reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Doxa trudno powiedziec. Ale z tego co widze po resteuracjach, ja w domu tylko robie ta jedna, to zawsze robia na grilu lub w piekarniku, takze nie sadze zeby sie wysuszyla.

Aha i tak wogule to wam dobrze tez bym sobie w domku posiedziala, przez jakis tydzien, pozniej napewno by mi sie znudzilo.
 
reklama
Dzięki Anja za rady.

Wiesz, do siedzenia w domu można się przyzwyczaić ;D Też kiedyś myślałam, że nie wytrzymam a jednak ;D
 
Doxa.

Dobra jest ryba przygotowana na parze z dużą ilośćią (na wierzchu) pora pokrojonego w paski i fetą. Pycha. Robię tak łososia i sole Nie kaloryczne i szybkie. :p
 
Małgosiu masz specjalny garnek czy kładziesz gazę? Zabrzmiało mi to ciekawie, ale ie wiem ja uzyskać "na parze" ;)
Fetę też kładziesz na rybę? Przykrywa się to czymś?
 
Mam gar z Ikei, fetę kładziesz na koniec i oczywiście wszystko przykrywasz pokrywką, żeby się parowało. Może masz mniejszy durszlak, metalowy, ale za to głęboki. Spróbuj tak może wyjdzie. Jak nie to mam przepis bardziej kaloryczny też w folii, albo duszone na patelni pod przykryciem.
 
hi, hi też mam ten garnek z Ikei, taki stalowy, wygląda jak durszlak i do tego oczywiście zwykły garnek  ;D

Ile czasu parujesz rybkę? Układasz jedną warstwę ryby?
 
RYBA: Najpierw dużo soku z cytryny, soli, pieprzu i na parę razem z porem (RYBA NA SPÓD, POR NA WIERZCH). Musi go być dużo, razem z tymi zielonymi wąsami, ser na ostatnie 5 minut parowania. Najlepsza do tego jest feta z mlekowity. Spróbuj pokroić ją w kostkę. Danie wygląda bardzo efektownie, tylko wykładaj łopatką, bo Ci się rybka połamie. sURÓWKA Z WŁOSKIEJ KAPUSTKI LUB RZYMSKIEJ Z KOPERKIEM I SOSEM VINEGRET, ALE DOMOWYM, NIE Z PACZKI.
 
reklama
Do góry