reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Nikusia, ja tak jak Ty mam infekcję gardła :-( Też się zastanawiam nad Betą ale chyba najpierw zrobię zwykły teścior (zakupiłam w aptece jakieś cudu PRO CREO Ultra Early, czułość 10ml, niby 5 dni po zapłodnieniu ;-)) i lada chwila pewnie przyjdzie @, więc na luzie wezmę antybiotyk jak coś .... Łączę się z Tobą z tym gardziołkiem a ze starankami ruszymy na luty jak w dym! :-)

dziewczyny a czy Wy widzicie mój cykl na 28 dni??? Bo wklejała stopkę ale nie wiem w końcu no...:eek:
No to tak jest..... ja miałam tak ze 2 cykle temu, że już @ chciałam a jakby mało było temp. rosła z dnia na dzień więc głupiałam doszczętnie bo moje co cyklowe objawy jasno i wyraźnie objawiały smutną rzeczywistośc a wredoty nie widac było :crazy:
Spadam pod prysznic DO JUTERKA I WIECZOREM NAPISZĘ WAM CO I JAK...No chyba, że Tobie zuza sms-ka puszczę :tak:

Witam serdecznie wszystkie kobitki:)

Wreszcie przełamałam się i napiszę do was.
Mam nadzieję, że z Wami będzie mi raźniej:)
Otóż moja historia jest dość długa, więc postaram się ją pokrótce streścić.

Przez jakieś 5 lat brałam tabletki anty. i w końcu postanowiłam je odstawić w kwietniu tamtego roku i starać się z mężem o dzidziusia. Oczywiście przez pierwsze 3 miesiące okres był regularny ale nagle...zaczął się spóźniać. Cała szczęśliwa myślałam, że może się udało..do czasu kiedy zaczęłam robić testy i wychodziły ciągle negatywne. Okres spóźniał się już 20 dni więc nie czekając postanowiłam pójść prywatnie do ginekologa. Lekarz oczywiście przepisał różne badania i okazało się, że podejrzenie PCO :( Okresu jak nie było, tak nie było. Mijały sobie dni a ja chodziłam na kontrole sprawdzać czy pojawi się pęcherzyk i po jakiś 2 miesiącach pojawił się, więc znowu zaczęliśmy starania. Niestety nie udało się:( Pęcherzyk pękł i pojawiła się miesiączka. Teraz chodzę co tydzień na badania sprawdzać czy rośnie pęcherzyk ale niestety lekarka poinformowała mnie, że już na pewno mam PCO, bo roi się od pęcherzyków :( Dodam tylko, że nie jestem ani otyła, nie mam tarczycy, cukrzycy ani owłosienia. Dlatego też nie wiem skąd to się wzięło:( Mój mąż też robił badania i okazało się że ma troszkę gorszą ruchliwość. Nie jest w sumie źle, ale mogłoby być lepiej. Lekarka poinformowała mnie, że za 3 miesiące musi powtórzyć badania i jeżeli nie wyjdą zbyt dobre to pozostaje nam inseminacja. Strasznie się boję i jest mi smutno :( :(
Czy któraś z was też miała podobny przypadek?

Dziękuję ślicznie za wszystkie odpowiedzi.

Niukusia no ba nie będziesz przecież mnie (Nas) trzymać w nie pewności do wieczora ?!
Nanncy zdrówka :*
kaha przez te lata doświadczeń i wizyt u lekarzy wiem,że po długim okresie brania tabletek anty organizmowi później bardzo trudno wrocić do normy i funkcjonować jak powinien zwłaszcza nasz narząd rozrodczy, w momencie kiedy tabletkami zmuszamy go do funkcjonowania tak jak on naprawdę nie chce ,wywołujemy @ odstawiając tabsy itd jeśli odstawiłaś on musi złapać swój rytm ,nie wiem ile masz lat i w jakim wieku zaczęłaś antykoncepcję ale czasami jest tak,że organizm dobrze nie dojrzał i po odstawieniu anty on wraca do czasów przed tabletkami ,moja przyjaciółka musiała po odstawieniu brać dupka ,żeby wyregulować @ i zaszła po 3 miesiącach w ciążę a ona brała 10 lat anty.

i tak w ogóle to witamy :-)

ja uciekam pod prysznic i widzimy się rano :tak:miłego wieczoru

Witaj Kaha171 koleżanka z pracy też ma PCO zaszła w pierwszą ciążę nawet nie wiedziała że ma tą przypadłość. No ale w 8 tc lekarz prowadzący stwierdził że ciąża się nie rozwija i usunęli. Później starali się rok nie leczyła się nic tak po prostu czekali. Jak zaszła nawet nie wiedziała okres jej się spóźniał ale że u niej to było ''normalne'' poszła do lekarza na wywołanie jak jej lekarz powiedział o ciąży to z tego wszystkiego zapomniała mu zapłacić za wizytę:-) tą ciążę donosiła ma zdrowego rocznego synka po porodzie dopiero miała postawioną diagnozę

Nikusia-zdrowka zycze,wiem jak to wnerwia taki bol gardla przy przelykaniu:eek:
Nancy-to ja trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aby tescior wyszedl.jutro robisz????
kaha171-nie martw sie,ja nie moge ci radzic bo ja i moj A jestesmy zdrowi,badania sa super,tylko z ciaza nie wychodzi.ja stracilam takie pozytywne myslenie troche,ale nadzieji nigdy!!!:-)to glowa do gory:-Da ile masz lat?
Bezdzietna-i jak bedzie testowanie?

reklama
Do góry