też było wszystko jedno i padałam na pysk, ale po wszystkim nie spałam do 3.00 rano tylko przyglądałam się co to koło mnie leży:)

pedro, a jak humor Ani przy okazji uszka??

a słuchajcie czy Wasze dzieciaczki lubią nosić się przodem do Was? z podkurczonymi nogami?? Moja się buntuje jak jej nóżki podkulam:( Zastanawiam się czy jej coś dokucza czy to nowa umiejętność jak z tym odginaniem się...

kaatia Ania ma chorobę bezobjawową jeśli chodzi o nastrój:-) widocznie nic ją nie boli i nie przeszkadza.
A co do noszenia to moja córa ostatnio uwielbia być noszona przodem do świata i nóżki lużno na dół, opcja na żabkę i do siebie jest przez nią tolerowana hmm... 5min. Do tego cwana wie i kogo/na kim wymuszać, jak widzi dziadka to momentalnie jej nie wygodnie i źle na leżąco, bez niego z innymi może leżeć :-D:-D

A wieczorem do kardiologa, jak on powie ok, to już żadnych wiecej lekarzy, koniec :wściekła/y:

no ja słyszalam opinie ze dzieci sobie pare pierwszych tygodni wyczajają ludzi dookola i juz potem wiedzą co na kim mogą wymusic i perfidnei to wykorzystują:-)

No to Emilko potwierdzam tą obserwację :) nawet zacząłem się martwić czy Ania mnie wogóle kocha, bo mnie obdarzy uśmiechem raz na kiedyś jak się ostro powydurniam, a tych noszących to na sam ich widok pysio jej się śmieje od ucha do ucha :)

A kiedy ujrzymy Twoje cudeńko w galerii? bardzo chciałbym zobaczyć nowego ssaka piersiowego :)))

ja sie nie potrafie za bardzo poruszac po tym forum nie mowiac o wstawianiu fotek:-( wstyd :-(
a czasu mi teraz brakuje na studiowanie regulaminowych watkow jak wstawiac fotki... jakas mala podpowiedz/sciagawka?

EmilkaT na górze strony jest zakładka "ustawienia", po jej kliknięciu otwiera się "Panel użytklownika" i po lewej i opcji "Twoi przyjaciele" jest "Albumy i obrazki" na co kllikając wyskoczy okno i opcja "dodaj album" gdzie wpisujesz jego nazwę i klikasz "dalej" - tworzy Ci się album gdzie można dodać zdjęcia. Tu jest jeden kłopot, bo zdjęcia mogą mieć max. 600-600 piksli i nie więcej niż 585 kb. To wymaga uruchomienia jakiegoś programu do obróbki zdjęć i w opcji kombinowania rozdzielczością zmienić ewentualnie parametry zdjęcia na powyższe. W zależności od aparatu jakim robisz, często same zmniejszenie rozmiaru obrazka czyli piskli wystarcza bo zdjęcie robi się na tyle małe, że jego wierlkość w kb nie wymaga zmiany. Jednak gdy już robisz zdj. dobrym aparatem jakimś cyfrowym lustrem, to oprócz kombinacji z pikslami jeszcze trzeba zmienić tzw. dpi co automatycznie zmniejszy rozmiar zdjęcia. A jak już masz obrobione fotki to w swoim albumie tylko klikasz dodaj fotkę i już:-)

reklama
zmniejszanie fotek też jest bardzo proste. klikasz na zdjęcie które chcesz zmniejszyć drugim klawiszem, wybierasz "otwórz za pomocą" wybierasz "pain" i na górze wybierasz "obraz" i "rozciągnij pochyl" i masz tam rozciągaanie w poziomie i pionie100 i trzeba to 100 zamienić np na 30% zależy od gabarytu, no trzeba kilka razy spróbować, jak 30 po przeskalowaniu nadal jest duże no to trzeba spróbować tym razem 80% i potem jak już nam się rozmiar podoba, to "plik" "zapisz jako" żeby łatwiej było znaleźć i gotowe:)
Mam nadzieje, że w miare jasno opisałam... Jakby co to pytajcie:)
Ja cwaniara, bo niedawno na forum wyczytałam instrukcje;p

Do góry